Tävlingssvepet vecka 21

Det kom en liten hälsning från Danmark. Isolde Klich och Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) åkte över Öresundsbron och tävlade i Baltic Cup. Resultatet blev två segrar i ”Small Tour” LA och LA+ (kat C), med prisutdelning och nationalsång. Tack för fotot Magdalena Klich.


En något ojämn fördelning av bilder den här veckan. Kanske beroende på många nya ekipage? Vi får hjälpas åt att sprida och försöka fånga upp dem. Hos Karlstad RK 3*2* nedan var det dock full pott.

LD CR. Kat C avd B. Felfria var Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), och Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). I kat D Clara Wästlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin). Duktiga ungponnyer!

LC kat C vanns av Izabelle Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle). Kat C avd B. Felfri igen Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee. Kat D. På 3:e plats Emilia Liljeberg- Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney). I kat D avd B gick ytterligare en ungponny felritt. Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck).

LB Kat C avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia felfri igen. Kat D vanns av Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp). Ekipaget tog även hem segern i LA, med Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) på 3:e plats.

Vetlandaortens RF. 2*1*. LE CR. Kat C. Felfria var Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride), Lilly Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). I kat D Stella Magnusson – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest), och Elin Danielsson- Quantix (val f-15 e Starrhult Bossanova u Hagens Lexi e Hagens O’Chief).

LD bed A. Kat B. Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Kat C. Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride), samt Lilly Stark – Edens Kära Lillan. Kat D. Thilia Sandahl – Love You Too (sto f-12 e I Love You Melody – Fredriksminde Hazy Match), Stella Magnusson – Donegreagh Fifi’s Memory, Fanny Lindell – Munnadesha Hero (val f-09 e Currachmore Cashel – Dangan Dun), och Alva Magnusson – Ashlawn Ava (sto f-16 e Caherlistrane Sammy – Robe Thunder). Samtliga red en felfri runda.

LB kat D vanns av Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion), med Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah) 3:a.

Värnamobygden RF 2*1*. LD bed A. Kat C. Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy) felfri. Emma Hultgren – Shee Girl (sto f-11 e Aill na Brùn Lad – Matty’s Rock) i kat D.

LC kat C vanns av Felicia Persson – Tulla Charlie (val f-08 e Newgrange Dancer – Rathcoona Cove). På 3:e plats Tindra Svensson – Clooneybreen Ri (val f-11 e Oisin – Garryhinch Finn), och på 5:e plats Ellen Seth – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice (ej felskrivet).

LB kat C. Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard) kom på 3:e plats, och Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) på 4:e. Kat D vanns av Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). LB+ kat C vanns av Stina Löfgren – Barnaboy Singer. I LA blev det en vit rosett till Emmi Angerd –Skippergårdens Dodge Beauty (sto f-05 e Hedehusets Mulgatavny – Callagahn).

Msv B kat D. 3:a Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). Msv A kat D. Kan inte låta bli att nämna Flammabyggets Hamlet (korsn val f-94 e Poetic Justice). Hatten av för en 27-åring som går runt med 0-4 och tar 2:a platsen. Strongt! Bild från SM 2015.

Kungälvs HSK. LD kat C. På 2:a plats Judit Kildén – Kilpatrick Buttercup (sto f-13 e Dexter Leam Pondi – Monaghanstown Fred), med Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) på 5:e. Kat D. 4:e plats till Emelie Högberg – Clonaheen Bobby (val f-14 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie). LC kat D. 4:e plats där också till Sabina Olofsson – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn). I både LB och LA avd B gick Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey) felfritt. Första kvalet till Ungponnyfinalen avklarad.

Skyrup Country Club RF 3*2*1*. LB kat B. På 3:e plats Viktoria Nottehed – Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector of Loughfadda – Tulira Corncrake). Kat C. Samma placering blev de för Sofia Borgstrand – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin).

Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Sceilig Siofra e Deise Sam Maguire) 4:a Kat D. Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) kom också 4:a. Dubbelseger i LA och Msv B för Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer).

Dessa två herrar har varit på samma tävlingar många gånger. Nu bor de långt ifrån varandra. Båda tog en 2:a plats i LB kat D. Hos Piteå RK Wilda Sammeli – Birchgrove Diamond (val f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory), och hos Insjöns RK Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool).

Till sist fälttävlan hos Dagtorpsortens RF 2*. P80 -13. Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Dressyr 71.52% (28.5), fick ett nedslag i hoppningen, men tog hem det ändå. Total straff 32.5. Vann också i Hermanstorp för ett par veckor sen.

P70 14-19. På 3:e plats Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). Dressyr 70.44% (29.6), Total straff 29.6. Ekipaget vann samma klass förra helgen.

H90. Anna Nilsson – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow) red in på 2:a plats bland 30 storhästar, och det är inte vilken Anna Nilsson som helst. En av Sveriges duktigaste unghästutbildare, med ett förflutet på Connemara! Hon red pappa Nils-Arnes uppfödning Leading Lord (val f-69 e Conundrum of Millfields u Leading Light e Mac Dara) till ett SM-brons 1975, SM-guld 1977 och 1979), samt SM-brons i dressyr 1978. De red också EM i Fontainebleau 1976. En perfekt ryttare för en orutinerad och känslig ponny. Dressyr 70.22% (straff 29.8), felfri hoppning och terräng. Total straff 29,8.

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr inte tillåtna, om de inte har givit tillstånd. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep