Tävlingssvepet vecka 20

Väderguden var inte nådig den här helgen. Snöblandat och blåst i norr, regn och blåst i söder. Ekipaget på vinjettbilden hade dock tumme med både vädergud och dressyrgud. Elsa Ahlvin och Mountain Rocket är nu kvalade till att rida Nationell FEI. Läs mer nedan. Fotokonstnären heter Viktoria Ahlvin

Många framgångar har det varit i fälttävlan den här helgen. Eller vad sägs om det här?

Sporren K & RK. 2*. P70 14 -20. Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) red hem segern. Dressyr 76.24% (straff 23.3). Total straff 23.3. På 4:e plats  Amanda Nordahl – Brackhowney Dancer (sto f-13 e Dooneen Supermatch – I Love You Melody). Dressyr 66.52 (33.5). Total straff 33.5

Nynäshamns RK. 1*. P 70 -13 vanns av Agnes Hanski – Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood). Dressyr 63.70% (straff 36.3). Total straff 36.3. På 2:a plats Nellie Edström – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). 60.87% (39.1). Total straff 39.1

P70 14 -20. Här vann My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud. 66.96 (straff 33.0). Total straff 33.0. 3:a Livia Marcusson Westberger-Ardlonan J.J (val f 13 e Abbeyfield Comet – Abbeyfort): Dressyr 66.09 (straff 33.9). Total straff 33.9. På 4:e plats Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic). 64.56 (straff 35.4) Total straff 35.4.

P80 14 -20 vans av Amanda Svensson – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince). Dressyr 68.20% (straff 31.8). Total straff 31.8

P90. Seger här med! Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). Dressyr 73.60% (straff 26.4). Total straff 27.2. På 2:a plats Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 69% (straff 31.0). Total straff 31.0, och 3:a kom Inez Petit – A Billion Silver Star (val f-13 e Moorland MacDara – Glenayre Silver Fox). Dressyr 72.20% (straff 27.8). Total straff 31.8. En ponny som är 75% Connemara, men som får komma med ändå den här gången.

H90. På 5:e plats Louise Nyberg – Ballycar Lad (val f-10 e Murvey Benny – Gloves Misty Owen). Dressyr 67.61 % (straff 32.4). Total straff 36.4). D-ponny som mestadels tävlar bland storhästar med sin ägare.

Några som rider SUGAR CUP i år? Hör av er! Här är två som har gått till regionfinal i Värmland. Från vänster: Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), och Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn).

Åsbo RF. 2*1*. LA:1 kat C. Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e Aladdin u Juvelin e  Janus) red ihop 65% och fick en blågul rosett. Kat D vanns av vinjettekipaget Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) 71.25%. De tog också hem segern i LA:P1 69.73%.

Lilla Edets RK. 2*1*. LC:1 kat C. Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief) vann på 68.33%. Bra gjort av hoppekipaget! LB:1 kat C vanns av Kajsa Andersson – Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker) med 66.07%. I LA:1 segrade Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) på 66.52%.

Luleå RK. 1*. LC:1 RÅÖ Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad vann på 65.92%. LB:1 RÅÖ vanns av Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun) på 62.14%.

Equine Club West RF. 3*2*. LA kat D. På 2:a plats Maja Niklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls  Royce), med Filippa Juliusson – Ballymore Boy (val f-07 e Earl of Newbridge – Aran Flight) på 3:e. Nöjd ponny fick morot som belöning.

Msv B kat C. Segrade gjorde Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). I kat D tog Maja Niklasson – Hyacinth Bell hem segern. Ekipaget har verkligen haft en flygande start på tävlingssäsongen.

Trolleholms RF. 3*2*. LB avd B. Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) felfri. LB kat D vanns av Saga Rydholm – Brandane Magic (sto f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock). LB+kat D. På 2:a plats Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck). LB+ avd B felfri runda för Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds).

LA kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). På 3:e plats 3:a Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). I LA Kat D tog Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) 4:e plats. Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) 6:a, och 7:a Filippa Lagergren – Gypsy Boy 7:a

*** MSV B med bed. A:1a vanns av de duktiga helsyskonen Giovanna (C) och Galliano (D) ***

Edsbro RF. 1*. Två st LC reds. I den ena kom Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Arche) 2:a. I kat D blev det 3:e plats för Tuva-Lisa Carlbom – Bjennesby Adele (sto f-08 e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). I den andra LC kom Tuva-Lisa Carlsson – Bjennesby Adele på 2:a plats. LB kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack.

Bjennesby Adele har tidigare gått de högre klasserna. och tävlade i Danmark några år. Är numera tillbaka hos fam Manberger. Bild från mitt eget arkiv. Det var som synes en blöt tillställning. Sala RF i juni 2015.

Grums RK. 1*. LC kat D. Blågul rosett till Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). På 3:e plats Alma Svantesson – Pebellies (sto f-10 e Dunloughan Scot – Curraghnakeely Murphy’s Holiday). I LB. Kat D red Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) in på 2:a plats.

Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck), nollade i LD CR och LC avd B (kat D). Det gjorde också Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) i LC (kat C), och ett ner i LB. Båda är ungponnyer.

Skedala RK. 2*1*. LC kat C. På 2:a plats Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince), med Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix owen) på 3:e, och  Julia Wreifält – Monaincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody) på 4:a.

I LB kat C blev det 4:e plats för Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con). I kat D segrade Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ) LA kat B/C vanns av Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance, före Philippa Hedvall – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic). På 3:e plats Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred).

Rådmansö HF. 3*. Lördag. I Msv B kat D kom Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) på 3:e plats, och vann sedan Msv A efter två felfria faser. Rådmansö fina kyrka i bakgrunden.

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep