Tävlingssvepet vecka 19

När fälttävlanssäsongen drar igång vet man att det är vår på riktigt. Lite försenad start pga pandemin, men våren har också varit sen i år. På vinjettbilden Ella Gustavsson och Spiddal’s Breeze i det strålande vackra vädret. Båda ser lika nöjda ut efter sin insats. Det fina fotot är taget av Lina Gustafsson.

Vi börjar med några dressyrresultat…

Orust RK. Oliver Gustavsson – Arda’s Aries (val f-11 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief  u Arda’s Bailey e Kulan Kavat) kom 2:a i LB:1 kat D med 67.85%.  I LA:P1 kat C tog Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) hem segern på 68.68%.

Vansbro RS. LC:1 kat B/C vanns av Ida Atterbrand – Carracanada Fintan (val f-09 e Glencarrig Lexus – Ashfield Festy) på 65.18%. LA:1 kat D såg Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) som segrare med 67.50%

Hermanstorp K & RK. P70 14-20. Vinjettekipaget Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn) tog hem segern. Dressyr 67.17%. Total straff 32.8. På 3:e plats 3:a Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 65%. Total straff 35.0.

P80 – 13 Segrade gjorde Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Ledning från början till slut. Dressyr 73.04%. Total straff 27,0

P80 14-20. Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ) red in på 5:e plats. Dressyren gav 67.80% . Total straff 32.2. Hack i häl var Doris Tollmar Thempo – Messi (val f-11 hos A-M Widerström e Hagens Zephyr u Hagens Yandora e Frederiksminde Hazy Chance). Dressyr 76.40%. Total straff 32.6 och 6:e plats. .

P90. på 4:e plats Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 67.40 %. Total straff 41.0.

Söndagen bjöd på finväder, men CCNP1*-S reds dagen före i regn och rusk. Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) debuterade med bravur. Utanför placering men felfri på hinder i terrängen, och därmed en SM-biljett. Grattis till det!

Munka Ljungby RK. Torsdagstävling. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) tog två blå rosetter genom att placera sig i LD och LC kat C. I LD kat D gick Jennifer Kemp – Annestorp Flawless (sto f-15 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) en felfri runda, och fick en fin CR-rosett.

Runsten Equestrian. LC kat C. På 2:a plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench). LC kat D avd B. Felfri runda för Majken Antosson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy). Ekipaget gick också felfritt i LB avd B.

I LA kat D togs 2:a plats av Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), med Amanda Svensson – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince) 6:a.

Msv B kat C vanns av Lova-Marie Möller på Kilgaravan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie), och kat D av Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). I Msv A kat D blev det ytterligare en blågul för sistnämnda ekipage.

Lidköpings RK. Lördag. LD kat C. Julia Glasell – Funny Type (val f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf) kom på 2:a plats. LC kat D vanns Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven). På 3:e plats Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), och 5:a Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred), som firade 6-årsdagen med rosett i den irländska färgen. ☘️

Söndag. LC kat D. Fullträff för Tuva-Lisa Carlsson – Lundby Zally (sto f-12 hos Hans & Annette Tingvall e Frederiksminde Hazy Chance u Hagens Zunnie e Hagens Ryan). I LB kat D kom ekipaget på 5:e plats.  

LA kat D vanns av My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ), och in på 3:e plats Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Msv B  kat D. Maja Niklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls  Royce). Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) debuterade på medelsvår höjd och tog hand om 2:a platsen.

Halmstads FRK. Lördagen började med LD, och kat C vanns av Milia Thom – Stuves Chili (sto -03 hos Disa Staaf e Kewin u Pussie Glen e Golden Rover. I LD kat D vann Nellie Lindskog – Moystown Lady (sto f-09 e True Commition – Ferdia). På 4:e plats Sanna Rothelius Rosengren – Star Buachaill (val f-12 e  Gwennic de Goariva – Dark Edition).

LC kat C. Ida Hallgren – Cahergowan Boy (val f-10 e Rickamore Crusheen Rebel – Cloonisle Cashel) red hem segern. LB kat C vanns av Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius), med Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con) på 3:e plats.

Söndag. LB kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise). Felfria rundor i LB kat D avd B för Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey), och Nina Hempel Kronqvist – Ballymurray Dusty (val f-15 e Furbo Finnard – Westside Fred). De båda ungponnyerna gick sen även LA avd B med endast ett nedslag var.

LA kat C. Ytterligare en blågul till Isolde Klich – Young Dylan. På 2:a plats Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). 6:a kom Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn).

I LA kat D. tog Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti) 3:e plats, och Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) kom på 5:e plats. I Kat D avd B red Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby) felfritt.

MsvB kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna. Precis utanför placering Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), som fick hänga med på bild ovan. Kat D vanns av Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Sista klassen för dagen, Msv B med totalfel vanns också av Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope.

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep