Tävlingssvepet vecka 18

Äntligen tävlingsdags igen. Hoppas nu att det varar längre den här gången, samt att även de distrikt som ännu inte fått klartecken pga stor smittspridning, får komma igång så småningom. På vinjettbilden ses en nöjd Prince of Cullawinna, flankerad av två unga damer hos Perstorp K & RF. Läs mer längre ner…


Först ett par dressyresultat från RK Styringe Stall. LB:1 kat D vanns av Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) på 72.85%. Ekipaget tog också hem segern i LA:1 med 78.33%, före Thea Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel) 68.33%. LA:P1 vanns av Thea Feuk – Kinard Jack 62.50%. Det bådar gott inför fälttävlanssäsongen.

På Grevagården reds ”Vårhoppet” som arrangerades av Trollhättans SR. I LC kat C tog Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) 6:e plats. Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) gick dubbelnolla i både LD och LC kat D, men utan placering denna gång. Som den ungponny han är får han vara med ändå.

LA kat D. Maja Niklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls  Royce) red hem 2:a platen före Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) på 3:e, och Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) 4:a.

Msv B kat C vanns av Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay), och kat D av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Perstorps Kör & RF. Lördag. LD bed A. Kat D. Elin Åkesson – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion), och nya ekipaget Tilde Blomquist – Westcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) red felfritt.

LD kat D vanns av Nellie Lindskog – Moystown Lady (sto f-09 e True Commition – Ferdia). I LC kat D kom Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) på 4:e plats.

 Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay) fick en rosett för sin runda i LD avd B. I LB kat D togs 2:a platsen av Saga Rydholm – Brandane Magic (sto f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock).

Söndag. LC kat D. Clara Lilja – Menlo John Silver (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Rebel Star) red in på 2:a plats. LB kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah. På 6:e plats Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield).

I LB+ kat C togs 3:e plats av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág). LB+ kat D vanns av Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous), med Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 3:e plats. De sistnämnda är de två unga damerna på vinjettbilden.

Brunflo RS. Fredag. LB kat C. På 2:a plats Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). I LB kat D blev det samma placering för Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort). I LA kat D togs segern av Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

Lördag. LB kat D. 3:plats till Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred). I Msv B kat D blev det seger igen för Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter.

Luleå RK. LD bed A. kat D. En felfri runda av Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun)

Slutligen några rader om en speciell ponny. Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary) är en  äldre gentleman med meriter tom Svår klass internationellt. Han gick EM 2007 med den belgiske ryttaren Olivier Philippaerts, som idag rider samma klasser som Peder Fredricson. Jazz såldes sedan till Danmark, och för ca 10 år sen vidare till Sverige.

För några månader sen bestämde Max Köling plötsligt att han ville rida. Intresset för hästar ligger i generna, men ridning har inte varit intressant nog. Familjen har fått låna Jazz, och nu är debuten på 60 cm P & J avklarad. Max skrev till Olivier Phillippaerts, och fick svar via SMS med bilder och lycka till. Han tyckte det var roligt att Jazz får lära upp en ny liten ryttare. Så fint att han tog sig tid att svara!

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att hantera.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep