Tävlingssvepet vecka 23

Det blev en dressyrponny på vinjetten den här veckan också. Jag kunde inte motstå den fina bilden på Ronja Nilsson och Bernard II från Föreningen Mantorpsryttarnas tävling. Foto: Maria Nilsson.


Växjöortens FK. 1*. LC:1 kat D vanns av Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) på 67.03%. Ekipaget kom också 2:a i LB:1 med 65.53%.

Halmstads FK. 2*1*. LA:3. På 4:e plats av 14 startande Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) med 65.42% . En D-ponny som tävlar bland storhästar. Att ryttaren nästan är skalperad får tillskrivas fotografen 😉

Föreningen Mantorpsryttarna. 2*1*. LA:P1 kat D. Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (f-08 e Linsfort Barney –  Loobeen Larry) red in på 2:a plats med 63.55% och är därmed kvalad till att rida Nationell klass. Vinjettekipaget Ronja Nilsson – Bernard II (val-12 hos Ing-Marie Arvidsson e  Calvin Klein u Talias Belleza e Shirley’s Thunderbell) segrade i LA kat C på 63.05, och red en LB:1 på 66.60% precis utanför placering.

Åkerbo R&KS. 2*1*. Triss i Connemaror i P90. Klassen vanns av Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 65.60% (straff 34.4). Total straff 36.2, före Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Dressyr 64.80% (straff 35.2) och totalstraff 38.4. På 3:e plats Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). 65.00 (straff 35.0). Total straff 39.0. Foton på ekipagen tagna av undertecknad 2020.

Flyinge RF. 2*1*. P70 14-20 vanns av Lisa Bosrup – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo). Dressyr 69.35% (straff 30.7). Total 34.7. Som god 2:a My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). Dressyr 65% (straff 35.0). Total straff 35.4. CNCP*. 3:e plats till Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). Dressyr 66.82% (straff 33.2). Total straff 33.2. Felfri i både banhoppning och terräng med andra ord.

Norrahammar-Tabergs RK 3*2*. Tyvärr inga fler bilder därifrån, så Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion) får glänsa alldeles själva. En 2:a plats i LA och seger i LA+ kat D blev facit för det duktiga ekipaget den här gången.

Runsten Equestrian. 3*2*1. Jonna Redner – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ) tog 2:a plats i både LC och LB kat C. Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen) kom på 4:e plats i LB kat D, och var sen 2:a i LA. Msv A bed A. Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). Felfri och kvalad till NAF GP i Falsterbo.

LC kat C (sandbanan). På 3:e plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench). I LC kat D kom Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin) på 3:e plats. LB kat C vanns av Clara Persson – Kilconly Kate (sto f-14 e All Smoke – Abbey Fort). Vit rosett till Tintin Doria – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi).

I LB kat D. 2:a plats för Majken Antonsson – Blue Meelickisland Lad (val f-15 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy). Vita rosetter till Vera Malmström – Seafield Silver Charlie, och Wera-Lee Bartoldsson Norrthon – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). I LA med ackumulator kat C blev det 2:a plats för Clara Persson – Kilconly Kate. En helsyster till Långarnö Stuteris Kilconly Chatriona.

Eslövs RK 1*. LE bed A. Kat C. Agnes Strömhage – Aughrim Mist (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Robe Champ). Elina Björklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell). Kat D. Alice Mbatha – Earl Dun (val f-12 e Coolagh Courageous – Earlson), Amanda Tränk – Rosscon Lady Liz (sto f-14 e Frederiksminde Hazy Match – Rosscastle Fred), samt Matilda Johansson – Glenford Quinn (val f-14 e I Love You Melody – Ardravinna Andy). Samtliga ekipage felfria.

LD kat C avd B. Linnea Nord – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Chashel) felfri. LD kat D. På 2:a plats Chiara Albonico –Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King). 5:a Felix Holka – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad). Foton: Jennie Rosewall.

LC kat C. 2:a plats till Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). LC kat C avd B. Linnea Nord – Fantastic Mister Fox felfri. Kat D vanns av Magda Stiber – Tullowcussane Luna (sto f-13 e Currachmore Cashel – Earl of Castlefrench), med Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride) på 2:a plats. På 3:e Nicole Södervall – Adrigoole Smoke (val f-10 e Robe River Mist – All Smoke). Debbie Möllberg – Annaghdown Dany (val f-07 e Smokey Finn – Tulira Finn Mac Cool) 4:a, och Nova Wennryd – Kärringkulla Jones (val f-07 hos Sissi Tyrberg e Ashfield Cathal Crobdhearg u Jaynie e Öxenhom Bobby) på 5:e plats.

LC+ kat C. 3:e plats till Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside (sto f-12 e Bobby Joe – Carraroe Handy Andy). I LC+ kat D segrade Moa Hansson – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). På 2:a plats Tindra Svensson – Clooneybreen Ri (val f-11 e Oisin – Garryhinch Finn). LB kat C. Blå rosett till Ester Svärd – Mairtin Og (f-06 e Starsky – The Fugitive), och i kat D tog Molly Gunnersand – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) en rosett med samma färg.

Gagnef RK 2*. LB kat C avd B. En felfri Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn), satte första kvalet till SvRF Ungponnychampionat. LB kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). LA kat C avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), felfri och första kvalet till Ungponny där också. I LA kat D kom Filippa Berger – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy 2:a.

Munka-Ljungby RK. 2*1*. LD kat D. avd B. Nea Wieslander – Ballycarney Rose (f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). Felfri ungponny. LC kat C. På 2:a plats Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LC kat D vanns av  Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). På 4:e plats Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King). Vit rosett till Elle Andersson – Önnarps Utah (val f-11 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Hillary e Aladdin).

LB kat C. Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág) på 2:a plats, och  på 4:e Sofia Borgstrand – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin). Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Sceilig Siofra e Deise Sam Maguire) på 5:e plats. I LB kat D tog Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) 4:e plats.

LA kat C vanns av Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue), med  Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con) på 2:a plats. LA kat D. En 2:a plats blev det också för Filippa Lagergren – Gypsy Boy.

Vännäs RF. 3*2*. LC kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). I LB kat D togs 2:a plats av Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody).

Wermland Equestrian Games. Torsdag. LB kat C avd B. Felfri var Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Kat D avd B Felfri också Engla Lööf – Anbally Megan (sto f-16 e Silver Shadow – Tulira Robuck). Ekipaget satte därmed första kvalet med sikte på SvRF championat. LA kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride).

Fredag. LB kat C. Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin) 3:a. I LB kat D kom Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) 2:a.

LA kat D. På 2:a plats Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). Msv B kat D. Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) 2:a. Avd B. Felfri Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Lördag. Msv B kat C. På 2:a plats igen Mathilda Hansson – Ballywire Mirah. Msv B Kat D vanns av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Äntigen en seger för ekipaget som haft lite otur med stolpe ut senaste tiden. 3:a Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran.

Söndag. LA kat D. En 2:a plats till Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow. 3:a Linn Arvidsson – Oldrock Megan. 4:a Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie).

Msv B kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah. I Msv A vann Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby), och kvalet till Falsterbo.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep