SM-medaljörer i hoppning

Visste ni att Connemaran har tagit närmare 130 SM-medaljer genom åren? Här följer en presentation av dem. Vi börjar med hoppningen. Totalt 49 medaljer (inverkansmedaljer ej inräknade).

🥇Guld 17 🥈Silver 14 🥉Brons 18

* = inomhus

1970. Först ut var Eva Bäckström – Rose of Abbeyleix (sto f-63 e Mac Dara – Cill Ciarain) som tog silver i kat C. Det är ekipaget på vinjettbilden. Foto: Joja Lewenhaupt. HÄR kan du läsa mer om Rose of Abbeyleix.

Sen dröjde det ett antal år…

1986. Guld till Louise Halén – Joli Coco de Ravary (val f-75 e Island Earl – Checkpoint Charlie) i kat D. Året därefter blev det guld till Susan Johansson – Killyreagh Pride (val f-77 e Killyreagh Kim – Carna Dun) i kat C, och brons till Arnold Assarsson – Möllans Kotte (val f-78 hos Bo Jacobsson e Brantshammar Korak u Möllans Tuffie e Värnbergs Castor), också kat C.

1993. Guld kat C till Louise Granér – Carex Philippe RC 69 (hin f-85 e Öxenholm M.A.S.H. – Padraig of Rosenaharley). 1995. Guld till Lotten Bäckström – Tubber Key (val f-86 e Abbeyleix Owen – Ben Lettery) i kat D. 1996 togs bronset i kat C av Anna-Maria Fälldin – Blue Sham RC 92 (hin f-88 hos Gunhild Persson e Pommac u Moonlight II e Slieve Dara).

1998. Brons till Siri Ek – Naicy (sto f-89 hos Lennart Persson e Nice n’-Easy u Fanny IV e Brantshammar Bell Dara) , och guld i kat D till Sandra Carlsson – Grytåsa Kavat (val f-79 hos Karin Göransson e Möllans Allert u Grytåsa Katinka e Brantshammar Korak). Året därefter tog sistnämnda ekipage brons.

2000. Guld i kat D till Angelica Augustsson – Bob (val f-88 e Island Hurricane – Grange Finn Sparrow), och silvret togs av Sofie Jansson – Cascade (val f-89 hos Katarina Elgh e Värnbergs Neptunus u Caramelle e Finney Master). 2000* tog silvret i kat C av Ewa Hellström – Gräns Robin (val f-82 hos Sigrid & Ylva Gahne e Finney Master u Grey Ladyfriend e Kilgreany Lad). 2001 blev det guld till ekipaget. På bilden med storasyster Åsa i sadeln. Som inte fick en SM-medalj, men väl ett lagguld på NM. 2001* togs silvret i kat D av Dennis Carlsson – Grytåsa Kavat (se ovan).

2002*. Guld till Lotta Strömbäck – Naicy (se ovan) i kat C. 2003. Silver kat D till Camilla Lindgren – Phalcon (val f-92 hos Helene Adbro e Öxenholm Marble Jr u Gräns Lady Stella e Ashfield Lucky Tim). 2004. Silver till Sofia Helmrich – Sceilig Siofra (sto f-94 e Deise Sam Maguire – Mervyn Kingsmill) i kat C. 2005. Silver i kat C till Eleonor Bellander – Westside Padraig (val f-93 e Westside Fred – Gorteen Boy). Sistnämnda ekipage tog även silver inomhus det året.

2006 blev det brons för Eleonor Bellander – Westside Padraig (se ovan), och 2006* togs guldet av Jonna Ekberg – Ix de l’Aulne (val f-96 e Dexter Leam Pondi – Gold Fort) i kat D. 2008 blev det brons såväl utomhus som inomhus för Caroline Frisch – Westside Padraig (se ovan).

2009. Bronset togs av Louise Torgersen – Sceilig Siofra (se ovan) i kat C. 2009*. Guld i kat D till Emelie Svensson – Ix de l’Aule (se ovan). 2010. Brons till Emelie Grönberg – Little Finnigan de la Praz (hin f-96 e Leam Finnigan – Paddy of Caherlistrane) i kat C. Inomhus samma år blev det guld för ekipaget.

2011. Brons till Cornelia Saxentorp – Sceilig Siofra (se ovan) i kat C. 2012 tog Kajsa Karlsson – Ix de l’Aulne (se ovan) brons. 2012*. Guld till Julia Persson – Poetic Annie (sto f-94 hos Pia & Ted Nätterquist e Poetic Justice u Myrens Anitra e Nice -n’-Easy) i kat C. 2013* tog Julia Persson – Poetic Annie brons, och det gjorde också Kajsa Karlsson – Ix de l’Aulne (se ovan) i kat D.

2014. Silver till Julia Sjöqvist – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) i kat D. 2014* tog Linnea Segersten – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) brons kat C. Guld till Michelle Hoffback – Poetic Kelly RC 108 (hin f-06 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) kat D. Ekipaget tog även inverkansguld.

2015. Silver i kat D (grupp 1) till André Brandt – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy). 2015*. Silver i kat C (grupp 1) till Mimmi Skoglund – Oilean Carna (val f-06 e Gloves Bobby – Ganty Blazer). Guld kat D (grupp 2) till Michelle Hoffback – Poetic Kelly RC 108 (se ovan).

2017. Brons till Frida Karlsson – Tinnerath Lad (val f-07 e Ashfield Romeo – Callowfeenish Buachaill) i kat D. 2017*. Guld tog Pontus Wettersten – Poetic’s Floura ((sto-07 hos Anne Patersson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim), och Frida Karlsson – Tinnerath Lad (se ovan) silver.

2018. Brons till Ida Selin – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) i kat D. 2019 togs guldet i kat C av Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak),och de vann även inverkansguld.

2020. Brons kat C till Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise). Silver kat D till Selma Staffare – Munsboro Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred).

2020*. Brons kat C till Tuva-li Örnberg – Giovanna (se ovan). Guld kat D Selma Starffare – Munsboro Meg (se ovan). Silver till Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen). Guld Inverkansguldet kat D togs av Linn Andreasson – Oldrock Megan (se ovan).

Nästa gång blir det dressyrmedaljörerna…

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep