Tävlingssvepet vecka 45

Linda Lindholm lånade dotterns Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney), och vann KM (storhästar) hos Salaortens RF. Nu kan ”Crille” titulera sig Mor & Dotterponny! Foto: Gisela Hinders.


Många inställda tävlingar den här helgen. Bilderna lyser också med sin frånvaro. Om du känner någon av dem i resultaten nedan, tipsa gärna att de får några dagar på sig att skicka i bilder för uppdatering.


Timrå HSF. LD bed A. Kat D. Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick), Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy), Rebecca Antonic – Clooneybreen Eoinin (val f-10 e Glencarrig Prince – Oisin), Stina Wiklund – Burrish Grace (sto f- 11 e Drymills Bridgeboy – Glencarrig Sparrow), och Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) red alla felfritt.

LC kat D. 2:a Selma Lindström – Claire’s Lucky Lady. 7:a Emelie Edman – Corn Lad (val f-09 e Ferdia – Loobeen Larry). I LC avd B fick Stella Eriksson på ungponnyn Ballyerk Oisin ett litet pet. LA kat D. 1:a Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred).


Umeå RF. lördag. LD bed A. Kat D. Alice Lundgren – Cushlough Blackie (sto f-07 e Ashfield Romeo – Abbeyleix Owen), och Selma Kärrman – Aughnakeeragh Johney (val f-10 e I Love You Melody – Moy Hazy Cove). LB kat C. 4:a Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons).

Söndag. LC kat D. 2:a Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). LB kat C. 2:a Emmy Lundberg – Balleygraney.


Nybro RK. LE CR. Kat B. Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Ekipaget gick också en felfri runda i LD avd B. En av de sällsynta Connemarorna i kat B på tävlingsbanan.

LD kat D. 5:a Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow). I LD avd B gick Smilla Fermskog – Blue Mountain Boy (val f-16 e Drummin Rebel – Cotton-Eye-Joe) felfritt.

LC kat C. 1:a Ellen Modig – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat D. 3:a Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara)

LB kat D. 1:a Meja Eriksson – Ussherpark Andy (val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen). 3:a Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui.


Hallsta RK. LE två faser. Kat C. 2:a Wilma Andersson – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). LD två faser. Kat C. 2:a Michelle Landberg – Beezies Blue Riband (sto f-12 e Beezies Echo – Ardravinna Andy. Kat D. 8:a Emilia Liljeberg- Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney). Avd B. Sandra Odelberg-Roepstorrf – Holmtebo Higgins (val f-15 e Hagens D’Arcy  u Hagens Humla e Touchwood Winston) red felfri. Som ungponyekipage uppmärksammas också deras 4 fel i LC avd B.  


Storvreta PK
. LC:1 2:a 64.63% Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) 64.63%. 2:a i LB:1 66.96%

Sörmons RK. LB:1 kat D. 1:a Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus). De tog även en blågul rosett i LA:1 65.13%.


Wisby RK. LD CR. Felfri runda för Vile Norderbrim – Branchfield Dino (val f-12 e Castle Gigolo – Heather´s Dino) i kat C, och Felicia Bengtsson – Noelle’s Gent (val f-13 e Currachmore Cashel – Ashfield Bobby Sparrow) i kat D. LB kat C. 1:a Filippa Hartman – Rolaine (val f-05 hos Vera Larsson e Rooar u Lovöns Diamant e Spinway Corona).


I takt med att flera län nu skärper restriktionerna, kan vi förvänta oss ännu fler inställda tävlingar framöver. Till helgen är redan tex Lag-SM på Strömsholm inställt.

Var försiktiga ute i samhället! Var smart som lilla fåret Mingla! Håll avstånd!!

Tack till er som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep