Tävlingssvepet vecka 42

På vinjettbilden Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta som hade en riktigt bra helg på Grevagården. Damen som hunnit bli 21 år var i sitt esse, och tog fyra blågula på fem starter. Foto: Carina Törnblom.


Ulricehamnsbygdes RK (tävlingsplats Grevagården). Fredag. LC kat C. På 2:a plats Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief). Kat D. Elsa Romfelt – Salix Justice (val f-03 e Glencairn Surprice – Ashfield Festy) 4:a. I avd B red Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) felfritt. I LB avd B hade ekipaget ett ner, men eftersom ingen var felfri blev det en rosett där också.

LB kat C vanns av Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova), med KajsaJohansson – Westcliffs Poetic Blue Sky på 2:a plats. I kat D kom Sophia Almblad – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure) 2:a. LA kat C vanns av Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta. Seger nr 2.

Lördag. i LC kat C segrade Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince). Kat D. 3:e plats till Filippa Lagerqvist – Ballylee Bofin (val f-13 e Chrusheen Moody Blue – Glencairn Surprise). Agnes von Porat – Addrigoole Sydney (sto f-10 e Garryhinch Millrace – Tulira Robuck) på 4:e. LB avd B. Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) red felfritt.

LB kat C. 1:a Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta. I kat D kom Hilda Wretlind –  Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah) på 2:a plats. 5:a Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel). På bilden med lillasyster som är med och roddar. På 7:e plats Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog).

LA kat C vanns av Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood), med Ella Olsson – Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) på 3:e plats. I kat D kom Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) 2:a, och Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) 5:a.

Söndag. LB kat C. Här den 4:e blågula för Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta. På 3:e plats Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Kat D vanns av Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter, med Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) på 3:e plats. Hilda Wretlind – Bobbys Son 5:a. LA kat C vanns Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice. Ekipaget fick sluta sin tid tillsammans på bästa sätt. Nu ska fina Vanilla Ice få göra någon annan liten ryttare lycklig.

Sörmons RK. LD bed A. kat C. En fin och felfri runda för Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). LD+ kat D. 2:a Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Ekipaget red också i laget (Equality Riders) som vann div III omg 2. LB kat D vanns av Hilma Wikström – Ängaskogs Embla (sto f- 07 hos Veronica & Thomas Nyander e Poetic Justice u Ängaskogs Anima e Hagens Zephyr), med  Engla Lööf – Holmtebo Ladybird på 2:a plats.

Högbo RK. Lördag. LB kat D. På 2:a plats Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy). 7:a Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred), och på 10:e plats Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne)

LA kat D. 6:e plats till Elvira Bronäs – Killernan Polly (sto f-10 e Westonhouse Straboe Bobby – Garryhack Frederick), I Msv B kat D kom Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 2:a plats, och 4:a med sin ”halvmara” Munsboro Blue Suede Shoes (sto f-08 e Captain Miller).

Söndag. LA kat D. På 2:a plats Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball), med Lova  Walter – Madges Lane Larry på 2:a, Line wilhelmsson – Cluainin Ban på 4:e, Therese Wretlind – Rathcoona Johney på 5:e plats, och Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) på 6:e plats.

Msv B kat D. 2:a plats till My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) I Msv B avd B debuterade Izabelle Lundin – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág) med den äran.

Msv B+ kat D. Semifinal 2 i PCP pris vanns av Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby), med Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) 2:a, och Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) på 4:e plats.

LC kat D. Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker) på 2:a plats. LB kat C. Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island) också på 2:a plats. I LB kat D blev det 3:e plats till Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 / Gwennic de Goariva x Coosheen Callowfeenish Cashel).

Harplinge RK. Silvercupen kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). Guldcupen kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride).

Åstorpsortens RF. LE bed A kat D. Felfri ritt för Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay).  I LD kat D blev det 3:e plats till Nicole Södervall – Adrigoole Smoke (val f-10 e Robe River Mist – All Smoke).

LC kat C. Filippa Eliasson – See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride Of Thieves – Monaghanstown Fionn) kom på 5:e plats. Kat D. 6:a Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy), med Martin Westin – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) på 7:e plats.

LB kat D. På 2:a plats Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), och på 3:a Ellen Lindow – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn).

Vetlanda RF. LD bed A kat C. Felfri ritt för Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). Mörbylångadalens Ridsällskap stod som slutsegrare i Smålandsfinalen div 2. För laget red Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) och Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey).

Strömsholms RF. LC kat D. 3:a av 33 startande Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen). Ekipaget gick sen sin första LB och nollade (avd B). LB kat D. Även det en stor klass som vanns av Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist (val f-12 e  Springers Golden Atlantis – Poetic Justice). Distriktsmästare i Västmanland blev Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

Slutligen några dressyrresultat…

Svedens PK. LC:1 kat D vanns av Hedvig Zetterlund – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr) med 67.40%. Debut i dressyrsammanhang som ger mersmak. Hos Frillesås Rid & Körklubb tog Maja Johansson – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell) 2:a plats i LC:2 kat C 70.33%.

I Frillesås red också Sofie Johansson – Caperann Shamone (val f-00 e Kylemore Rocky – Ben Lettery). Det blev en blågul rosett i LA:1 kat C 69.58%. En äldre herre med ett förfluten på hoppbanan. När han inte ville hoppa mer skolades han om till dressyponny, vilket han trivs med. Han gillar att skina och visa upp sig.

Sundby RK. LA:1 kat D. 4:e plats med 63.19% Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy). Linköpings FRK. LA:P1 kat D. På 2:a plats med 70.18% kom Klara Ambrosiani – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce), och det resultatet gav även Silvermedaljen i Östgötamästerskapet.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep