Tävlingssvepet vecka 41

På vinjettbilden Selma Staffare och Munsboro Meg (ex Cashelbay Meg), som vann de två högsta klasserna på 30-årsjubilerande Änglahoppet i Borås. Fotograferad i höstmörkret av stolta mamman Mia Staffare.


Torsås RF. LC:2 kat C. Seger med 68% för Ronja Nilsson – Bernard II (val-12 hos Ing-Marie Arvidsson e  Calvin Klein u Talias Belleza e Shirley’s Thunderbell). Stina Karlsson – Ballywire Barney ( val f- 10 e Linsfort Barney – Slaney) vann LC:2 kat D med 65.33%, och sedan LB:1 kat C/D med 67.67%.

Föreningen Sportryttarna. LB:1 RÅÖ, Seger till Thea Jansson – Tara Willow (sto f-13 e  Newgrange Oisin –  Smokey Finn) 66.07%. Kongahälla RS. LC:1 kat D vanns av Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) 74.44%.

Storvik Ovansjö RK. LC:1 kat D vanns av Elin Axelsson – Clonfin Star (sto f-07 e Drumlane Warrior – Murphy Rebel) med 70.18%. På 2:a plats fälttävlansekipaget Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King) med 68.70%. I LB kat D segrade Stina Löfgren – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel) med 71.42%. Bra jobbat i deras andra dressyrstart. Elin Axelsson – Clonfin Star tog hand om 2:a platsen 67.85%.

Åsebo RS. LB:1 kat D vanns av Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) med 73.57%.

Fjälkestads Ridklubb. Torstensson Senior Cup. En lagtävling för ryttare födda 1980 och tidigare, som sponras av Torstensons hästtransporter. Dressyr LB:1 el LA:1 till musik och ett lagtema. Vilket tema detta lag från Öveds Jakt- & Fältrittklubb hade är det ingen tvekan om. De kom på 3:e plats, och laget leder nu inför den sista omgången. Marie Persson – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master) LB:1 74.28%. Linda Rosenberg – Branchfield Joy val f-13 e Castle Gigolo – Slaney) LB:1 68.30%, och Jennie Rosevall – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo) LA:1 72.22%. Vilken kul grej!!

Tingsryds R & KK. Lördag. LC kat D. På 4:e plats Elvira Melin – Sammy Hill (val f-11 e Woodfield Sammy – Loughlum Sadat). LB kat C. Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) in som 3:a. LB kat D vanns av Agnes Eriksson – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze).

I LA kat C blev det en blågul rosett till Amanda Wyckman – Roadside Belinda. Kat D. På 2:a plats Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (val f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous).

Söndag. LC kat D. 2:a plats till Ella Carlsson – Fiona of Coilltedubh (sto f-10 e Fiona’s Man – Ferdia), med Tilde Gustafsson – Bawn Bengy (val f-13 e Dunloughan Scot – Aran Flight) på 4:e.

LB. Kat D. 2:a plats till Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Med på bild ryttarens andra ponny, Ardlonan Cuddles. Okänd härstamning men har förmodligen en hel del Connemara i sig. På 3:e plats kom 3:a Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).

LA kat C vanns av Meia Löfberg – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), och som avslutning hattrick genom seger i Msv B på Corbally Prince!

Vikbolandets RF. LC kat C. Seger för Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e  Backudden Mountain Haze). I LA kat C kom Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) på 4:e plats.

Lammhults RK.  LC kat D vanns av Agnes Franzén – Bjennesby Icona Pop (sto f-14 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de I’Aulne u Hagens Yulie e Hagens Ryan). Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) red felfria rundor i LE och LD bed A.

Bollnäs RS. LD kat D. På 2:a plats  Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous), och på 3:e Alma Hansson på Söstholm Kidman (val f-95 e Pilgaards Killroy – Öxenholm Topsider). En äldre herre som har ett förflutet i fälttävlan på elitnivå. För ett par år sen miste han ett öga, men det tycks inte bekomma honom. Kidden som han kallas går numera bara de låga klasserna i hoppning och fälttävlan som den glada pensionär han är!

Ytterligare en rosett till Maja Roos – Tubbevale Gold för 3:e platsen i LC kat D. I Bollnäs gick också sista omgången av division 1 Gävleborg. Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride) red i det vinnande laget Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb.

Sydslättens RF. Två framgångrika killar. Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) kom 2:a både i LA och LA+ kat C. William Graflind – Rusheenamanagh Lightning Bolt (val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Monaghanstown Pat) vann LA kat D.

Umeå RF. Msv B (nat) kat C vanns av Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Med tjusig sponsorrosett från Norrlandsguteriet. I Msv A kat D segrade Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves).

Borås FK. Änglahoppet. Fredag. Reg LA kat C. På 4:e plats Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) 6:a. Kat D. På 2:a plats Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue). Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike (sto f- 11 e Funambule ll – Island Lad) kom på 7:e plats.

Msv B kat C. Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) på 2:a plats med Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) på 3:e. I Kat D blev det 3:e plats för Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney). På 4:e Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). På 5:e plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen), och 6:a Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Lördag. LB kat D. Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion) kom på 2:a plats, före Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix owen). Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce) 4:a. I LA kat C kom Frida Levin  – Fideli QQ på 3:e plats. Lovisa Mattsson – Corleone II felfri i avd B.

Msv B kat C. 3:e plats till Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf). Msv B kat D vanns av Linn Arvidsson – Oldrock Megan.

MsvB+. Semi PCP pris. Kat C. På 2:a plats Alicia Svensson – Young Dylan. Kat D vanns av Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred). På 3:e plats Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). 4:a Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob. 5:a Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), och 7:a Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun.

Söndag. LA kat C. På 4:e plats Filippa Juliusson – Derroe Lad (val f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue). Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) 7:a. Kat D vanns av Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie), med Maja Nicklasson – Hyacinth Bell på 3:e plats. Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike 4:a, och Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) 6:a. LA avd B. Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox) red en felfri runda, och är klar för ungponyfinalen (Trollhättan vecka 44).

Msv B kat C. Alicia Svensson – Young Dylan på 3:e plats, och Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun på 6:e. Kat D. Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) 6:a, och 7:a Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Msv A kat D vanns av Selma Staffare – Munsboro Meg, och på 2:a plats Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby).


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep