Tävlingssvepet vecka 40

Som vanligt ett axplock av placerade. Främst baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden Mathilda Persson på sin Lowis Briar (val f-08 hos Louice Norling e Juno Rory u Merrielegs e Öxenholm Marble Jr) som hade framgångar i helgen. Foto: Linda Persson.


Vara HSK. Special Olympics -Nationella Spelen. Inofficiellt SM för ryttare med funktionsvariationer. För att hitta rätt nivå finns tre program. Ett med skritt (Grad C), ett med skritt och trav (Grad B), samt ett med alla gångarter (Grad A). För att få anmäla sig till Nationella Spelen ska man vara aktiv tävlingsryttare och ha klarat viss procent på minst två lokala/regionala dressyrtävlingar. Mathilda Persson red ihop 66.14%  I test 1 (A) och 65.78% i test 2 (A). Totalt 131.929 %. Bedömningar av tre elitdomare. Grattis!!

Mer dressyr…

RK Styringe Stall . LB:3. Seger 69.67% Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). D-ponny bland storhästar. Ulricehamnsbygdens RK. LC:1 kat C. Seger 69.44% Elin Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl Of Newbridge).

Botkyrka RS. LC:1 kat D. Seger till Lovisa Frank – Mountain View Mickey (val f-06 e Castleside JJ – Ardravinna Andy) på 67.40%. Mickey är till vardags lektionshäst hos Tyresö RF. Tranemoryttarna. LC:1 kat D. Seger med 69.63% till Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry).

Rappestads RK. LB:1 kat C. Vinst 70.17% till Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (val f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff). I LB:1 kat D kom Linn Johansson – Celtic Paddy (val f-11 e Moorland Snowy River – Canal Fred) på 2:a plats med 68.21%.

Hermanstorp R & KK. LC:1 kat C. Seger med 66.29% till Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred). LB:1 kat D. På 3:e plats med 69.10% Elin Hjält – Lough Melvin Brianna (sto f- 11 e Manninard Sir Ganty – Aran Flight), och på 4:e med 68.75% % Alice Ekman – Northern Link Lad (val f- 07 e Murphy Rebel – Grey Dawn).68.75%. Kungsbacka RK vann sista omgången, och även totalen av ponnyyallsvenskan div 2, med de två sistnämnda i laget.

Åsbygdens RF. LB kat D vanns av Ellen Björk – Elisedals Jum-Jum (val f-10 hos Ursula Kjellberg e Castleside JJ u Hagalyckans Bumble Bee e Oxenholm Bobby) med 70%. LA:1 vanns av Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) med 70.55%. På bilden försöker ryttaren få öronen på Önnarps Kurant att peka framåt 😉

Så går vi över till fälttävlan…

Heby RF. P70 14-20. På 3:e plats Linnea Haglund – Mount Carmel Moonlight (val f-10 e Moonlight Silver Shadow – Ballinavilla Prince). Total straff 42.5. P90. 2:a plats till Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Total straff 38.8, med Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Total straff 43.6.

Perstorps K & RF. P70 -13. På 2:a plats Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Total straff 47.4. P70 14-20. På 2:a  plats Emma Borgman – Grey Knight (val f-09 e Garryhinch Finn – New Beginning). Total straff 38.7. P80 14-20. Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor) in som 3:a. Total straff. 38.2. P90. På 2:a plats Leon Larsson – Clareville Arabella (sto f-10 e I Love You Melody – Slisneoir). Total straff 41.0.

Nu blir det hoppning för hela slanten…

Strömsholms RF. Sista omgången av Folksam Ponnyallsvenska zon Nord vanns av hemmalaget SRF, som därmed går vidare till Lag-SM. För laget red Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) och Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise).

Sundsvalls RK. LC (lördag) bed A. Felfria ritter kat C. Savannah Lindberg – Önnarps Pistage (val f-06 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Baronesse e Öxenholm Marble Jr), och Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah). I kat D Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad felfri.

LC (söndag) bed A Felfria ritter kat D. Thindra Silfversten – Island View Fredrico (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy), Katrin Granqvist – Ballinahurra Melody (val f-10 e I Love You Melody x Laerkens Cascade Dawn), och Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). Med på bilden storasyster Felicia, som också rider Ängaskogs Fiona, men i lite högre klasser.

LB kat D vanns av Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl), med Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball) på 3:e plats.

Msv B (nat) kat D. På 3:e plats Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Extra rosett för placering och kvalpoäng till Hööks Ponny Cup.

LA kat C. På 2:a plats Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove), och i kat D blev det 3:e plats till Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen). 4:a Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred). I söndagens LA kat D. Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) 2:a.

Laholm Fredag. LB kat D. 2:a plats till Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Filippa Lagergren – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) på 3:e. Reg LA kat D (torsdag). 4:a plats till Alice Jönberg – Galway CJ.

Lördag.LB. kat C. Blå rosett till Nicolina Gustafsson – Caliterra CJ (sto f-10 hos Caroline Jeppsson e Öxenholm Mango u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) på 4:e plats.

LA (nat) kat C. 5:a Maxine Vikström – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con). Kat D vanns av Filippa Juliusson – Ballymore Boy (val f-07 e Earl of Newbridge – Aran Flight). 4:e plats Filippa Lagergren – Kildromin Áine. Msv B avd B kat C. Felfria rundor för Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), och Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay).

Söndag. LA (nat) kat D. 2:a plats Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer). På bilden med stallkamratens rosett och vinnartäcke, som han fick hämta i en annan klass, medan hon softade i lastbilen. 4:a Filippa Lagergren – Kildromin Áine. Msv B (nat) kat D. På 2:a plats Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Markaryds RF. LC kat D vanns av Linnea Wastegren – Boyles Boy (val f-11 Fernville Danny – Garryhinch Finn). Louise Ingvald – Bingo Bell RC 112 (hin f-06 hos Rune Griph e Coosheen Finbarr u Cameroon Belle e Brantshammar Bell Dara), red för laget Växjöortens FRK, som kom 2:a i sista omgången av div 2 zon 3. Arrangörsklubben hade visst missat att kolla rosettlådan, så det blev en gul rosett istället för blå. 

Kumla RK. LC avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) red felfritt. Snart dags för ungponnyfinal för ekipaget (vecka 44). LD CR. Kat C. Felfritt för Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). Fin ungponny på sin första tävling.

Eskilstunaortens RF. LB kat B. Gul rosett till det lilla ekipaget Signe Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). Gul rosett blev det också för Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne) i LB kat D.

Kungsbacka RK. LC+ kat C vanns av Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood). På 3:e plats kom Judit Kilden -Kilpatrick Buttercup (sto f-13 e Dexter Leam Pondi – Monaghanstown Fred). Ytterligare en rosett till Ronja Lind – Sweet Sally, genom 2:a platsen i LB+ kat C.

Uddevalla RF LC kat D. 2:a plats och blå rosett blev det för Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme). RK Udden. LC+ kat D vanns av Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara)

Nyäshamns RK. Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen) gick först en felfri runda i LD bed A, och slog sen till med seger i LC kat D. Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker) segrade i LB kat D. Ekipaget nollade också i LC+ för sitt lag Stora Wäsby FRK i den sista omgången av ponnyallsvenskan div 2.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Jag får ibland frågan varför egna resultat inte finns med. Tävlingssvepet baseras ju främst på de bilder jag får in, och det är dessa jag utgår från. När det är få (1-2) bilder från samma tävling, har jag valt att endast ta med dem. Detta för att i görligaste mån undvika rent rabblande av resultat. Det kan också vara på grund av sent (efter deadline) inkomna bilder. Då hinner jag inte gå igenom tävlingen, men bilderna med resultaten kommer med. Välkomna in med bilder, och sprid till andra som tävlar Connemaror 🙂

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep