Tävlingssvepet vecka 39

Ett axplock av placerade i helgen. Främst baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden ses Sara Heed och Qrumelur som har varit ute och qrumelurat igen. Foto: Margareta Heed.

Njurunda RF. På 2:a plats i Msv C:1 med 67.26% kom Sara Heed – Qrumelur (val f-04 hos Margareta Heed e Grange Flynn Sparrow – Gräns Rebecca e Finney Master). Höjden över havet är 1.54 meter.

Kungsbacka RK. I LB:1 kat D, 2:a plats till Elsa Ahlvin –Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) på 68.75%. LA:1 kat C vanns av Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) med 70.13%. I LA:1 kat D blev det 2:a plats för Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim) med 66.80%.

Skalmsta. FEI inledande kat C. På 2:a plats Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) 63.28%. Många rosetter blev det. Laget (Enköpings RK) kom 3:a i finalen och även 3:a i totalen. Essunga RF. LA:P1 kat D. Ebba Paulsson – Gräns Tabasco (val f-04 hos Sigrid & Ylva Gahne e Grange Flynn Sparrow u Gräns Tussilago e Finney Master). Seger 72.89%.

Väsby RK. CCIP1* vanns av Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 65.68% (straff 34.3), Total straff 40.3). Filippa Wennerholm – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom) på 3:e plats. Dressyr 66.82% (straff 33.2). Total straff 44.4.

H90. På 5:e plats Louise Nyberg – Ballycar Lad (val f-10 e Murvey Benny – Gloves Misty Owen). Dressyr64.13% (straff 35.9). Total straff 38.7). En D-ponny som alternerar mellan häst -och ponnyklasser. Den här gången med ägaren vid tyglarna. P90. På 3:e plats Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 62.60 (straff 37.4). Total straff 40.2

P70 14-20. Ida Rousk – Castle Verdi RC 118 (hin f-09 e Janus – Dream of Aulne) lyckades förträffligt i fälttävlansdebuten. 2:a plats 69.56% i dressyr (straff 30.4), felfri hoppning och total straff. 35.6.

Glada ryttare! Så ska det se ut. Castle Verdi har full fokus från start, medan Zander’s Agra har mest fokus på den snygga killen! Ekipaget Elin Ericson – Zander’s Agra (sto f-14 hos Annika Zander e Bunowen Paddy u Arda’s Cassiopeja e Hagens O’Chief) debuterade också, och tog sig hela vägen runt med bravur.

Vinslövs RF. P70-13. På 2:a plats Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow). Dressyr 70.22% (straff 29.8). Total straff 29,8. P70 14-20 kom . Emma Borgman – Grey Knight (val f-09 e Garryhinch Finn – New Beginning) in på 4:e plats. Dressyr 63.70% (36.3). Total straff 36.3.

P80-13. På  2:a plats Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Dressyr 72.17% (straff 27.8). Total straff 39.8. P80 14-20. Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride) kom också 2:a. Dressyr 67% (straff 33.0). Total straff 33.8.

Timrå HSF. P70 14-20 vanns av Elsa Svanberg – Doolin Chips (sto f-09 e Oisin – Cong Admiral). Dressyr 68.48% (straff 31.5), felfri hoppning och total straff 36.7.

Billdals RK, Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) kom 4:a i LC och vann LB kat C. Dalslands HSK. Två blå rosetter i LD+ och LC kat C till Frida Hansson –  Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow).

Ronneby RF. Emma Folkar – Edens Lotus (sto f-06 hos Eva M Östergren e Janus u Stockmossens Bona e Möllans Castro) tog en gul rosett i LC kat C. Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) tog hem segern i i LB och kom 4:a i LB+ kat C. Felicia Färnström –  Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) tog två 3:e platser i LC resp LC+ kat D.

Södra Gotlands R o KK. Tilde Gustafsson – Bawn Bengy (val f-13 e Dunloughan Scot – Aran Flight)red för för laget Suderbys RK som kom på 2:a plats. Stävie RF. Dubbelseger i LCoch LD kat D till Saga Rydholm – Brandane Magic (f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock).

Åsbo RF. LC kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). Hos Stöcke PF kom Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) först 2:a i LB och slog sen till med seger i Msv B kat C.

SkabersjöRF. LB kat C. På 2:a plats  Clara Lilja – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy). I LB kat D blev det 5:e plats för Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes).

Två storhästresultat. Hos Trollhättans FRK vanns 1.10 av Anna Kerttu – Höryda Diva (sto f-08 hos Katja Stenberg e Kulan Kavat u Dillba e Hagens O´Chief). Diva är en D-ponny. Hos Motala RF vann Jennie Purvins – Holmtebo Dunphy (val f-07 hos Elisabeth & Johan  Ljungstorp u e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance) också en 1.10. Dunphy är över ponnymått.

Anebyortens RK – Skogens Konung. Fredag. LD kat C. På 2:a plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino -Robin Hood) med Tindra Pettersson – Tonewee Lady (sto f-10 e Tassie’s Diamond – Gurteen Rebel) på 4:e. LD kat D. Segrade gjorde Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion), och på 2:a plats kom Ida Nilsson – Westside Padraig (val f-93 e Westside Fred – Gorteen Boy). På 7:e plats Emma Hultgren – Shee Girl (sto f-11 e Aill na Brùn Lad – Matty’s Rock).

Med denna tävling avslutade Westside Padraig sin mer än 20-åriga tävlingskarriär. Nu blir det skogsturer och sköna dagar i favorithagen! Jag tror dock att 27-åringen gärna vill ha en liten oxer i hagen 😉

I LD+ kat C kom Tindra Petterson – Tonewee Lady 3:a, och Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano på 4:e plats. Vit rosett till Iza Ljung –  Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel).

LC+ kat D. På 2:a plats Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion). LB. Kat C vanns av Ellen Modig – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). I LB kat D kom Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) på 2:a plats. Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove) på 3:e, och Lovisa Mattsson – Corleone II 4:a.

Söndag. LD kat D. 2:a plats till Clara Orrenius – Shane´s Pride (val f-08 e Leág – Ardgaineen Boy). LC. Final Rådjurscupen kat C. Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard) på 4:e plats. Kat D 2:a Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane, och på 4:e plats Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara). LB+ kat C final Älgcupen. Vann gjorde Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy).

Slutställning Rådjurscupen. Kat C. 3:a Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano. Kat D. 1:a Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane, 3:a Emma Hultgren – Shee Girl. Älgcupen. 3:a Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am.

Slutligen en liten hyllning till en fantastisk ponny…

WESTSIDE PADRAIG född 1993 hos Paul Timlin e Westside Fred u Aran Suzy e Gorteen Boy. Idel ädel hoppadel kan man säga. Fadern stor prestationsförärvare, liksom hans son Monaghanstown Fred. Morfar halvbror till Poetic Justice. Modern fick två föl, gick sen ut på tävlingsbanan och blev Grade A. Turligt nog hittade hon tillbaka till avelsboxen, och fick nio föl till. Det sista 2014 då hon var 25 år.

Westside Padraig måste vara en av Sveriges främsta Connemaror genom tiderna. Han har tagit SM-medaljer, NM-silver lag, och han har varit med på EM. Han har massor av segrar o placeringar tom Msv A, och varit med i de stora sammanhangen. Vann tex Ridsport Pony Cup 2010. Han har även flera placeringar i Svår hoppning. Det var på den tiden då det fanns 1.40 hoppningar för ponny. Högt för en liten D-ponny. Han har legat på Topp 10 rankingen flera gånger, och rankad bästa ponny i hoppning ett par gånger.

Westside Padraig startade sin karriär på Irland redan som 4-åring. Till och med 1998 hade han tjänat in 150p och var i Grade B. Han kom till Sverige 1998 och gjorde sin första start/placering i LB samma år.

Jag såg honom på en tävling i Enköping för ca 20 år sen (2001 tror jag), och tyckte han verkade livsfarlig. Så fort någon skrek ”hoppning” inne på framhoppningen blev han helt galen, stack med ryttaren och hoppade. Väl inne på hoppbanan var han däremot fokuserad och hanterbar. Det tycks ha följt honom hela livet.

Kolla på det här! 09.33 in i programmet ser ni Westside Padraig på casting till Ponnyakuten. Tobbe Larsson tänkte att han skulle kunna få ”Paddy” att jobba med insidan av huvudet. Backade dock och han fick inte komma med. Varken Tobbe Larsson eller tränarna trodde det skulle gå att få ur honom det 😉

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text (och bilder från Väsby RK): Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep