Connemaradag i Holmtebo

En solig lördag i september blev det äntligen dax för connemarautställning år 2020. 33 av 35 anmälda connemaror bedömdes i coronaanpassat format i Holmtebo av Alf Johansson. Det blev en trivsam tillställning med gofika i gårdsbutiken och tillfälle till stambokföring, HWSD testning m m på SCS ”Servicekontor” i hovslagarsmedjan. Konkurrensen var knivskarp med många fina ponnyer på plats. Hela 13 guldplaketter delades ut. Prisbordet var generöst tilltaget tack vare sponsorerna Agria och Valdemarsviks Sparbank. Alla fick något med sej hem! Fullständiga resultat hittar du i Blå Basen, klicka HÄR.

Best in Show blev HOLMTEBO UMBRELLA (f 2011 e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra) på fina 43 poäng

Reserv BIS HOLMTEBO APPLE BLOSSOM (f 2013 e Gurteen Paddy u Hagens Ayla), 42 p.

Valackchampionatet togs hem av MOMENTO (f 2011 e Hagens D’Arcy u Hagens Ulira) på 41 p.

Unghästchampion blev HOLMTEBO SKYLINE (val f 2017 e Backudden Mountain Haze u Holmtebo Sinead), reserv MIALLO GALE (sto f 2018 e Gurteen Paddy u Glensharrold Lady), båda med 40 p.

Fotograf: Jenny Hagenblad

Author: Nyheter