Tävlingssvepet vecka 38

Ett axplock av placerade, baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden Åsa Johnsson och Zander’s Positano, fint fotograferad av Emma Johnsson. Nu börjar det synas att hösten är här.

Vi börjar långt uppe i norr, 30 mil söder om polcirkeln, hos Lappmarksryttarna. Meeting lör-sön. I LC:1 RÅÖ blev det delad 2:a plats mellan Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy) och Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody) med 67.03%  LB:1 vanns av Stella Nordin – Holmtebo Image 67.32%.

På söndagen vann Meya Åström – Bella Boy LB:1 med 67.32%. Märkligt nog med exakt samma poäng som segraren i LB:1 dagen innan. Den reg LA:P1 vanns av Elsa Svanberg – Doolin Chips (sto f-09 e Oisin – Cong Admiral) på 65.65%.  Kajsa-Stina Olofsson – Cody (val f-10 e Castleside JJ Junior – Island Lad) red två reg FEI inledande program under meetinget, och segrade i båda. Med 65.55% resp 66.52%.

Gripens RF. Lördag – häst. Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) vann LB:1 med 70.53% och LB:2 med 71%. Kat D som tävlar bland storhästar. Söndag – ponny. FEI Mästerskapsprogram vanns av Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) med 65.31%.

Tingsryds RK. Två regionala vinster för Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). LA:1 68.05% och LA:P1 64.73 %.

Huvudsta RK. Lok LB:1 kat D. På 4:e plats Alva Jonolf – Jacq’s Girl (sto f-08 e Westside Mirah II – Glenayre Mystical Bobby) 68.39%. . Stoet arbetar till vardags vid Huvudsta Ridskola. LB:1 (för lagdeltagarna) kat D. 4:e plats för Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy) 65.35%.

Tungelsta RK. Lok LB:1 kat D. På 3:e plats 63.92% kom Moa Haist – Oliver III (val f-08 hos Helena Eriksson e Carnaby Patrick Hooligan u Sandy e Janus). Ägs av Tungelsta RK. Han  går ca två lektioner om dagen med ryttare på olika nivåer, och är lika snäll och bussig mot alla. Samt pigg och glad på tävling. Den helt perfekta lektionshästen. Tävlingen hade även storhästklasser. Camilla Ljunggren – Wal’s Ferros (val f-05 hos Märit & Helen Walfridsson e Grange Flynn Sparrow u Valborg e Holiday Prince), tog två gröna rosetter. I LC med 63.70% och i LB med 63.57. Wal’s Ferros är över ponymått ca 155 cm.

Boxholms RK. Lok LB:1 vanns av Tilda Winge – Holmtebo Apple Blossom (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Hagens Ayla e Spinway Corona) 68.75%. På 2:a plats 64.64% Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad).

LA:1 vanns av Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance) på 72.77%. Två blågula blev det för Holmtebo Apple Blossom, som ingick i segrande Skogslottens lag (div II omg 2). Rosetter i fokus!!

Åsbo RF. Lok LA:3 vanns av Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic) med 67%. D-ponny bland storhästar.

Ljungby RK. Nat/Reg meeting. Fredag. I LA kat C kom Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 2:a plats. I kat D blev det också 2:a plats för Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer), med Filippa Juliusson – Ballymore Boy (val f-07 e Earl of Newbridge – Aran Flight) på 4:e. Cajsa Johansson – Galliano (val f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) kom på 6:e plats.

Msv B kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride). På 3:e plats Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun).

Lördag. LA kat C. På 6:e plats Meia Löfberg – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). På 7:e plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Msv B kat C. Mathilda Hansson – Ballywire Mirah 2:a. Kat D. Vit rosett till My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ), och satte även första nollan i Msv klass. Grattis!

Söndag. LA kat D vanns av Filippa Juliusson – Ballymore Boy. Meia Löfberg – Corbally Prince 3:a. Msv B kat C. På 4:e plats Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). Kat D. Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) 2:a.

Storbyns Ryttare. LA kat D. På 2:a plats Leah Rosén – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney) som därmed tog sina första nationella poäng! Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) ökade på sina med en vinst i Msv B kat D.

Tunalids RK. LB kat C vanns av Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf). I LB+ kat D kom Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) på 2:a plats.

Lillhagens RK. LB kat D. 3:e plats till Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes). Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) hade en riktigt bra dag. Vinst i LA och 2:a plats i LA+ (kat C). Det var rejäla rosetter de fick!

Valsängs RF. Enya Källsvik – Kilfenora Barney (val f-13 e Kippure Alkatraz – True Commotion) tog 4:e plats i LD kat D. Hos Halmstads FRK blev det en 2:a plats till Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince) i LC kat D.

Rappestads RK. LC kat D. Röd rosett till Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy). Hos Edsbro RF togs en 2:a plats i LA kat D av Izabelle Lundin – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág).

Hermanstorps K & RK. P70 14-20 vanns av Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). 68.70 (straff 31.3). Total straff 31.3. På 3:e plats Anna Malmros – Ballyard Celtic Song (sto  f-13 e Ballyard Prince – Templebready Fear Bui). Dressyr 63.70% (straff 36.3). Total straff  36.3.

P80 14-20. På 2:a plats Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 74.80% (straff 25.2). Total straff 25.2. Thea Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel) på 3:e plats. Ledning efter en fin dressyr 76% (straff 24). Total Straff 26.4. In på 4:e plats Ida Nordin – Daisy Bell (sto f-04 hos Ann Jakobsson e Rolls Royce u Legends Alva e Hagens O’Chief). Dressyr 70.60% (straff 29.4). Total straff 29.4. Lite kuriosa på det. Daisy Bells dotter Hyacinth Bell (f-11 e Kewin), blev förra helgen distriktsmästare i hoppning i Göteborg-Bohuslän.  

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep