Connemaramästarna i fälttävlan

På vinjettbilden ses (fr vä) Elvira Lindgren – Drumfries Barney (foto: Catalina Lindgren) och Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (foto: Linn Junered).

Här presenterar medaljörerna sig själva:

GULD CM P80 -13
Jag heter Elvira Lindgren och är 13 år gammal, och bor i Malmö. Jag tävlar för Flyinge Ryttarförening, och började rida fälttävlan för två år sen. Började i Sugar Cup, och gick till Sverigefinalen, men var inte med där.

Sedan dess har jag tävlat upp till och med P90 med min nuvarande ponny Drumfries Barney. Vi har haft en fantastisk säsong i år i P80 med vinst i både individuella stil-SM -13 år och med Flyinges lag i lag-SM. Mina mål inför nästa år är bra och stabila rundor i P90, och förhoppningsvis kunna debutera enstjärnig fälttävlan i slutet av 2021. Min ponny Barney har ett väldigt stort hjärta och ställer alltid upp för sin ryttare. Terräng och hoppning är hans starka sidor, medan vi har fått jobba lite hårdare med dressyren. Jag har hjälp av fantastiska tränare: Susanne Pennander i dressyr, Emma Gynning i hoppning och Ted Velander i terrängen – samt en rad andra som jag också har tränat för för till och från under året. Lite rolig fakta om Barney är att han älskar Coca-Cola. Någon gång ibland när han har varit riktigt duktig kan vi dela på en som belöning för oss båda 🙂

Drumfries Barney valack född 2008 hos Patrick Doherty, Co Donegal, Irland e Dunally Lad u Tempo Golden Gem e Castleside JJ – Thunderball – Milford Hard Times.

GULD CM P90
Jag heter Inez Junered och är 15 år. Har precis flyttat ner till Tomelilla från Rimbo, norr om Stockholm. Jag tävlar för Stora Wäsby Fältrittklubb. Jag började rida när jag var 4 år, och fick överta min systers B-ponny. Med den ponnyn red jag Sugar Cup när jag var 8 år. Sedan dess har fälttävlan varit huvudgrenen, även om jag har tävlat dressyr och hoppning också. Planen för nästa år är att förhoppningsvis debutera i CCIP2*, om allt känns bra. Vi hoppas på mycket kul tillsammans framöver!

Min ponny heter Derryhill High Silver Tempo och kallas Elvis. Import från Irland. Familjen köpte honom osedd för två år sen. Storasyster Linn hittade honom på annons och ganska snabbt stod han på transporten hem till Sverige. Familjen hade aldrig köpt en häst osedd tidigare, men han är bland det bästa köp vi gjort! Elvis hade gått lite hoppning och lite terräng. Dressyren var mer främmande för honom, men bara sista året har han utvecklats mycket och blivit stadigare. Han är han en väldigt snäll ponny, en liten farbror som inte gör mycket väsen av sig i onödan. Det bästa med Elvis är hans inställning och huvud, han tar sig an allt arbete med öronen framåt. Han är en underbar individ som jag är mycket rädd om!
Min förebild är tränare/lagledare Lena Bredberg för hennes aldrig sviktande positivitet och framåtanda, och utan henne skulle jag kanske inte ens ha upptäckt fälttävlan! En ryttare jag ser upp till är Ludwig Svennerstål, han rider otroligt mjukt och balanserat. Mitt mål är att ha så kul som möjligt och komma så långt som möjligt.

Derryhill High Silver Tempo valack född 2012 hos Maura O’Malley, Co Mayo, Irland e Tempo Active Atlas u Realt na Mhara e Glennayre Silver Fox – Milford Hard Times – Loobeen Larry.

SILVER CM P90
Jag heter Ida Jansson, är 15 år och bor i Värmland och tävlar för Solstadens RF. Jag hade tidigare en ponny som hette Munsboro Cian, som jag 2018 red Sverigefinalen i Sugar Cup samt också vann P70 samma år med. I november 2018 förolyckades Cian tragiskt i hagen, vilket var en stor sorg för hela familjen. När den värsta sorgen lagt sig kollade vi på nya ponnyer, men jag var inte intresserad av någon av de ponnyer som visades. En dag såg jag honom på annons! Här är han! Ska jag ha en ny ponny så är det honom jag ska ha!

Vi läste annonsen på facebook tillsammans och ja, alla förstod varför jag fastnat för honom. Det var bilder på en kritvit sagoponny, en Mini-Milton, och i medföljande text stod det väl beskrivet om denna fantastiska ponny. Med en begränsad budget kändes det så gott som omöjligt att ett köp skulle gå att genomföra, men längst ner i annonsen väcktes det hoppet. Det stod: Ett bra hem viktigare än priset. Det skrevs ett långt sms där vi beskrev vad vi kunde erbjuda, vad som hänt med Cian och vilka mål jag hade framåt med min ridning. Det tog en liten stund så kom svaret att de gärna ville prata med oss i telefonen under kvällen. Samtalet flöt på bra och de accepterade vår budget. Två dagar senare åkte vi 50 mil till Blomstermåla där vi blev väl mottagna av både ägare och tränare. Provridning genomfördes, allt stämde och besiktning bokades. En vecka senare stod finaste Derinoghran Kestrel, drömponnyn som kallas Ollie till vardags, i stallet. Tillsammans har jag och Ollie i år startat SM i fälttävlan med en fin 5:e placering, och nu 3:a individuellt i lag-SM. Förhoppningen är att kunna rida lite internationellt nästa år.

Derinoghran Kestrel valack född 2009 John Cryan, Co Sligo, Irland e Charlesville Lad u Meidar e Carra Cashel – Bruadar – Silver Rocket.

Vid tangentbordet: Gerd Eriksson

Sugen på SUGAR CUP? Det finns inga datum för 2021 uppsatta ännu, men kika in på Flyingehus hemsida och läs så länge. Länk finns HÄR


Author: Tavlingssvep