Tävlingssvepet vecka 37

I helgen har Connemaramästerskapet i fälttävlan ridits i samband med Lag-SM hos Flyinge RF. På vinjettbilden ses segraren i CM P90 Inez Junered och Derryhill High Silver Tempo. Foto: Linn Junered.

CM P80 -13 vanns av Elvira Lindgren och Drumfries Barney. Mer om Connemaramästerskapet kommer i ett separat inlägg här på webben. Stort grattis till medaljörerna, och grattis till FLYINGE RF som tog både guld och brons. I guldlaget red två Connemaraekipage. Ovan nämda Elvira och Barney samt Elliot Zaki – Adams Boy (val-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey).

Här följer resultaten:

P90. På 2:a plats Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 69.40%. Total straff 30.6. På 3:e plats Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 68.40. Total straff 31.6. CM 1:a och 2:a.

P80 -13 vanns av Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). Hela 75% i dressyr och total straff 25.0. På 2:a plats Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Dressyr 73.70%. Total straff 30.3. 18 startande. P80 14-20. Ej SM. På 2:a plats Filippa Svärd – AC-Schou-Kastor af Engvang (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm M.A.S.H. Straff 44.44

P80 14-20. På 2.a plats Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). Dressyr 73.40%. Total straff 30.6. Ekipaget ingick i Katrineholms RF som tog hand om lagsilvret.  På 10:e plats Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 71.80%. Total straff 34.2

Precis utanför placering kom Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). De gjorde sin bästa dressyr någonsin 67.40%. Total straff 35.4. Ekipaget ingick i Roslagens Rid & körklubb, som kom på 5:e plats. I laget också Vera Lindberg – Breaffy Dew (val f-08 e Runnymeade Obie Trice – Castleside JJ). Det var 21 startande lag, och den 6:e och sista placeringen tog Grevagårdens RF,  med Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) i laget.

Ett speciellt omnämnade till Haylie Ygreus – Munsboro Dun Deal (val f-04 imp). Den 12-åriga ryttarinnan fick dispens att rida för laget, och av mig får ponnyn dispens att vara med här. Han blev tyvärr registrerad i IHR som okänd av den irländska säljaren, så vi får aldrig veta vem han egentligen är. Vi får nöja oss med att han ÄR Connemara. Det säger chipet. Ekipaget fick ingen placering, men de tog sig runt en svår P80 med bravur. Ett roligt minne med härligt kamratskap och laganda att ta med sig på vägen.

Lite mer fälttävlan…

Botkyrka RF. P90 vanns av Filippa Wennerholm – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). På 2:a plats Inez Petit – A Billion Silver Stars (val f-13 e Moorland MacDara – Glenayre Silver Fox). En ponny som med en snabbtitt på härstamningen ser rasren ut, men som är 75% Connemara.

P70 14-20. Amanda Svensson – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince) red in på 3:e plats, och på 4:e plats kom Emelie Misiura – Arda’s Aramis (val f-08 hos Marlene Näslin e Kulan Kavat u Hagens Nelina e Hagens Jaguar),

P70 -13. På 4:e plats Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne), och 6:a Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match).

Lite dressyr på det…

Skellefteå RK. LC:1 kat D vanns av Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody) med 69.25%, med Tova Hopstadius – Ally Mc Coist (val f-98 hos Lena Stenius e Juno Rory u Brolötens Aloe e Finney Master) på 2:a plats 68.70%. En vacker senskimmel till min bildsamling! I LB:1 blev det seger igen för Meya Åström – Bella Boy 66.60%. Ekipaget tog dagen efter en placering i LC hoppning också.

Bankeryds RK. LC:1 kat D vanns av Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) på 70.92%. LB:1 kat C. Seger med 69.50% till Ebba Gustafsson Piel – Bjennesby Bonnie Tyler (sto f-10 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Lofty Dusty Rambler e Kimble).

Ö:a Sörmlands Lantliga RF. LB:1 vanns av Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) 71.96%. Kat D bland storhästar.

Hos Berga RF vann Camilla Ljunggren – Wal’s Ferros (val f-05 hos Märit & Helen Walfridsson e Grange Flynn Sparrow u Valborg e Holiday Prince) LC:1 med 68.70%. I LC:2 hade lilla hästen åsikter om vägvalet en kort stund, och de tappade några poäng, men 4:e plats ändå med 64.66%. Över ponnymått ca 155 cm.

Sigtunabygdens RF. LB:2 vanns av Ylva Blom – Carduus (val f-06 hos Therese Tisell e Grange Flynn Sparrow u Calendula e Önnarps Chateau) med 65.66%. Kat C som tävlar mot storhästar.

Söderhamns RF. I Msv C:1 tog Sara Heed – Qrumelur (val f-04 hos Margareta Heed e Grange Flynn Sparrow u Gräns Rebecca e Finney Master) 2:a plats av 17 med 65.23%. Över ponnymått 154 cm.

Slutligen några hoppresultat…

Föreningen Mantorpsryttarna. Två felfria ritter i LD+ och LC kat D för Mette Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 hos Key Almén e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango). Hos Suderby RK tog Tilde Gustafsson – Bawn Bengy (val f-13 e Dunloughan Scot – Aran Flight) en 2:a plats i LC kat D.

Kalmar HSK. LC kat D. 3:e plats till Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl). LB kat C vanns av Ellen Modig – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), och LB kat D av Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor).

Tvära kast här! Södertälje RK. Theodora Solou – Springers Mountain Mist (f-12 e Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) kom på 2:a plats i Msv B. Det var ekipagets första start i avd A, och den fjärde Msv starten någonsin. Klassen var även kval till Hööks Ponny GP, därav de två rosetterna. Vinnaren i klassen Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) direktkvalade i och med segern, men ponnyn ville inte visa upp sina rosetter på bild.

Hammarö RF. LC kat D vanns av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). I LC avd B gick Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), och likaledes i LB avd B. Nu väntar lite vila och sen är det dags att påbörja uppladdningen inför ungponnyfinalen.

I LB kat C kom Ella Ekenberg –  Rathcoona Diamond (sto f-13 e Kilmore Diamond – Westside Mirah) 2:a. LB kat D vanns av Hilma Wikström – Ängaskogs Embla (sto f- 07 hos Veronica & Thomas Nyander e Poetic Justice u Ängaskogs Anima e Hagens Zephyr. En senskimmel till tror jag bestämt! På 2:a plats Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. I LB+ kat D togs ytterligare en blå rosett av Ella Ekenberg –  Rathcoona Diamond.

Södra Umeå RF. DM kat C togs av Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove), efter att en 2:a plats i LB och vinst i LA. Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) kom 2:a i DM kat D. De tog två placeringar i LA under helgen.

Bulycke RF med DM Göteborg. Blå rosett i LC kat D till  Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme). LB kat D vanns av Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce), med Filippa Zackrisson – Seershin Sally (sto f-08 e William’s Boy – Ardravinna Andy) på 3:e plats.

LA kat D. På 2:a plats Maja Niklasson – Hyacinth Bell. I Msv B kat D kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) också 2:a. Kvalpoäng till Hööks Ponny GP blev det med. Distriktsmästare i Göteborg & Bohuslän kat D blev Maja Niklasson och Hyacinth Bell.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep