Tävlingssvepet vecka 36

På vinjettbilden ses Linn Arvidsson och Oldrock Megan som hade fina framgångar vid Baltic Cup i danska Herlufmagle i helgen. Foto: Jenny Arvidsson

I fredagens CSIP 1.20 kom Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) på 6:e plats. På lördagen vanns CSIP 1.25 av Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), med Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) på 4:e plats. Placerade sig gjorde också Clara Hermelin – Caherview Paddy (val f-08 e Castleside Carrig – Tulira Finn MacCool). Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) samt Filippa Lagergren – Reneharney Boy.

I kat II (C) 1.00 placerade sig Wilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf). CSIP 1.10 vanns av Hermelin – Caherview Paddy, med Linn Arvidsson – Oldrock Megan 3:a.

CSIP Grand Prix 130. Filippa Lagergren – Reneharney Boy 6:a, och Selma Staffare – Munsboro Meg 7:a. Den sistnämnda med ett snöpligt pet på sista hindret i grunden. Det danska ekipaget Clara Savas Olsen – Ardara Lady (sto f-10 Dunally Lad – Ashfield Romeo) blev bästa Connemara i klassen på 2:a plats.

Det var inte igår som ett svenskt kat I-lag (kat D) vann på Baltic, men den här gången hände det! I laget red Selma Staffare – Munsboro Meg och Clara Hermelin – Caherview Paddy.

R & KSK Sporren LC:2 kat D. Seger med 67.50% till Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). Hos Sörmons RK tog Jessica Gustafsson – Holmtebo Milton (val f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Morning Mist e Hagens O’Chief) först en 3:e plats i LB:2 74.16%, och slog sen till med vinst i LA:3 med 71.28%. Stor kille på ca 160 cm.

Stävie RK. LB:3. 5:a med 67.00% Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). I LB:3 var ekipaget oplacerat på 66.295%., men kom på 5:e plats i Wellion Cup som reds i båda klasserna. D-ponny bland storhästar. Hos Östervåla RK vanns LC:1 med 74.44% av Ylva Blom – Carduus (val f-06 hos Therese Tisell e Grange Flynn Sparrow u Calendula e Önnarps Chateau). C-ponny bland storhästar.

Ulricehamnsbygdens RK. LC:1 kat C vanns av Elin Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl Of Newbridge) med 66.86%. I LC:1 kat D kom Fanny Wiland –  Laheen’s Oscar (val f-11 e Monaghanstown Boy – I love You Melody) 2:a med 65.55%.

LB:1 kat D. Seger med 69.46% till Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Clonberne Glen (val f-13 e Eagle’s Ledge – Laerkens Cascade Dawn). LA:1 kat D. På 2:a plats med 64.30%  Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim).

Sundbyholm (Eskilstunaortens RF). Fredag. LC kat D. På 3:e plats Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein). Némla Almén – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket) kom på 5:e plats.

LB kat C. Grön rosett till Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). I LB kat D togs 2:a plats av Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy), och Elsa Romfelt – Salix Justice (val f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy) kom 7:a.

Lördag. LB kat C. 4:e plats till Kajsa Berggren – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince). Kat D vanns av Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageus – Earl of Castlefrench). 4:a Elin Lindén – Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match). 6:a Cassandra Tynkkynen Blomberg – Casey’s Boy (val f-07 e Gurteen Paddy – Murphy Rebel).

LA med inverkan kat D. Grön rosett igen till Sophie Wahlen – Kitty Kim. 24.8p. Kat D. 3:a Alva Larsson – Drumanespic Boy 24p. 4:a My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) 23.8p.

LA. Bed A. Kat C. Ella Olsson – Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master). Kat D. Lova Walter Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne) och Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) var felfria.

Msv B. kat D vanns av Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard), med Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) 4:a.

Söndag. LB kat D. 5:a Tindra Danielsson – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). 6:a Thea Hedh Berg – Newpark Hero (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Earl of Castlefrench), och på 7:e plats Elsa Sjöström – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl).

LA med inverkan. Kat D. På 2:a plats Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield) 22p. Därefter omhoppning i LA-Cupen. I kat D kom Alva Larsson – Drumanespic Boy på 3:e plats, och Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire på 4:e.

Msv B kat C vanns av Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise). I kat D tog Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) 3:e platsen.

Rudskogens RF. LC+ kat D vanns av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Två felfria rundor i LC och LC+ kat C för Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia). Ungponny i avd B.

Ånge RK. LC kat C. 2:a plats till Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). Två gula rosetter i LC och LC+ (kat D) till Elsa Svanberg – Doolin Chips (sto f-09 e Oisin – Cong Admiral).

Karlskrona Lyckå RK. LB bed A1:a. Kat D. På 2:a plats Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (val f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). I LA kat C blev det en 2:a plats för  Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice). Kat D vanns av Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna. Ekipaget tog Silvret i DM för Blekinge.

Storvik Ovansjö RK. LD kat D. 3:a Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous). I LC kat blev det 2:e plats för ekipaget, med Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred) på 4:e plats. Debut för ekipaget i LB. Dubbelnolla men utanför placering.

Essunga RK. LC kat D vanns av  Frida Svensson – Wild Captain (sto f-06 e Sweetwall Captain Courageous – Westside Mirah). LB kat D vanns av Connies Fionn (val f-11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui).
Ett fälttävlansresultat slutligen. Hos Örebro FRK tog Linnea Haglund – Mount Carmel Moonlight (val f-10 e Moonlight Silver Shadow – Ballinavilla Prince) 2:a plats i P70 14-20. Total straff 36.1

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Nu drar det ihop sig! Connemaramästerskapet i fälttävlan 2020 i samband med Lag-SM hos Flyinge RF den 12-13 september. Mästerskapet rids som klass i klassen. P80 för de yngre och P90 för de äldre.

För deltagande krävs att Connemaraponnyn är registrerad hos Svenska connemarasällskapet (SCS) med raskod 33, samt att ryttare, ägare el fodervärd är medlem i SCS.

Anmälan sker i TDB (listan längst ner Connemaramästerskap). Länk till TDB finns HÄR


Author: Tavlingssvep