Tävlingssvepet vecka 33

Stort grattis till silvermedaljören Selma Staffare – Munsboro Meg i kat D (tv) och till bronsmedaljören Alicia Svensson – Young Dylan i kat C (th). Grattis även till alla andra som kämpade i Falsterbo!

Här följer några av SM-deltagarna. Det är baserat på inkomna bilder, och därför fattas det flera. Jag uppdaterar gärna under veckan med bilder om du vill stå med här. Oavsett resultatet.

Mäktigt att vänta på att få gå en på en arena som Falsterbo! Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) startade sin första MsvB för två månader sen. Nu tog de 5:e plats i inverkans-SM med 26.9p. En riktigt god karamell att suga på länge.

Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) gick in i finalen med bara 2 tidsfel. Fick tyvärr några nedslag men slutande ändå på 5:e plats. Det var svårt och hårt i år!

Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) kom 6:a i inverkan på 26.7p. Slutade på 7:e plats i finalen (Kee Pearls rumpa på bild ovan).

Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) stannde som många andra  ut sig i omgång 2, men kom igen och tog 6:e plats i Consolation.

Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) tog sig runt i finalen och slutade på 11:e plats.

Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) kom på 9:e plats i inverkan med 26p. Hade 7 fel med sig in i finalen. Ett enda nedslag på den svåra MsvA banan, och silvret var ett faktum. Av 58 startande i kat D gick 17 till final.

Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise) nollade sig genom de första omgångarna, och tog hand om bronset efter omhoppning i finalen. Av 60 startande i kat C gick 25 till final.

Vetlandaortens RF. LC:1 kat C. Vinst med 68.51% för Ebba Gustafsson Piel – Bjennesby Bonnie Tyler (sto f-10 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Samma klass kat D vanns av Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) 69.07%.

Skromberga RF. LA:1 vanns av Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) på 66.80%. Kat D som tävlar bland storhästar.

Kristianopel RF. Felicia  Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Kom 2:a i LB:1 68.57% och vann LA:1 på 69.44%. Felicia är storasyster till ordinarie ryttaren Tilda, och fick låna finponnyn för en dag.

Göteborg HSK. LD kat C vanns av Judith Kildén –Kilpatrick Buttercup (sto f-13 e Dexter Leam Pondi – Monaghanstown Fred). LD kat D vanns av Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel),

I LC kat C kom Judith Kildén – Kilpatrick Buttercup på 4:e plats. LC kat D vanns av Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven) med Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme) på 4:e plats..

LB kat C vanns av Philippa Hedvall – Elektors Storm (val f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic). I LB kat D blev det 3:e plats för Filippa Zackrisson – Seershin Sally (sto f- 08 e William’s Boy – Ardravinna Andy).

På söndagen var det kusinträff! LD+ kat D vanns av Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter. I LC+ kat C kom Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) 2:a, medan Joline Lind tog hem segern i kat D. I LB+ kat C red Ronja Lind – Sweet Sally hem meetingets andra blå rosett.

Norrahammar-Tabergs RK. LE bed A. Tävlingsdebut för Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) resulterade i en felfri runda, och en 2:a plats i LD (kat C). Kat D vanns av Agnes Franzén – Bjennesby Icona Pop (sto f-14 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de I’Aulne u Hagens Yulie e Hagens Ryan). I LB kat D red Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) in som 3:a.

Sundsvalls FRK. I LC kat C kom Felicia Broström – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagees Yanine e Callowfeenish Mairtin) på 3:e plats. I LC kat D blev det 2:a plats för Selma Näslund – Burrish Grace (sto f- 11 e Drymills Bridgeboy – Glencarrig Sparrow).

LB kat D vanns av Thindra Silfversten – Island View Fredrico (val f-12 e I Love You Melody – Liscaninane Boy). LA kat C kom Allis Bolinder Pettersson – Muckrim Dáire (val f-10 e Rusheen Boy – Village King) 2:a.

Söndag. LD bed A. Kat D. Amelia Fareby – Önnarps Qvinny (sto f-07 hos Jörgen Folkesson e Hagens Ryan u Önnarps Lemona e Backudden Mountain Haze), och Linda Backberg – Kays Princess (sto f-09 e Corrib Prince – Blue Smokie) red felfria rundor.

LC kat D. Nellie Roos –Roswat Champion (val f- 09 e Dunloughan Scot – Sweetwall Captain Courageous) kom 2:a. LB+ kat D vanns av Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred),

Karlslunds RS. LD kat D. På 2:a plats Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen). LC kat D vanns av ovan nämnda ekipage, med Anna Cannier – Wal’s Rohanna (sto f-09 hos Märit & Helen Walfridsson e Gräns Roeson u Krathus Rebecca e Caraway) på 5:e plats.

Mjölby RK. Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy) placerade sig i LC/LB (kat D) och blev även klubbmästarei Mjölby RK. I LD kat D red Mette Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango) en felfri runda. På söndagen vann Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) Msv B kat D.

Karlshams RK. Ellen Modig hade framgångar med sina vita prinsar Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) och Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). På den ena blev det 4:e plats i LC och 3:e plats i LB (kat D). På de andra blev det 2:a plats i LC samt seger i LB (kat C).

Kungsör RK. LE två faser. Kat C. På 3:e plats Wilma Berglund – Troja (sto f-04 hos Vera Larsson e Rooar u Lovöns Diamant e Spinway Corona). I kat D kom Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker) på 4:e plats.

LD kat C. På 3:e plats Nicole fallgren – Twilight Gem (sto f-10 e Sweatwall Captain Courageous – Lough Fee Warrior). LD kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). Vit rosett till Astrid Jansson – Cúilín Lios.

LC kat D vanns av Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti), med Molly Molly Lindholm – Crossowen Katie på 5:e.

LB kat D vanns av Theodora Solou – Springers Mountain Mist (f-12 e  Springers Golden Atlantis – Poetic Justice). 2:a kom Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool).

Söndag. LD+ kat D. På 4:e plats Tilde Pettersson – Glencarrig Larry (val f-11 e Kippure Horatio – Coosheen Stormboy). I LC+ kat C blev det en gul rosett till Tindra Hallberg – Rathcoona Diamond (sto f-13 e Kilmore Diamond – Westside Mirah).

LB+ kat D vanns av Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield).

Slutligen några fälttävlansresultat…

Gärds RF. P80 -13 vanns av Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Total straff 30.2. Trossnäs FRK. P80 14-20. På 3:e plats Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Total straff 35.6. Silver i DM Värmland. Muskö HSF. P90 vanns av Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monhaganstown Boy – Westside Mirah). Total straff 32.0