Tävlingssvepet vecka 32

Ett axplock av placerade som baserats på inkomna foton. Grattis till Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn), som vann Skånska Mästerskapet 2020 kat C. Foto: Alexandra Johnsson.

Malmö Civila RF stod som arrangör för tävlingen, och ovanstående blev dessutom dubbel mästare. Hennes klubb Hittarps RK tog guld i lag. Förutom ”Bellorna” ingick Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Granges Kings Surf) i laget.

Mästerskapsklassen gick i LA bed A:1a. Silver i kat C till Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide). På 4:e plats Frida Öjeblad – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). Varmt och soligt på Ribersborg, så Chapman Lupo gick ur bild och in i skuggan.

Grevagårdens RF. Fredag. LC kat D. På 2:a plats Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog), och på 3:e Elsa Jenderrblad – Corrigeenroe Lady (sto f-09 e Westside Mirah – Ballydonagh Cassanova). LB kat C. Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) in på 5:e plats.  I kat D Kom Lovisa Korneliusson – Masshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág) också på 5:e plats. Sistnämnda ekipage red på söndagen en felfri runda i LA+ avd B, och blev därmed klar för ungponnyfinal v.44 i Trollhättan.

Grevagårdsderbyt i LA kat C. På 5:e plats Moa Wolffbrandt – Silver Fox (sto f-10 e Glenayre Silver Fox – Earl of Newbridge). Kat D vanns av Emilia Hjalmarsson – Clonberne Larry (val f-10 e Eagle’s Ledge – Oisin). Derbyt i Msv B vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Lördag. LD A/A kat C. Elsa Linder – Abbeys Dun Boy (val f-10 e Dooneen Rocket – Fort Dara). Kat D. Emma Wahlstrand – Pollacopple Boy (val f-11 e Gloves Bobby – Canal Fred), Amelie Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy), Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel), och K.R.C Mac (val f- 08 e Ben Gawher – Seafield Pookhaun). Samtliga red två felfria faser.

I LB kat D kom Elsa Jenderblad – Corrigeenroe Lady på 2:a plats. LA kat D vanns av Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce).

Söndag. LD+ kat C. På 3:e plats Elsa Linder – Abbeys Dun Boy. LC+ kat C vanns av sistnämnda ekipage, med Julia Jonsson – Summerhill Robe Lisa (sto f-13 e Robe Thunder Dun – Castlestrange Fionn). I LC+ kat D segrade Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox). På 5:e plats Cajsa Hermansson – Sallins Fred.

LB+ kat C. 4:e plats till Ronja Lind – Sweet Sally. I kat D kom Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy) på 3:e plats.

MSvB+. Blågul till Vilda Norström – Glenlo Gale (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge) i kat C, och blågul till Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) i kat D.

Ljungby RK. På 3:e plats 68.03% i Lagprogram (LA) kat D kom Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Det blev också en silverplakett i  DM för Småland. Hos Tingsryds RK vann Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) LB:1 kat D på 70.18%

Dagstorpsortens RF. LA:1 RÅ16 vanns av Elsa Ahlvin –Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) på 68.88%. I LA:P1 RÅÖ segrade Charlotte Rosendahl – Kilfenora Debbie (sto f-13 e Riverside Rebel – Castle Squire) på 66.18%. Med på bilden ryttarens andra ponny, Lisheen Boy (val f-10 Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove), som på lördagen var utanför placering i LAP:1 RÅÖ 66.31%.

Gnesta RK. LC:1 kat D. Martina Karlsson – Caherlistrane Dreamer (val f-10 e Caherlistrane Robbie – Coral Star) tog hem segern i LC:1 på 73.88%.

Gripens RF. Två Connemaror som tävlar bland storhästar. Camilla Ljunggren – Wal’s Ferros (val f-05 hos Märit & Helen Walfridsson e Grange Flynn Sparrow u Valborg e  Holiday Prince)  vann LC:1 på 70.37%. Han är drygt 150 cm. Knopparna ser ut att kunna vara en utmaning att få till!

Ylva Blom – Carduus (val f-06 hos Therese Tisell e Grange Flynn Sparrow u Calendula e Önnarps Chateau) gick all in och red hem fyra rosetter. På lördagen vann de LC:2 på 69.66%, och kom 2:a i LB:1 på 69.64%. På söndagen 2:a i LC:2 på 78.33% , 2:a i LB:1 65.17%. Carduus är kat C.

Väderstad RK. I LB:1 kom Pernilla Jarl – Lundby Daizy (sto f- 13 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Hagens Zunnie e  Hagens Ryan) på 2:a plats med 68.39%. Kat D som tävlar bland storhästar.

Nynäshamns RK. Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) provade på en ren dressyr för första gången. Vinst i LC:1 kat D med 71.66% blev resultatet.


Hermanstorps K-& RK. P70 –13. Vann gjorde Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Dressyr 76.74 (23.3). Total straff 23.3. P70 14-20. På 2:a plats Ebba Nilsson – Knockmenagh Breffni (val f-08 e Moy Hazy Cove – Ormond Oliver). Dressyr 66.09% (33.9) Tot straff 33.9. På 6:e plats Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). Dressyr 68.70% (31.3). Total straff 38.1

P80 14-30. På 3:e plats Tilda Syrén – Lisrua Robbie (val f-13 e Coral Misty’s Bobby – Coral Ross). Dressyr 65.80% (34.2). Total straff 34.2. P90. vanns av Filippa Wennerholm – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 70.20% (29,8). Total straff 30.2)

Carlstad Sportriders. Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke) tog två blå rosetter i LC, och red en felfri runda i LB (kat D).   Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) tog två vita i LC och LB (kat C).

Växjöortens FRK. Några av de främst placerade lördag. LC+ kat D. Seger till Alice Svensson – Eden Mill Lad (val f-09 e Brymills Bridgeboy – Aran Flight), före Emilia Ulfbratt – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn). LB kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) före Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball), och med Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) på 3:e plats. I kat D kom Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot) 4:a.

Söndag LB kat D vanns av Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy). LB+ kat C. Ytterligare en seger för Hedda Lindström – Sliabh Foxy, och ytterligare en 2:a plats för Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn. På 4:e plats Amanda Wyckman – Roadside Belinda, och 5:a Tina Ullatti – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). I kat D.  På 2:a plats Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) 3:a, och Agnes Eriksson – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze) 4:a. LA kat C. På 2:a plats Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn. I kat D tog Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba 3:e plats.

Näsets RS. Fredag. LB kat C. 2:a plats för Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windys Boy). I kat D kom Emelie Edman – Corn Lad (val f-09 e Ferdia – Loobeen Larry) 4:a. LA kat C vanns av Maja Brink – Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel). I LA kat D kom Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Lördag. I LC kat C kom Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah). LB kat C. 2:a plats igen för Kajsa Östlin – Miss Mayflower. I LB kat D blev det 2:a plats för Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred), med Johanna Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie) på 3:e.

I LA kat C tog Maja Brink – Myshall Silver Lady ytterligare en 2:a plats. Msv B kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Ekipaget är också nybliven distriktsmästare i Gävleborg. Grattis i efterskott till både det och födelsedagen!

På söndagen tog Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred) 3:e plats i LC kat D, med Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad) på 4:e plats. I LB kat D kom Line Wilhelmsson – Cluainin Ban 3:a. Kajsa Östlin – Miss Mayflower 2:a plats i LA kat C. Blått x 3 mao!

Kungsbacka RK. Anna Kerttu – Höryda Diva (sto f-08 hos Katja Stenberg e Kulan Kavat u Dillba e  Hagens O’Chief). D-ponny placerad i 1.10 bland storhästar. Norsholms RF (Linköping Horse Show) Jennie Purvins – Holmtebo Dunphy (val f-07 hos Elisabeth & Johan  Ljungstorp u e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance) placerad i 1.10. Holmtebo Dunphy är över ponnymått.

Salaortens RF. Leah Rosén – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney) hade en lyckad helg. Vinst i LC, 2:a plats i LB och 4:e plats i LA-debuten (D). Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire) kom 2:a i LC, och red en felfri runda i LD (kat D). Det gjorde också bla Ella Isaksen – Hagens Kiwi (val f-09 e Hagens Ryan – u Hagens Citron e Hagens O`Chief).  LB kat C vanns av  Hedda Nehrenheim – Caherlistrane Texas Grey (val f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad)

Tack alla som bidragit till veckans tävlingssvep. Fortsätt att skicka in bilder till mig. Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com

Jag vill gärna ha bilderna så snart som möjligt efter tävlingen. Senast under måndagen för att jag ska kunna planera och färdigställa i tid. Tänk på att bilden skall gå att beskära till en kvadrat för att passa in. Glöm heller inte att ange fotografens namn, och du måste också ha fotografens tillstånd att dela bilden.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep