Tävlingssvepet vecka 31

I helgen reds Baltic Cup i Fredensborg, Danmark. På vinjettbilden ses Lovisa Ardenmark och Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Foto: Martina Ardenmark.

De svenska Connemaraekipagen tog en och annan placering på de svåra banorna. Bäst lyckades Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy). De kom på 2:a plats i GP 1.30. Fem sekunder snabbare i omhoppningen, men ett snöpligt nedslag kostade segern. De tog även 11:e plats i 1.25 (kat D). Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) kom 5:a 1.00 (kat C).

Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) kom på 5:e plats i 1.10 Kat D, och Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) 8:a. Sistnämnda ekipage tog även en placering i 1.15. Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) kom 10:a i 1.25. Ekipaget tog sig också runt i GP 1.30 med bara 4 fel, och slutade där på 6:e plats. Med på bilden är lillasyster Siiri som minst tusen gånger om dagen frågar när hon ska få ta över ”Tessie” som stoet kallas.

Ljuslingsbackens fälttävlansförening. P70 -13 år. Fin debut för Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad). Ledning efter dressyren 67.61 (straff 32,4), och resultatet höll sig ända in i mål. Total straff 32.4

P80 14-20 vanns av Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred), Dressyr 70.20% (straff 29.8). T otal straff 31.4. På 2:a plats Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). Dressyr 74% (straff 26.0 . Total straff 34.4. På 4:e plats Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy), Dressyr 69.40% (straff 30.6). Totalstraff 37.0

P90. Andra segern på raken för Elliot Zaki – Adams Boy (val f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey). 4:a efter dressyren 68.80% (straff 31.2). Felfri hoppning & terräng och segern var ett faktum. Tot straff 31.2

CCNP1*-S. På 3:e plats Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Det var en tekniskt mycket svår och krävande bana, och det blev många straff i terrängen. Även för de två främsta. Av nio startande var det endast tre som fullföljde. SM-biljetten säkrades med placeringen!

På Ljuslingsbacken reds också Riksfinalen i SUGAR CUP. Den bästa skolan för alla som vill lära sig grunderna i fälttävlanssporten på ett roligt och säkert sätt.

Många av dagens duktiga fälttävlansryttare har börjat med SUGAR CUP. Av ca 750 träningsstarter i grundomgångarna i år, kom 180 ekipage till sju regionfinaler. Därifrån tog sig de 40 främsta vidare till finalen, som nu avgjordes för 12:e året i rad. Två åldersgrupper, tom 13 och 14-18.

Kanske är det två blivande stjärnor vi ser här? Cornelia Persson Dickens – Allendara River Dancer (sto f-08 e Gentle Dancer – Quarteron Agile) och Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), som även är klar för SvRF ungponnyfinal (hoppning).

Sundbyholm Summer Games. Torsdag. Reg LA kat C. 3:a Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay). Kat D. 2:a Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), med Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike (sto f-11 e Funambule ll – Island Lad) på 3:e plats. Nat Msv B. kat C. På 2:a plats Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel)., och Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise) 3:a.

Fredag. Nat LA kat D. 2:a plats till Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Nat Msv B kat D. Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) på 3:e plats, med Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) på 4:e.

Lördag. Nat LA kat C. På 2:a plats Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat D. 3:e plats till Alva Theoren – Ballylee Misty Boy, före Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageus – Earl of Castlefranch). MSV A kat D. Ytterligare en gul rosett till Fanny Fridén – Kee Pearl (bild från SM 2019) .

Som sista klass på lördagen reds en LB. I kat C kom Saga Gunnarsson – Cluainin Spring Jack (val f-12 e Greyson – Thunderball) på 3:e plats. Kat D vanns av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), och på 3:e plats Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne).

Söndag. LB kat D. 3:a Elsa Olvhag – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield). Nat LA. Segern gick till Alva Theoren – Ballylee Misty Boy, med Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) 2:a och Estelle Gustafsson – Ryans Son 4:a,

ALFAB Pony Challege Cup. Totalt Kat C. 2:a Nora Andersson – Springview Mistique. Totalen kat D vanns av Alva Theoren – Ballylee Misty Boy, före Estelle Gustafsson – Ryans Son.

Malmö RK. LB:1 kat D vanns av Elin Hjält – Lough Melvin Brianna (sto f-11 e Manninard Sir Ganty – Aran Flight) med 72,67% och klarade därmed kvalet till AGRIA Pony Cup.

Jönköpings FRK. LA:1 kat D. Seger 68.88% för Ella Segell – Lehenagh Rebel (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim) ena dagen, och 2:a i LA:1 med 70.83% andra dagen. FEI lagprogram ponny RÅ16. På 4:e plats 67.42% Esther Ansgariusson – Loughill Cullen (val f-07 e Corcullen Silver Belle – Matchmakers Lad).

Helsingborgs FRK. Nat FEI lagprogram ponny. På 3.e plats med 69.78% Julia Lindqvist – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin), och därmed är de klara för SM! Stort grattis till det!

Ljungskile RK. LC:1 kat D. Seger på 68.70% för Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy). LB:1 kat D vanns av Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) på 71.60%. LA:1 kat D kom sistnämnda ekipage på 2:a plats med 66.38%.

Slutligen några ströresultat

Åstorpsortens RF. Nat LA kat C. På 2:a plats Nicolina Gustafsson – Caliterra CJ (sto f-10 hos Caroline Jeppsson e Öxenholm Mango u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Ett ekipage som debuterade i LA detta meeting. Nat Msv B kat C. Blå rosett till Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun).

Föreningen Bollnäs Sportryttare. Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy) placerade sig som 4:a i LC och 3:a i LB (kat D). I L A kat D blev det 2:a plats för Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball).

Vänersborgs RF. LA avd B kat D. Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) red en felfri runda. Västervikortens RF. LD+ två faser A/A. kat D. Båda faser felfria för Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn).

Söderköpings RS. Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e  Backudden Mountain Haze) kom 4:a i LC, och 3:a i LC+ (kat C). I LB kat D kom Elin Lindén – Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match) 4:a.

Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara) red till sig två röda rosetter. En i LC och en i LC+ (kat D). Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy) kom på 6:e plats i LB kat D.

Hermanstorps K & RK. LC kat D. På 3:e plats Ida Nordin – Daisy Bell (sto f-04 hos Ann Jakobsson e Rolls Royce u Legends Alva e Hagens O’Chief). DM Halland som gick i LA bed A:1a vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Tack alla som bidragit till veckans tävlingssvep. Fortsätt att skicka in bilder till mig. Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com

Jag vill gärna ha bilderna så snart som möjligt efter tävlingen. Senast måndag för att jag ska kunna planera och färdigställa i tid. Tänk på att bilden skall gå att beskära till en kvadrat för att passa in. Glöm inte bort att ange fotografens namn, och du måste också ha fotografens tillstånd att dela bilden.

Text: Gerd Eriksson


Author: Tavlingssvep