Tävlingssvepet vecka 34

Som vanligt ett axplock av placerade, baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden ses de glada pojkarna Isak Walter och Woodfield, som hade en lyckad helg i Lilla Edet (se längre ner). Foto: Bettina Walter.

Först fälttävlan…

RK Styringe. P80 14-20. 2:a Thea Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel). Straff 25.6. På 3:e plats Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Straff 29.8.

Åkerbo R & KK. H90. På 3:e plats Ida Almquist – Barravalley Paddy (val f-12 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). Straff 34.8. C-ponny som tävlar i hästklasser. P90 vanns av Filippa Wennerholm – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Straff 39.2. På 2:a plats Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred). Straff 39.6.

P80 14-20. 1:a Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). Straff 29.2. P70-14-20. Linnea Haglund – Mount Carmel Moonlight (val f-10 e Moonlight Silver Shadow – Ballinavilla Prince) red in på 4:e plats. Straff 41.2

Hofors RF. P70 <13. 1:a Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). Straff 36.7. P80 <13. Rut Eriksson – Porgy (val f-08 hos Maria Karlström e Carnaby Patrick Hooligan u Cantina e Fendth). Straff 41.6. Vinst i klassen och DM-guld distrikt Gävleborg. 

Sen lite dressyr…

Himledalen RK. LC:1 kat C vanns av Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) med 65.74%. Kat D vanns av Annie Stone – Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel) med 67.03%.

I LC:2 kat D segrade Elin Hjält – Lough Melvin Brianna (sto f- 11 e Manninard Sir Ganty – Aran Flight) med 75.83%, med Alice Ekman – Northern Link Lad (val f- 07 e Murphy Rebel – Grey Dawn) på 2:a plats med 74.00%. Dessa två utgjorde 2/3 av Kungsbacka RK’s lag som vann 1:a omg av ponnyallsvenskan div 2.

Så hoppning för hela slanten…

Lilla Edets RK. Lördag. LB kat D. Första blågula rosetten för Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) med Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme) 2:a. Annie Wikner – Connies Fionn (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui) 3:a.

Söndag. LB+ kat C. På 2:a plats Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) red in på 3:e plats. LB+ kat D. Blågul igen för Isak Walter – Woodfield Ted), och på 3:e plats Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce).

I LA kat C togs 2:a plats av Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief), med Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice på 3:e plats. I LA kat D red Isak Walter – Woodfield Ted in på 2:a plats. Ekipaget tog också hem LB-cupen, som sponsrades av ”Hål i Betong”, och på 2.a plats i den kom Ebba Granell – Trendy Thyme. Ser ut som ett riktigt oväder var på väg in. Inte undra på att rosetterna fladdrade i vinden! Snyggt fångat av fotografen!

Ängelholms RF. Lördag. LE bed A. Kat D. Emmie Lennartsson – Ardmore Val ( val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Carraroe Handy Andy), Jennifer Kemp – Annestorp Flawless (sto f-15 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin), samt Linnea Andreasson – Lofty Duncan (val f-01 hos Nina & Anders Gustafson e Lofty Roderic u Golden Summer Breeze e Smokey Duncan) var felfria.

LC kat C. 3:e plats till Beritan Tas – Backens Salsa (sto f-06 hos Berit Mansten Gustafsson e Öxenholm Mango u Virgilian Heather e Uranus). I LC kat D blev det 4:e plats till Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas).

LB kat C. Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) kom på 2:a plats. I LB kat D 4:e plats för Ronja Johansson – Menlo Flyer (val f-09 e Coral Misty’s Comic – Abbeyfort),

Söndag. LC kat D. 2:a plats till det nya ekipaget Tintin Schultz – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweetwall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). På 4:e Julia Paulsson – Jasmin Bell (sto f-08 hos Ida Bengtsson e Alladin u Daisy Bell e Rolls Royce)

LB kat D. På 2:a plats Saga Rydholm – Brandane Magic (f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock), med Tintin Schultz – Cronin’s Dream på 3:e plats.

LA kat C. Vit rosett till Ester Svärd – Mairtin Og (f-06 e Starsky – The Fugitive). I LA kat D kom Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) 3:a.

MsvB kat C. 3:e plats till Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride). Msv B Kat D vanns av Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy).

Hudiksvalls R o PK. LE bed A. Kat D. Felfria var Hilma Pettersson – Ashtree Lord Neville (val f- 11 e  Malbay Mist – Smokey Playboy) och Rebecca Antonic – Clooneybreen Eoinin (val f-10 e Glencarrig Prince – Oisin). LD kat D bed A. Kat D. Sara Lothström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel), och Hilma Pettersson – Ashtree Lord Neville red felfria rundor.

I LD+ kat C segrade Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LB+ kat D vanns av Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball). I LA kat D blev det seger för Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

Skogslottens RF. LE bed A kat D. Astrid Nordström – Rynn Emperor (val f-09 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride), Ella Samuelsson – Mount Ross Omega (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Rosenaharley Rowley) och Elin Thuresson – Oldrock Nancy (sto f-12 e Glenayre Silver Fox – Slaney) red felfritt.

LD kat C. På 3:e plats Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara). I kat D blev det vita rosetter till Ella Samuelsson – Mount Ross Omega och Elin Thuresson – Oldrock Nancy. LC kat D vanns av Elin Lindén – Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match).

LB kat D. Seger till Leonie Bartoldsson Norrthon – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous)

Söndag. LC kat D vanns av Amanda Wäppling – Trevelle Storm (val f-09 e Oxhill Mairtin – Matchmakers Lad), före Philip Flocke – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun).

LB kat C. På 3:e plats Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat D. Wilma Botvidsson – Lickeen Storm (val f-07 e Oisin – Abbeyfort) 4:a, och på 5:e plats kom Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun).

LB+ kat C. 2:a plats till Ella Reinholdsson – Rory Torres (val f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival). Kat D vanns av Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot) före Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). På 3:e plats Alva Hollingworth – Paddy’s Last.

La kat C. Ytterligare en blå rosett till Ella Reinholdsson – Rory Torres, och i kat D blev det ytterligare en blågul till Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba. På 2:a plats Olivia Elf – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim).

Ett par ströresultat slutligen…

Bankeryds RK. LD kat D. 2:a plats till Filippa Lagerqvist – Ballylee Bofin (val f-13 e Chrusheen Moody Blue – Glencairn Surprise). Botkyrka RS. LD+ kat D. 5:e plats till Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy).

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in bilder till mig. Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com

Text: Gerd Eriksson

Den 1 januari 2016 blev det obligatoriskt (EU-direktiv) att registrera sin import som hemmahörande i Sverige. Det är många som fortfarande inte har blivit tilläggsregistrerade som det heter, trots att de varit här i landet i flera år. I den svenska hästdatabasen Blå Basen kan du kolla om det är gjort.

Author: Tavlingssvep