Tävlingssvepet vecka 29

På vinjettbilden Rut Eriksson och Porgy över sista stocken innan målgång (se Väsby RK). Som vanligt är ”svepet” ett axplock av placerade, och som främst baserats på inskickade bilder.

Heda RK. LC:1 RÅ16. Seger för Elin Bergholm – Scarlett (sto f-08 e Backuddens Rebell u Pussie Glen e  Golden Rover) med 69.81%. LB:1 RÅ16. På 2:a plats kom Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) med 69.82%.

LB:1 RÅÖ vanns av Linn Johansson – Celtic Paddy (val f-11 e Moorland Snowy River – Canal Fred) med 68.57%. LA:P1 RÅÖ.  2:a plats med 65.29% för Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance).

Mora RK. Mitt i veckantävling. LC:1 kat D vanns av Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy) på 65.92%. LB:1 kat D. Debut för Maja Halvarsson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus). Seger direkt 67.14%.

Åsbo RF. Lokal LB:2. På 5:e plats 68.83% Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Regional A:3. På 6:e plats 67.57% Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Båda är D-ponnyer som tävlar bland storhästar.

Munka-Ljungby RK. Fredag. LD två faser. På 2:a plats Freja Bencker – Emeracly Romeo (val f- 11 e Currachmore Cashel – Glencarring Prince), med Kajsa Emanuelsson – Ballylee Beauty (sto f-08 e Owens Blossom – Atlantic Raven) på 4:e. LC kat D. 4:e plats igen för Kajsa Emauelsson – Ballylee Beauty.

Lördag. LB kat C. Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) 2:a, och i LB kat D kom Isabel Hafström – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred) 4:a.

LA kat D. På 3:e plats Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). Msv B kat D vanns också av sistnämnda ekipage, med Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) på 3:e plats.

Strömstads RK. LE CR. Kat D. Felfria rundor för Engla Spindel – Willow Rocket (val f-12 e Fitzpatrick – Bradlieve Delight), Nellie Olofsson – Aaron Eile (val f-10 e Cloon-Eile Cashel – Clonberne Boy) samt Enya Källsvik – Kilfenora Barney (val f-13 e Kippure Alkatraz – True Commotion).

LD två faser. Kat C vanns av Frida Hansson –  Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow). LD kat D vanns av Ebba Granell – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme). Nellie Olofsson – Aaron Eile på 3:e plats, och på 5:e Lee Tägtström – Mr Felix Heartbreak (val f-14 hos Susanne Kinhult e Poetic Expression u Kimberley e Värnbergs Neptunus)

LC kat D. Josefin Sjöling – Abbeytown Cove (val f-10 e Rathcoona Cove – Seafield Pookhaun) 2:a, med Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) på 4:e plats.

Fredag. LD+ kat C vanns av Frida Hansson –  Admoran Admiral. På 3:e plats Bella Saarinen Rudh – Lady Roisin (sto f-13 e Kippure Cashel – Carraig Galen Miller). I kat D kom Enya Källsvik – Kilfenora Barney, 3:a, och Ebba Granell – Trendy Thyme 4:a. LC+ kat D. 4:e plats till Rebecca Bengtsson –Loughnageer Shadow (val f-12 e Springfield Shadow – Rathcoona Cove)

Lördag. I LB avd B red Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) felfritt, och är därmed klar för SvRF ungponnyfinal för 5-årigar(Trollhättan v.44).

LA kat C vanns av Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), med Ella Olsson – Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) på 3:e plats.

I LA kat D kom Lovisa Anding – River Road Beauty (sto f-11 e I Love You Melody – Aran Flight) på 2:a plats, och Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) på 3:e. På söndagen tog Frida Hansson – Admoran Admiral ytterligare en placering. Det blev en 3:e plats i LC kat C. I LC kat D togs 2:a platsen av Sabina Olofsson – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn), med Rebecca Bengtsson – Loughnageer Shadow på 3:e.

Kinda RK. LB kat C. 3:e plats för Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e  Backudden Mountain Haze).

Varbergs RK. LD. Två faser. Kat C vanns av Hanna Forsberg – Kilpatrick Buttercup (sto f-13 e Dexter Leam Pondi – Monaghanstown Fred). I kat D kom Izabella Movinger – Paradisets Shinola (sto f-10 e Skatholm Thunder Ball – Øxenholm Godot) på 2:a plats. LC kat D. 2:a Lee Hagström – Champion Cloud (val f-02 e Champion Bob – Skryne Bright Cloud).

LB kat D. 3:a Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). 4:a Filippa Zackrisson – Seershin Sally (sto f- 08 e William’s Boy – Ardravinna Andy). LB+ kat C. 2:a Lova Svensson – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac). LB+ kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit, och Filippa Zackrisson – Seershin Sally kom 3:a.

Vindelns RK. Seger i LB kat C blev det för Brodde Wallentinsson – Lisrua Fred (val f-11 e Coral Misty’s Bobby – Shannon Prince. I LB kat D kom Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball) 3:a. LA kat D. 2:a plats till Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). Msv A vanns av Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves).

Fälttävlansekipagen har varit särskilt duktiga den här helgen, eller vad sägs om dessa resultat!

Mariestads RK. P70 upp till 13 vanns av Sofia Hovsveen Bood – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow). Dressyr 70.87% (straff 29.1). Total straff 29.5

P70 14-20 vanns av Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). Dressyr 73.04% (straff 27.0). Total straff 29,8. På 4:e plats Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred). Dressyr 69.35% (straff 30.7). Total straff 32.7.

P80 14-20 vanns av Doris Tollmar-Thempo – Messi ( val f-11 hos A-M Widerström e Hagens Zephyr u Hagens Yandora e Frederiksminde Hazy Chance). Dressyr 66.20% (straff 33.8). Total straff 33.8

Väsby RK. Undertecknad var på plats med kameran. Eftersom jag lyckades fånga alla Connemarorna (11 st) på bild, får även de som inte placerade sig vara med den här gången.

P70 14-20 vanns av Ida Humle – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). De låg 3:a efter dressyren 66.30% (straff 33.9). Total straff 35.7. Ekipaget red också i Stockholms FRK lag som vann den 1:a omgången av fälttävlansallsvenskan.

P80 upp till 13. Rut Eriksson – Porgy (val f-08 e Carnaby Patrick Hooligan u Cantina e Fendth) ledde efter dressyren 68.48% (straff 31.5) och var felfri i hoppningen. De drog på sig ett stopp i början av terrängen, men lät sig inte bekommas och gick i mål i god stil. Bara därför får de vara veckans vinjett.

P80 14-20 vanns av Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). De låg 2:a efter dressyren 68.80% (straff  31.2). En felfri hoppning, en suverän runda i terrängen och segern var ett faktum. Total straff 31.2.

Strax nedanför strecket (P80) på 7:e resp 8 plats (av 18) kom Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy), och Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). Båda var felfria i terrängen.

P90 vanns av Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Red ihop fina 72.80% i dressyren (straff 27.2), och var felfri i hoppning och terräng. Total straff 27.2.

Utanför placering (P90) på 6:e plats Tyra Söderberg – Tomasson Breeze (val f-07 e Bradlieve Delight – Corbally Con), och på 7:e Vera Lindberg – Breaffy Dew (val f-08 e Runnymeade Obie Trice – Castleside JJ). Det var 15 startande i klassen.

CCNP1*. 11 startande. Bäst lyckades Frida Hahn – Padriano (f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). En 4:e plats precis under strecket. Dressyr 66.82 % (straff 33.2). Ett nedslag i hoppningen och en fin runda i terrängen gav tot straff 37.2. Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox) gjorde en superrunda i terrängen, men 12 fel i hoppningen kostade tyvärr för mycket. En fin dressyruppvisningen bjöd de på också, och som synes verkade ryttaren nöjd med sin och ponnyns insats.

Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) låg i ledningen inför terrängen . Dressyr 66.59% (straff 33.4) och felfri i hoppningen. När ungefär hälften av banan var avverkad såg det ut som att ponnyn inte fick med sig ett framben ordentligt, och gick ner på knä. Han gick inte omkull, men tappade balansen och ryttaren flög av. Det såg lekande lätt ut fram till dess, och det hade kunnat bli en tätplacering i CCNP-debuten. Det viktigaste är dock att ingen av dem skadade sig!

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Connemaracupen 2020. Anmäl och glöm inte att skicka in resultaten. Proppen finns HÄR

Author: Tavlingssvep