Tävlingssvepet vecka 28

Som vanligt ett axplock baserat på inkomna bilder. Triss i rosetter blev det för Nelly Liljegren och Bjennesby Robyn hos Kalmar HSK’s meeting. Ekipagets första hopptävling! Foto: Anna Liljegren

Kalmar HSK. Fredag. LD två faser. Kat D vanns av Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl). På 2:a plats Lova Colliander-Nelson – Mullamara Kyle Caeser (val f-10 e Shannon Prince – Matty’s Rock). På 3:e Elvira Aaby-Ericsson – Tullykyne King (val f-09 e Fernville Danny – Tulira Roebuck).  I LC kat D togs 5:e platsen av Philip Flocke – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun).

I LB avd B red Meia Löfberg – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) en felfri runda och är nu klara för SvRF ungponnyfinal i Trollhättan vecka 44.

Lördag. LC kat D vanns av Ellen Modig  – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove), före Emilia Ulfbratt – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn).

I LB kat C tog Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) 4:e plats. I LB kat D blev det ytterligare en seger för Ellen Modig – Dabrian Dawn. Cornelia Åsenius – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara) kom på 3:e plats, och Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor) på 4:e.

LB+ kat C vanns av Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn. På 2:a plats Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). I kat D red Ella Sjödahl – Cillian’s Pride in som 3:a. På söndagen vann Hedda Lindström – Sliabh Foxy LA kat C, och Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn kom 2:a.

Kimstad RF. SM-kval. Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) och Ella Rydmark – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody), är båda klara för SM. Jennifer och Snowy Dawn är dessutom klar för semi i Prins Carl Philip Pris. Ekipaget dubbelsegrade i Msv B, med Ella och Chois Fharraige Réalt på 2:a plats.

Falbygdens HSF. LB:1 kat D. 2:a med 67.67% kom Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Clonberne Glen (val f-13 e Eagle’s Ledge – Laerkens Cascade Dawn). LA:1 kat D. 2:a med 68.19% Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim). Sistnämnda ekipage vann sedan LA:P1 på 63.65%

FEI inledande kat D vanns av Elsa Svensson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) på 66.66%. Tätt efter 66.59% och 2:a Esther Angariusson – Loughill Cullen (val f-07 e Corcullen Silver Belle – Matchmakers Lad). I FEI Lagprogram kat D kom ekipaget 3:a 67.21%.

Fagersta RK. Första omg av Ponnyallsvenskan Div 1. Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) red i vinnarlaget Enköpings RK.

Bjärka-Säby RF. LC:1 kat C vanns av Elin Bergholm – Scarlett (sto f-08 e Backuddens Rebell u Pussie Glen e Golden Rover) 69.63%. LB:1 kat D vanns av Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (f-08 e Linsfort Barney –  Loobeen Larry) 68.21%. LA:1 kat C vanns av Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (val f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff) 62.61%.

Växjöortens FK. Fredag. I LB kat D blev det 3:e plats för Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous).

LA kat D. På 2:a plats Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake) 3:a.

I Msv B kat D blev det 2:a plats för Ellen Thunberg – Clifden Hero. En gentleman i sina bästa år! På 3:e plats Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

Lördag. Nat LA kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). Msv B kat C. Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun) 2:a.

Söndag. Msv B kat C/D. På 2:a plats Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran. Ekipaget vann sen Msv A kat D.

Fjälkestads RK. Fredag, LD CR. Felfri runda för Mira Hellström – Ballycotton Boy (val f-07 e Derrymore Duncan – Oisin) i kat C, och för Caroline Jeppsson – Sternbegs Most Wanted (hin f-15 e Arda’s Murphy – El Larry II), samt Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella (sto f-13 e Coral Gold – Granahan Champ) i kat D.

LC kat C. Segrade gjorde Nicolina Gustafsson – Caliterra CJ (sto f-10 hos Caroline Jeppsson e Öxenholm Mango u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). På 4:e plats Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). I kat D kom Olivia Rosén – Tubbervale Gold Bella på 2:a plats. Alva Ivarsson – Courtmatrix Ways (val f- 09 e Robe Thunder Dun – Moy Hazy Cove) på 5:e plats (bild från en tidigare tävling).

LB kat C. Seger igen för Nicolina Gustafsson – Caliterra CJ. I LB kat D kom . Tindra Svensson – Clooneybreen Ri (val f-11 e Oisin – Garryhinch Finn) 3:a, och Ella Carlsson – Fiona of Coilltedubh (sto f-10 e Fiona’s Man – Ferdia) på 4:e plats. Nat LA kat D. På 2:a plats Emma Åkesson – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove)

Söndag. Nat LA kat C. Clara Lilja – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy) in på 2:a plats. I Msv B kat D tog Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) också 2:a platsen.

Göteborgs HSK. LC kat C vanns av Philippa Hedwall – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic).  I LC kat D kom Stella Liljedorff – Gentle Farm’s Breeze (sto f-05 hos Marie-Louise Rolf e Kulan Kavat u Gentle Farm’s Star e Myrens Wilbur) 2:a.

LB kat C. 4:e plats för Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star) L B kat Kat D vanns av Hilda Wretlind –  Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). Ekipaget avslutade dagen med seger även i LB+ kat D.

Sundbyholm. Fredag. Nat LA med bed A. Felfria rundor kat C. Vilda Norström – Glenlo Gale (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge), och Kajsa Berggren – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince). I kat D Filippa Berger – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy), Tindra Danielsson – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) samt Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen)

Msv B bed A. Felfri i kat C var Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). I kat D Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred).

Lördag. Reg LA kat C. 3:e plats till Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). I kat D kom Filippa Berger – Ruby Alex på 7:e plats.

Msv B Kat D. 4:a Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). På 5:e plats Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice. I avd B red Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter en felfri runda, och bärgade därmed ett SM-kval.

Söndag. I Msv B kat C togs den blågula rosetten och Prins Carl Philip-gehänget av Alicia Svensson – Young Dylan. I Msv B kat D kom Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit på 2:a plats.

I den avslutande Msv A tog Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) 2:a platsen. För flera av de startande Connemarorna i kat D blev det lite oturligt ”stolpe ut” denna gången. Ett särskilt omnämnande till Ida Koukila -Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver), som debuterade i Msv A med bara två pet. Ekipaget började tävla tillsammans i LC 2017.

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Connemaracupen 2020. Anmäl och glöm inte att skicka in resultaten. Proppen finns HÄR

Author: Tavlingssvep