Tävlingssvepet vecka 27

Rapporter om blåst och ösregn på många håll i landet. Tur att Connemaran har vattentåliga gener! På vinjettbilden Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice, som inte bekymrade sig om busvädret i Strömstad (se nedan). Foto: Helena Törnberg Danielsson.

Strömstads RK. LC kat D. På 2:a plats Josefin Sjöling – Abbeytown Cove (val f-10 e Rathcoona Cove – Seafield Pookhaun). Enya Källsvik – Kilfenora Barney (val f-13 e Kippure Alkatraz – True Commotion) 3:a, och Sabina Olofsson – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn). I LB kat D blev det en 2:a plats till Julia Dahlbom – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen).

LA kat C vanns av Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Ekipaget avslutade dagen med en 2:a plats i Msv B.

Söndag. LB+ kat D vanns av Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke). I Msv B kat C blev det ytterligare en 2:a plats för Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice. Msv B kat D vanns av  Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

Västerviksorten. Fredag. LB kat D. 3:e plats för Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue). LA kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). LA kat D. På 2:a plats Ebba Christiansson – Kysings Dorothy (sto f-09 hos Kerstin Holmblad e Kewin u Rovalds Zantonia e Gunne Anton).

I Msv B kat C kom Anmanda Wyckman – Roadside Belinda på 2:a plats. Msv B kat D vanns av Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), med Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) på 2:a plats.

Lördag. I LB kat D. segrade Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion). I LB+ kat C togs den blågula rosetten av Meia Löfberg – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). I LB+ kat D blev det samma rosettfärg för Elna Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

LA kat C. 2:a plats för Meia Löfberg – Glenkyle Hazel. Kad D vanns av Meia Löfberg på sin andra ponny Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). De red även hem segern i Msv B kat D, med Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice på 3:e plats.

Söndag. LB kat D. vanns av Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy). I LA kat D 2:a plats för Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Ebba Christiansson – Kysings Dorothy 3:a. I Msv B kat D togs den blå rosetten av Ella Rydmark – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody).

Stöcke PF. LC kat D. 3:e plats till Tindra Silfversten – Island View Fredrico (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy). I LB kat C togs 3:e plats av  Nova Liden Hector’s Dun (val f-11 e Gwennic de Goariva – Neruda Darling). I LB kat D kom Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball) på 4:e plats. LA kat D vanns av Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl). På lördagen tog Josefin Kerttu – Roadside Barney 2:a plats LB. Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) vann både LA och Msv B kat C. Ponnyn värmde upp redan på torsdagen, med felfri runda i LE med en ridskoleelev vid spakarna.

Heda RK. Tisdag 30/6. Lok LB:1 RÅ16. Vinst i första tävlingen för Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) med 67.85%. LB:1 RÅÖ vanns av Vilma Adamovic – Fathful Touch (val f-06 hos Malin Trofast e Touchwood Winston u Ambrosia e Hagens O`Chief) med 64.82%. Dubbelsegrade gjorde Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance). Resultat LA:1 RÅÖ 73.19% och LA:P1 RÅÖ 65.92%.

Gripens RF. LC:1. 3:e plats 69.63% Thea Brege – Billyer (val f-10 e Fiona’s Man – I Love You Melody).
Reg LB:1 kat D. På 4:e plats 67.85% Melissa Tapper – Cheeky Playboy (val f-08 e Rossaveal Playboy – Robe Earl). Omskolningen till dressyrponny går framåt!

Lilla Edets RK. Lok LB:1 kat D. På 1:a plats med 69.46%  Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney). Reg LA:1. Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim) segrade på 67.36 %.

Båstads RK. Reg LA:1 kat D vanns av Thea Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel) på 67.50%. Hos Hofors RS vann Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan) LB:1 kat D på 66.25%

Föreningen Runsten Eq. LB kat D vanns av Sophia Almblad – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure) med Tindra Danielsson – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) på 2:a plats, och Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne) 4:a. I LA kat D tog Tindra Danielsson – Lowerybane Diamond en gul rosett. Msv B Kat D vanns av Ida Koukila – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver).

Gävle PK. LC bed A kat D. Felfri runda för Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). I LB bed A upprepade ekipaget bravaden tillsammans med Stina Löfgren – Doe Bay (val f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel) och Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball).

LA kat C. 3:e plats till Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). Msv B kat D vanns av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Söndagens Msv B kat D vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) före Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

Stora Wäsby FRK. P80 14-20. Seger i första starten för Elsa Engström – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monhaganstown Boy – Westside Mirah). Dressyr hela 72.80% (27.2 straff). Total straff 28.0

Ljuslingsbackens FF. P60 14-20 vanns av Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). Dressyr 72.61% (27.4 straff). Total straff 33,4. I P70 14-20 segrade Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy) Dressyr 72.39% (27.6). Tot straff 27.6. Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) 3:a. Dressyr 70% (30.0). Tot straff 34.8

P80 14-20.  Elliot Zaki – Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey) red in på 2:a plats. Dressyr 67.20% (32.8). Total straff 32.8. Alva Sätter – Miss Polite (sto-12 e I Love You Melody – Westside Mirah) 3:a. Dressyr 65.20% (34.8) Total straff 35.2. P90. På 2:a plats Linalotta Nelson – St. Clerans Biddy  (sto f-11 hos Martin Dolan e Kilmore Diamond – Oisin). Dressyr 65.60% (34.4) Total straff 50.8

Några ströresultat slutligen…

Harplinge RK. Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince) var på hugget och vann både LC och LB kat D. I LB kat C knep Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) den blågula rosetten. Ekipaget .vann sedan LA kat C också. I LA kat D kom Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) på 4:a plats, och de avslutade tävlingen med en 3:e plats i Msv B kat D. Hos Skurup Country Club RF tog  Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun) 3:e plats i LA.

Hallsta RK. Mjukstartar efter skada gör Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). 2:a plats i LB kat C. Louise Landberg – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui) vann LA kat D.

Filipstads RK. LC kat D. 4:e plats till Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). Grattis till den allra första rosetten! Ett speciellt ögonblick. Rosettvana har däremot My Kåberg – Carnakilly Finn (val f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ). Två blågula i Msv B kat C.

Tack alla som skickat in bilder! Jag är överväldigad av den stora responsen. Trots detta är det med sorg jag har sammanfattat helgen, efter beskedet om Connemaravännen och styrelseledamoten Lotta Sjöbergs hastiga bortgång tidigare i veckan. Livet är skört! Var rädda om varandra!


Jag tänker att Janus ivrigt kom dig till mötes, och att ni nu galopperar på evighetens gröna ängar
Vila i frid Lotta


Text: Gerd Eriksson


Author: Tavlingssvep