Tävlingssvepet vecka 30

Ett stort grattis till Isabell Lindved och Ballinaclough Blue Star som tog hem segern i Granngården Riksmästerskap LA kat D på Sundbyholm. Foto: Pernilla Lindved

Sundbyholm. På tordagen reds första omgången av RM med inverkan. LB kat D vanns av Alva Larsson – Drumanespic Boy (val f-08 e Sweetwall Captain Courageous – Ardravinna Andy). Inverkan 24p. Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin) 2:a inv 23.6p. På 5:e plats Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred) 21.6p.

LA kat D vanns av Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue). Inv 24.6. Så här ser de två nöjda inverkansmästarna ”Bosse & Bosse” ut (båda kallas så).

Som avslutning på första dagen reds en LC bed A. Felfria i kat D var Johanna Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie), Izabelle Lundin – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág), Vera Sonesson – Hillside Joseph (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Village Boy) samt Elsa Sjöström – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl).

På fredagen reds RM omg 2 och Consolation omg 1. Dagen avslutades med en öppen LC. I kat C kom Ida Brunåker – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan) på 2:a plats. Stand in för den justerade ordinarie ryttaren.

Lördagen var vilodag för finaldeltagarna i RM. Consolation 2 reds som öppna klasser. LC kat D vanns av Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein). På 3:e plats Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Hedda Nehrenheim – Caherlistrane Texas Grey (val f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad) på 4:e, och My Forslund – Eileens’s Rascal (val f-06 e Coosheen Stormboy – Moy Hazy Cove) 6:a. I LB kat D kom Julia Hansson – Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo) på 3:e plats.

Söndag. Final LB kat C (18 startande). Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench) hade 4 fel i första omgången. Red sen två felfria rundor och slutade 5:a. I kat D blev tre Connemaror likaplacerade, och en omhoppning krävdes för att skilja dem åt. Längsta strået drog Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin), som därmed tog 2:a plats. Line Wilhelmsson – Cluainin Ban kom 3:a, och Ebba Henkel Pettersson – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney) 4:a. På delad 5:e plats Alva Larsson – Drumanespic Boy och Sophia Almblad – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure). 20 startande i finalen.

Finalen i LA kat D blev en riktig rysare. Två ekipage på samma fel till omhoppning, och segern gick till Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star. Inte nog med det. Isabell Lindved kom 4:a i LA-finalen kat C på 3/4 Connemaran Carramore KC Boy (val f-08 e Silver Shadow – Kylemore Rocky) också.

Som avslutning en LC bed A. Felfria i kat D var Leonie Bartoldsson Norrthon – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous), och Emilia Pettersson – Bjennesby Clash.

Öveds Jakt & Fältrittklubb. P80 upp till 13 år. Seger och dessutom Skånsk Mästare bland de yngre Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). Dressyr 67.83%% (straff 32.2) Total straff 33.4). P90 vanns av Elliot Zaki -Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey). Dressyr 68% (straff 32.0). Total straff 32.4.

Heda RK. LB:1 RÅÖ vanns av Tilda Winge – Holmtebo Apple Blossom (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Hagens Ayla e Spinway Corona) 66.96%. Ekipaget vann även LA:1 på 65.13%. LA:P1 RÅÖ vanns av Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (val f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff) på 62.55% och är därmed klara för att få rida FEI.

Söderhamnsortens RF. Lokal LB:1 kat D. Vinst 68.57% till Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan).

Östersund-Frösö RK. Reg LA:1 kat D. På 2:a plats Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) 67.22%. Tävlingens snyggaste outfit?

Mora RK. Onsdag. LE CR kat C. Felfri runda för Ester Höög – Ahey Bridge 4th (sto f-14 e Anabally Tiger – Moy Johnny’s Pride). LC kat C. På 2:a plats Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin). I LC kat D togs 2:a platsen av Wynja Aho – Ballyard George (val f-12 e Ballyard Prince – Village Boy).

LB kat C. På 2:a plats Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin), med Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi) på 3:e plats.

Torsdag. Nat LA kat C. På 2:a plats igen Olivia Eriksson – Önnarps Quattro. I kat D blev det också 2:a plats för Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince). Stina Löfgren – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel) kom på 3:e plats.

Msv B kat C vanns av Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). I kat D segrade  Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

Karlstads RK. Torsdag. LD kat D. På 2:a plats Sofia Rönnäng – Höryda Diva (sto f-08 hos Katja Stenberg e Kulan Kavat u Dillba e Hagens O´Chief). En 3:e plats i LD+ blev det också för ekipaget.

Lördag LC kat C. Elin Wåhlin – Banagher Wonderwall (val f- 12 e Laerkens Cascade Dawn – Sweetwall Captain Courageous) kom på 2:a plats. LC+ kat C. 2:a plats till Tindra Hallberg – Rathcoona Diamond – (sto f-13 e Kilmore Diamond – Westside Mirah).

Söndag. LC+ kat C. Blågul rosett till Tindra Hallberg – Rathcoona Diamond. På sin andra ponny tog ryttaren också ett par rosetter, och får i egenskap av en ”halv” Connemara hänga med på bild den här gången. May Flower heter hon (sto f-07 e Crosskeys Rebel).

Åkerbo HK. LD CR. Felfri runda för Olivia Georgii – Galtee Sunshine Lady (sto f-14 e Kinvara Boy – Monaghanstown Boy) i kat C, och för Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl).

Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) dubbelsegrade i LC och LB kat C. På 2:a plats i LC kat D Emma Wilén – Swanview Mist.

Halmstads FK. Lördag. I LB kat D kom Emilia Hjalmarsson – Clonberne Larry (val f-10 e Eagle’s Ledge – Oisin) 5:a. LA kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Ekipaget upprepade bravaden i söndagens LA.

Söndag. LC kat D. På 4:e plats Esmeralda Nordkvist – Kildun Lad (val f- 09 e Castlefrench Nero – Robe Thunder), och på 5:e kom Izabella Movinger – Paradisets Shinola (sto f-10 e Skatholm Thunder Ball – Øxenholm Godot). I LB kat C togs 4:e plats av Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con). I LB kat D kom Lee Hagström – Champion Cloud (val f-02 e Champion Bob – Skryne Bright Cloud) på 2:a plats.

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep