Tävlingssvep vecka 25

Midsommarveckans tävlingar startade redan på måndagen. På vinjettbilden Fredrica von Celsing och Carraig Donn som nu är klara för SM. (se Strömsholm nedan). Foto: Josephine von Celsing.

Strömsholms RF. Två dagar – tre klasser varje dag med bedömning A. Nedan nämnda således felfria. Måndag. LB kat C. Saga Gunnarsson – Cluainin Spring Jack (val f-12 e Greyson – Thunderball). LA kat C. Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia), Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise). I Msv B Kat D var Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). Det enda felfria ekipaget i SM-kvalklassen.

Tisdag. LB kat C. Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). LA kat C. Sophie Wahlen – Kitty Kim och Alicia Svensson – Young Dylan. Msv B kat C. Vilda Norström – Glenlo Gale (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge)

Gagnef RK. Torsdag. Både LB och LA kat D vanns av Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy). I Msv B togs den blågula rosetten och Prins Carl Philip-gehänget av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Föreningen Trollhättans Sportryttare. Fredag LB kat D. På 2:a plats Elsa Romfelt – Salix Justice (val f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy). LA kat D vanns av Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) med Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) på 2:a plats.

LA (för Msv ekipagen) kat D vanns av My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ), med Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) 2:a.

Lördag LB+ kat D. 3:e plats till Elsa Romfeldt Salix Justice. LA kat D 3:e plats till Elsa Nord – Finbar.  Msv B kat D vanns av Ella Ramnegård Kilteel Jimbob. På söndagen tog Lovisa Korneliusson – Masshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág) 3:e platsen i LA kat D..

Ätrabygdens RK. LA kat C. 2:a plats till Maxine Vikström – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con), och som grädde på moset en 2:a plats i Msv B också. Msv B kat D vanns av Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin).

Örebro Ryttarteam / Ryttarkamraterna Kumla. Lördag. LC kat C togs 3:e platsen av Izabelle Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle), med Ida Kesti – Rathmore Maxie (sto f-11 e Howard – Abbeyleix Owen) på 4:e.

LA bed A. Felfria var Theodora Solou – Springers Mountain Mist (f-12 e  Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) och Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred). Msv B kat D vanns av Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard).

Söndag. LB kat D LB kat C. 2:a plats till Havanna Sundelin – Rory (sto f-06 hos fam Wallgren e Lofty Roderic u Spice Girl S e Pommac). Senskimmelfärgen är arvet från pappa Roderic. LB kat D vanns av Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue).

LA kat C togs 2:a plats av Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival). I LA avd B gick Theodora Solou – Springers Mountain Mist en felfri runda, och därmed kvalade till start i Msv klass. I Msv B kat D togs 2:a plats av Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby). Ekipaget gjorde sen en felfri debut i Msv A.

Som vanligt är ”svepet” baserat på inkomna bilder. Tack alla som bidragit.

Text: Gerd Eriksson

Connemaracupen 2020 är nu igång igen! Glöm inte att anmäla och skicka in resultat. Proppen finns HÄR

Author: Tavlingssvep