Tävlingssvep vecka 24

Det är inte enkelt att tävla i Coronatider. Arrangörerna gör ett superbra jobb, men det kan bli tidspress för ryttarna. När ekipagen tävlat färdigt är det dags att lämna platsen för nästa grupp. Då gäller det att vara snabb och kreativ med rosettbilden. Snyggt fångat av Paula Bengtsson!

Båstads RK. Fredag. LC kat D vanns av Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). I LC (för LC-LB ekipagen) kat C blev det 3:e plats för Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius. En ponny som verkar vara väldigt förtjust i gult.

LB kat C. 2:a plats till  izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). LB kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). 2:a Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn). I LA kat D kom Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) på 2:a plats.

LA+ kat C vanns av Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide). Det är de båda gossarna som pryder vinjettbilden. I LA+ kat D togs 2:a plats av Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy)

Lördag. LB kat C. Ytterligare en 2:a plats för Izabell Johnsson – Bellview Harbour. I LB kat D tog Wilda Altnäs – Cacharelle sin andra vinst för meetinget.

I LA kat D blev det seger till Linn Arvidsson Oldrock Megan. Msv B nat kat D. Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) red in på 2:a plats.

Söndag. LA nat kat C vanns Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride). I kat D kom Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti).På 3:e plats Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer), och 5:a Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah).

I Msv B nat kat C segrade Mathilda Hansson på sin andra ponny Unsphinx D’hurl ’Vent (val f-08), som är 87,5% Connemara. I kat D segrade Clara Hermelin – Caherview Paddy (val f-08 e Castleside Carrig – Tulira Finn MacCool), med Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella på 3:e plats.

Växjöortens FRK. Hilda Andersson – Truska Sea Breeze (val f-11 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove) tog en på 2:a plats i LB kat D. I LD två faser kat D blev det också en 2:a plats för Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion).

Hos Hölö RK red Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Archer) till sig två blågula i LE/LE+ och en gul i LD kat C. Samtliga klasser A:0/A:0. 11-åriga Matilda tävlar ibland också sin mammas storhäst på 176 cm. Tidigare i år vann de en metershoppning bland 56 äldre ryttare.

Stora Wäsby FRK. Fredag. LB kat D. 2:a Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). 3:a Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne). LA kat C. 3:a Wilma Andersson – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). LA kat D. 2:a Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageus – Earl of Castlefranch). På lördagen vann Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) LA kat D, och avslutade med en 2:a plats i nat Msv B.

Värnamobygdes RF. LC kat D vanns av Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star).  LB. 1:a Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). LA (LB-LA ekipage) nat kat C. 2:a Meia Löfberg – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad) Kat D. 2:a Meia Löfberg – Corbally Prince. I LA (för LA-Msv ekipagen) kat D. blev det en gul rosett till Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad)

Skogslottens RF. Onsdag. LD kat C vanns av Ellen Hagman – Wynja Belle (sto f-99 Håkan & Karolina Johansson e Countach Campbell u Moon Light e Athos) före Sara Soner – Holmtebo Nimble (sto f-05 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens O’Chief u  Hagens Nike e Tulira Highball). I LD kat D kom . Maja Carlsson – Ballyveane Harry (f-12 e Coolin America – Rebel Justice) på 2:a plats

LC kat C. Ytterligare en blågul för Ellen Hagman – Wynja Belle. Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e  Backudden Mountain Haze) 2:a. Torsdag. LC kat D. 2:a  Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance).

På fredagen vann vanns den reg LA kat C av Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). I den nat LA kat C kom Ella Olsson –   Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) 2:a. Dagen slutade med en nat Msv B som vanns av Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) i kat D.

Lördag. LB+ kat C. På 3:e platsTea Skippari – Muckrim Ffion (sto f-12 e Rusheen Boy – Bobby Sparrow Blue). I LA nat C togs 2:a plats av Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival). LA kat D vanns av Ella Rydmark – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody), före My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ).

Msv B nat (för LA-Msv B ekipagen) kat D vanns av Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy). På 2:a plats Ella Rydmark – Chois Fharraige Réalt. I nästa Msv B kat C kom Lova-Marie Möller på Kilgaravan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie) på 2:a plats. Kat D vanns av Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro) med Fanny Fridén . Kee Pearl på 2:a plats. Två svenskfödda ponnyer med Prins Carl Philip-gehäng (Kee Pearl vann sitt på fredagen)!

Spekeröds RK. LA:1 kat D. På 2:a plats 65.41% Ella Segell – Lehenagh Rebel  (val f-06 e Rebel Justice – Killyreagh Kim). Hos Fagereke RF vanns LB:1 RÅ 12-16 av Klara Ambrosiani – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce) på 68.39%.

Lammhults RK. LC:1 kat D. 2:a plats 66.66% till Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) i deras första dressyrstart tillsammans. I LB:1 kat D kom Linalotta Nelson – St. Clerans Biddy (sto f-11 hos Martin Dolan e Kilmore Diamond – Oisin) på 2:a plats med 67.50%. LA:P1 kat D vanns av Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) på 67.50%.

Häggums Sportryttarförening. P60 14-18 vanns av  Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). En fin dressyruppvisning gav 73.70% (straff 26.3). Total straff 29.5. P70 tom 13. På 2:a plats Sofia Hovsveen Bood – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow). En fin dressyr där också 71.74% (straff 28.3). Ett missförstånd i terrängen kostade en hel del. men in på 2:a plats ändå. Total straff 55.9

Som vanligt är ”svepet” främst baserat på inkomna bilder. Tack alla som bidragit.

Text: Gerd Eriksson

Connemaracupen har dragit igång igen! Glöm inte att anmäla och skicka in resultat. Proppen finns HÄRAuthor: Tavlingssvep