Tävlingssvepet vecka 26

Som vanligt ett axplock av placerade, baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden Elvira Lindgren och Drumfries Barney på väg mot segern i fälttävlan P80 upp till13 (se nedan). Foto: Fredrik Jonsving.

RK Styringe Stall. P70 14-20. Vann gjorde Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). En fin dressyr gav 74.13% (straff 25.9). Total straff 27,9. På 4:e plats Maja Johansson – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell). 59.13% (straff40.9). Total straff 44.9

P80 -13. Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). Dressyren gav 68.26% (straff 31.7). Total straff 31.7

P80 14-20. På 3:e plats Elliot Zaki –Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey). Dressyr  70.20% (straff 29.8). Total straff 31.4). På 4:e plats Fanny Wiland – Laheen’s Oscar (val f-11 e Monaghanstown Boy – I love You Melody). Dressyr 68.20% (straff 31.8). Tot straff 31.8. Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) 5:a. Dressyr 66.20% (straff  32,8 ). Tot straff 32,8.

P90. På 2:a plats Frida Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go) Dressyr 68.60% (straff 31.4). Tot straff 31.4.

Skedala RK. Lokal LC:1 kat D. Seger på 69.07% till Olivia Larsson – Dalamöllans Red Love (val f-14 hos Susann Erlandsson e Idefix du Villon u Önnarps Lovely e Backudden Mountain Haze). 2:a på 69.07%  Annie Stone – Carga Princess (sto f-13 Sto e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel). Lokal LB:1 kat D vanns av  Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket) 69.46%. På 3:e plats Elin Hjält – Lough Melvin Brianna (sto f- 11 e Manninard Sir Ganty – Aran Flight) 67.32%.

Lok LA:1 kat D. På 2:a plats med 69.16 Elsa Ahlvin – Mountain Rocket. I Reg LA:P1 kat D kom Julia  Lindqvist – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) 3:a på 69.21%.

Grankärrs Gränsryttare. Reg LA:1 kat D. 2:a plats 70.13% Klara Ambrosiani – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce). Reg LA:P1 kat D. 2:a plats 67.89% för Elsa Svensson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce. Nat FEI Lagprogram. Kat D. 3:a 68.57% Esther Angariusson – Loughill Cullen (val f-07 eCorcullen Silver Belle – Matchmakers Lad).

Gyttorps RK. Reg LA:P1 kat D vanns av Tilda Molin – Slieve Piper (val f-09 e Blue Smokie – Tulira Robuck) 68.42%. I FEI inledande red ekipaget ihop 68.61%. Reg LB:1 kat D. På 1:a plats 75.41% Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel).

Södermöre RF. Lokal. LC:1 kat D 1:a 70.74% Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). LB:1 kat C 1:a 68.57% Ronja Nilsson – Bernard II (val-12 hos Ing-Marie Arvidsson e  Calvin Klein u Talias Belleza e Shirley’s Thunderbell). LB:1 kat D 2:a plats med 71.07% för Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Ekipaget vann sen LA:1 med 70.97%. Svampa av först – segerbild sen. Går också bra!

Bollebygds RK. Lok LB:1 3:a 68.03% Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney).

Ulricehamnsbygdens RK. Lokal LC:1 kat C. På 2:a plats med 66.66% Nellie Engström Glenmore Larry (val f-13 e Frederiksminde Lorenzo – Loobeen Larry). Reg LA:1 kat C. Seger på 65% för Sofie Johansson – Caperann Shamone (val f-00 e Kylemore Rocky – Ben Lettery). Reg LA:P1 kat D vanns av Ebba Paulsson – Gräns Tabasco (val f-04 hos Sigrid & Ylva Gahne e Grange Flynn Sparrow u Gräns Tussilago e Finney Master) med 69.86%.

Eskilstunaortens RF. Torsdag. LB kat D. På 3:e plats Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince). I LA kat D segrade Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool). I Msv B kat D avd B var Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) felfria, och säkrade därmed ett SM-kval.

Fredag. LC kat C vanns av Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). LC kat D vanns av Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti), med Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) på 2:a plats. Emilia Lindberg – Jazz De Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary) red in på 5:e plats)

LB kat C. Blå rosett till Saga Gunnarsson – Cluainin Spring Jack (val f-12 e Greyson – Thunderball). I LB kat D blev det ytterligare en seger för Victoria Norrman – Aero´s Boy. På 2:a plats Sophia Almblad – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure). 3:a kom Leona Landèn – Kilmurray Kestrel (val f-13 e Hector Of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous), och på 4:e plats  Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue). I LA kat D kom My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ), och ekipaget avslutade med seger i Msv B.

Lördag. LC kat C vanns av Wilma Tyrsell – Rossaveel Julie (sto f-12 e Teach Mor Knight – Rebel Star). LC kat D vanns av Leah Rosén –Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney), före Ebba Henkel Pettersson på Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby -Slaney)

LA kat C. Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin) 4:a. LA kat D Alva Theoren – Ballylee Misty Boy på 2:a plats.

Msv B kat C.  Blå rosett till Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise), och det blev det även för Alva Theoren – Ballylee Misty Boy i Msv B kat D. Msv A kat C vanns av Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel).

Söndag. LB kat C. På 2:a plats Izabella Jensen – Blackthorn Admiral (val f-07 e Templebready Bo’Sun – Cong Admiral). I LB kat D segrade Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne), och på 3:e plats Theodora Solou – Pallas Cascade (sto f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Westside Fred). I LA kat C kom Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). Efter att ha trott sig ha haft 4 fel i grunden blev det en volt innan omhoppningen med tidspill, men ekipaget slutade ändå på 2:a plats.  

Slutligen några ströresultat…

Skedala RK. LB kat D. Seger för Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). Izabella Movinger – Paradisets Shinola (sto f-10 e Skatholm Thunder Ball – Øxenholm Godot) vann LD och kom på 2:a plats i LC. Ponnyn är nog mer nöjd med prestationen än vad bilden visar.

Dagtorpsortens RF. Fin debut i Msv B och en 3:e plats för Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes) tog en röd rosett i LB kat D.

Värnamobygdens RF. I LB kat D kom Emilia Hjalmarsson – Clonberne Larry (val f-10 e Eagle’s Ledge – Oisin) 3:a. Seger i nat LA och 2:a plats i LB kat C blev facit för Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Blågult i både LC och LB kat C till Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius).

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Connemaracupen 2020. Anmäl och glöm inte att skicka in resultaten. Proppen finns HÄR

Author: Tavlingssvep