Tävlingssvep vecka 48

På vinjettbilden Ellis Ekholm och Love Tos (f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). En Connemara i det lilla formatet (130 cm). Foto: Maria Hagstrand

Värnamo RF. LC kat B. Åter efter en lång vila och seger direkt blev det för ovannämnda Ellis Ekholm -Love Tos.LC kat D vanns av Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion). På 2:a plats Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy). Paulina Wallin och Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) 5:a.

LB kat B. Gul rosett till Ellis Ekholm – Love Tos. I LB kat D kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 4:e plats. På 6:e plats Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot).

LA kat C. Vit rosett till Nova Nilsson – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice). I LA kat D kom Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) på 4:e plats.

Lillhagens RK. LB kat C. 3:e plats till Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf), och på 4:e Beritan Tas – Backens Salsa (sto f-06 hos Berit Mansten Gustafsson e Öxenholm Mango u Virgilian Heather e Uranus). I LB kat D togs 3:e platsen av Minna Buredal – Marchesi Tonto(val f-05 e Monaghanstown Fred – Seafield Fionn).

LB+ kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride), med Frida Öjeblad – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) på 2:a plats. LB+ kat D. Här toppade Minna Buredal – Marchesi Tonto, och Enya Andersson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) tog hand om 3:e platsen.

Åsbo PK. Lördag. LE CR kat C. Felfri runda för Maja Henriksson – Dale Autumn Blanche (sto f-03 hos Gunilla Dalborg e Dale Haze u Brolötens Irish Made e Abbeyleix Fionn). LC kat C vanns av Rachel Törnblom –Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova). Lite släktskap där. Cloettas mamma Molly är mormor till ovanstående Dale Autumn Blanche. På 4:e plats i LC kat C Nicole Palm – Mochulla Prince (val f-12 e Mochulla Dun – Maam Hill). LC kat D. Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas) 4:e plats. Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) 5:a. Ebba Dahl – Earl of Creggan (val  f-11 e Gwennic de Goariva – Earl of Castlefrench) på 6:e plats.

Söndag. LD kat C. På 4:e plats Filippa Eliasson på See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride Of Thieves – Monaghanstown Fionn). Ekipaget red även en felfri runda i lördagens LE CR. LC+ kat C vanns av Liam Nilsson –Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa). På 4:e plats Amanda Harrysson – Ballysteen Beauty (sto f-10 e Oisin – Sarsfield). LC kat D kom Alma Lennartsson – Doon Hillary 4:a.

LB kat C. Vit rosett till Amanda Harrysson – Ballysteen Beauty, och i kat D en röd till Alma Lennartsson – Doon Hillary. Så var det Sverigeponnyn LB inverkan På 3:e plats Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). Tyvärr räckte inte poängen 24.9 till semifinal. Minsta möjliga marginal (0.1p!) skiljde till 2:an. En fin placering dock i ett stort startfält (33 starter). Efter att ha samlat poäng båda dagarna stod Alma Lennartsson – Doon Hillary som segrare i Stora Julcupen kat D.

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter