Tävlingssvep vecka 49

På vinjettbilden ses Stella Lindquist och Walnut efter en efterlängtad seger på Grevagården i helgen. Läs mer nedan. Foto: Erika Lindquist

Helsingborgs FRK. Baltic Cup. På fredagen kom Emma Åkesson – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) på 3:e plats i 1.20 (MsvB kat D). Tyvärr kunde inte ryttaren fortsätta tävlandet pga akut sjukdom. Hoppas hon har kryat på sig nu! Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) tog en 7:e plats i 1.10 (LA kat D). Cajsa Bergman – Westcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) kom 9:a i samma klass. Filippa Lagergren –Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) tog två placeringar under meetinget. En 7:e plats i 1.20 (Msv B kat D) och en 6:e plats i den avslutande 1.30 hoppningen GP.

Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) placerade sig i alla tre starterna. På 7:e och 10:e plats i  1.10 (LA kat D), och 2:a plats i 1.15 (LA+ kat D). Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) kom 9:a i 1.10 (LA kat D), och Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) tog en 4:e plats i 1.00 (LA kat C). Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) kom på 6:e plats i 1.15 (Msv B+ kat C), och ingick i det segrande svenska laget kat II. En internationell tävling med stora startfält. Stort grattis till alla duktiga – varav flera debutanter på den här nivån – Connemaraekipage!

 

Åtorpsortens RF. LB kat C. På 2:a plats Liam Nilsson – Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa). I LB+ kat D blev det också en 2:a plats för Filippa Schmidt Christiansen – Wingfield Twinkle Toes (sto f-09 e Shadows Dun – Oisin). Blå rosett I LA kat C till Filippa Juliusson – Derroe Lad (val f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue) I LA kat D kom Filippa Schmidt Christiansen – Wingfield Twinkle Toes) 3:a, med Enya Andersson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) på 4:e plats.

LA+ kat C vanns av Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). LA kat D. 4:e plats till William Graflind – Rusheenamanagh Lightning Bolt (val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Monaghanstown Pat). MSV B kat C vanns av Filippa Juliussonn – Derroe Lad. På 2:a plats Lill Wismar – My Little Beauty). En skaplig revansch för ekipaget som helgen innan så snöpligt missade semifinalen till Sverigeponnyn med 0.1 poäng. Msv B. kat D vanns av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy),

Väsby RK. Dressyr LC:2 kat D. 4:e plats för Frida Hesslin – T.J (val f-08 e All Smoke – Moyvoon Star) 75.000%. Hos Lillhagens RK vann Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic) LB:2 77.667% Kat D bland ridhästar.

Jönköpings FRK. LC kat C. På 2:a plats Lina Dahl – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin), och 3:a Karin Hegestrand – Blairmore Poppy (sto f-08 e Rebel Rouser – Atlantic Swirl). LC kat D vanns av Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy). 4:a Elin Asplund –Poetic’s Lille Zeth (val f-09 hos Pia Levin e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Callowfeenish Mairtin). LC+ kat D vanns av Paulina Wallin och Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). LB kat B. Seger denna helg också för Ellis Ekholm – Love Tos (f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). LB kat C red Karin Hegestrand – Blairmore Poppy in på en 5:e plats.

Stenungsunds HRF. Christmas Show (på Grevagården). Fredag LB kat C.På 2:a plats Ronja Lind – Sweet Sally(sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood), och Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) kom 6:a. I LB kat D. 4:e plats till Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) med Ellen Ingelström – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme) på 5:e plats. 

LA reg kat C. Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) tog 2:a platsen. I LA kat D kom Linn Jensen – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe) 3:a. och Alva Nilsson Thell – Bjennesby Shania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion red som 4:a. Ett ekipage utanför placering men med tre dubbelnollor i LB-LA under meetinget var Anna Warberg – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac). De får därför också vara med på bild i veckans svep. I Msv B kat D kom Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy) på 2:a plats.

Lördag. LB+ kat D. 2:a plats för Frida Törnblom – Rathcline Buachaill  (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). LA+ kat C. Ytterligare en 2:a plats för Stella Lindquist – Walnut. I LA+ Kat D kom även Linn Jensen – Ballyerk Copper 2:a. I Msv B kat C blev det en 2:a plats för Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi).

Söndag. LB kat B. Signe Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel) tog 3:e plats. LB kat C. På 4:e plats Nora Andersson – Springview Mistique, och 6:a Vilma Westman – Barana Dex. LA kat C. Plötsligt händer det! Efter att ha varit 2:a flera gånger den sista tiden blev det nu äntligen en seger för Stella Lindquist – Walnut. LA kat D vanns av Disa Johnson – Ruby Alex, med Frida Törnblom – Rathcline Buachaill 2:a och  Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake) 4:a.

Årets sista regionala/nationella reds denna helg, så jag kan inte låta bli att gå händelserna lite i förväg. Högst upp på rankingen i hoppning för 6-åringar kat D hittar vi nämligen ovan nämnda Rathcline Buachaill med 82 poäng. Inte nog med det. Rankad 3:a är Kilmurray Millie (e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) med 76 poäng. Slagen med endast 1 poäng av 2:an. I den totala rankingen (alla grenar/alla kat) är Rathcline Buachaill 2:a och Kilmurray Millie 4:a. Stort grattis till deras duktiga ryttare, ägare och till alla bakom dem. Congratulations to their breeders: Mrs Maureen Kearns, Co. Longford (Rathcline Buachaill) and Mr John Giles, Co. Wicklow (Kilmurray Millie).

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter