Tävlingssvep vecka 47

Ett sparsamt tävlingssvep den här veckan också. Många har gjort sina sista starter för säsongen, och det speglar sig även i antalet inkomna bilder. På vinjettbilden Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) som avslutade tävlingsåret på topp med seger i Msv B i Heby. Foto: Linda Åhlberg 

Heby RF. LC kat C. På 4:e plats Wilma Andersson – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot). Danskfödd ponny med svensk pappa. LC kat D. På 2:a plats Maja Österberg – Monroe Bob (val f-12 e Derravarragh Smithy – Coosheen Thyme), och på 3:e Ludvig Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire).

LB kat C. På 7:e plats Hedda Nehrenheim – Caherlistrane Texas Grey (val f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad). LB kat D. Samma placering för Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker), och 9:a Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin). Många starter i denna LB!!

I kvalet till Sverigeponnyn (LB inverkan) kom Wilma Andersson – CK Showtime på 2:a plats, och är därmed vidare till semifinal i GHS 2020. På 3:e plats Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). Tyvärr ej vidare till semi. Av 34 (21-40) starter går endast 2 vidare.

LA kat C. 6:e plats till Sanna Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LA kat D vanns av Tilde Elfwing – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) , och på 6:e plats kom Frida Törnblom – Rathcline Buachaill  (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Msv B kat D vanns av i vinjetten nämnda Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox.

Kalmar HK. LD med två faser. Kat C vanns av Emma Pettersson – Bjennesby Kid Rock Klein (val f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). I LB kat C togs 2:a platsen av  Filippa Hartman – Rolaine (val f-05 hos Vera Larsson e Rooar u Lovöns Diamant e Spinway Corona)

Ljungby RK. LB kat D. På 2:a plats Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). På 3:e plats Linnea Wastegren – Boyles Boy (val f-11 Fernville Danny – Garryhinch Finn).

Kumla RK. Dressyr. LC:1 kat D. På 2:a plats Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel) med 70.926%. Ytterligare en blå rosett blev det för ekipaget i LB:1 (kat D) med 73.036%. På 3:e plats i LB:1 Anna Ljungdahl – Lidens Lavendel (sto f-00 hos Gun-Britt Filipsson e Dale Haze u Lady-Li e Brantshammar Bell Dara) med 67. 679%.

Lite historia som utfyllnad. May-Li RC 376 hette stamstoet hos familjen Filipsson på Liden. Hon fick totalt 16 föl, bla den duktiga fälttävlansponnyn Star-Li. En helbror till Lady-Li, mor till ovan nämnda  Lidens Lavendel. May-Li blev också mor till en godkänd hingst. Corall-Li RC 50. Bilden är från en riksutställning för länge sedan, där han sattes först i en stor hingstklass.

Tack till er som skickat bilder. Jag vet att det kan vara extra svårt att få till den här årstiden med kyla, regn och mörker. Om det kommer fler bilder under de närmaste dagarna kan jag ev tänka mig en uppdatering, så kika in lite senare i veckan…

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter