Tävlingssvep vecka 46

Stort grattis till Wilma Nyhlén som i helgen fick ta emot Svenska Ridsportsförbundets Championatstecken fälttävlan ponny. Hon fick även diplom och premie av Lundin Event Horse, Strömsholms AB, Flyinge AB och Anne Persson för uppvisande av social kompetens, god horsemanship och att ha satt hästens välfärd i fokus. Med Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred) vann Wilma bla årets SM samt tog en individuell bronsmedalj på NM. De deltog även på EM i Polen. Foto: Patrick Nyhlén

Tävlingsterminen börjar gå mot sitt slut. Det märks både på antalet tävlingar och antalet inkomna bilder. Hos Oskarshamns RK vann Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) först LB:1 med 70% och sen LA:1 med 67.083%. Hos Trollhättans FRK vann Saga Gyllenblad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) KM i dressyr LB:1 med 77.143%. Hos Jönköpings FRK tog Esther Angariusson – Loughill Cullen (val f-07 e Corcullen Silver Belle – Matchmakers Lad) en 2:a plats i LA:P1 kat D med 67. 237%.

Båstads RK. Lördag. LC kat D vanns av Maxine Vikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). LB kat D. #.e plats till Elsa Jenderblad på Corrigeenroe Lad (f-09 e Westside Mirah – Ballydonagh Cassanova). LB+ kat D. Samma placering för Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn). Vit rosett till Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e  I Love You Melody – Sarsfield). I LA kat C blev det en 3:e plats för Clara Lilja – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy), och i kat D kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) också 3:a.

Söndag. LB kat D. Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit tog 4:e platsen, och Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) tog en grön rosett. I LA kat C blev det samma rosettfärg för Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). LA Kat D vanns av Julia Vinkler – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). 4:a Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer). På 7:e plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob.

LA+ kat D vanns av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Felicia Pahmp – Beacon Concord (val f-09 e Moorland MacDara – Coosheen Thyme) på 4:e plats. I Msv B kat D 4:e plats till Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah)

Hos Hässleholms RK vann Agnes Eriksson – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e Backudden Mountain Haze) en LB på fredagen, och kom 2:a i en annan LB på lördagen (kat D). Hos Kullbygdens RF vann Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) LC kat C efter en racerrunda i fas 2.

Det var allt för den här gången

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter