Tävlingssvep vecka 45

Stort grattis till Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion) som vann kvalet till Sverigeponnyn hos Skultorps RS med fina 27.6 inverkanspoäng. Vinjettfoto: Mi Ritzén

Som god 2:a Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) med 27.1p. Båda vidare till semifinal GHS 2020. På 4:e plats Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island), 26.1p, och 6:a Cornelia Lantz – Silver Fox (sto f-10 e Glenayre Silver Fox – Earl of Newbridge) 25.5p. Det sistnämnda ekipaget tog också en 3:e plats i söndagens LB kat C.

Den LB som reds före Sverigeponnyns LB på lördagen vanns av Alissa Ericsson Dyhre – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples). Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy 2:a, och Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl 7:a (kat C). Vit rosett till Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) i kat D.   

LA kat C vanns av Lovisa Korneliusson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). På 4:e plats Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice. Lovisa Korneliusson som förra helgen vann SM för children med familjens uppfödning Citty Cat BIC (SWB), red också två felfria rundor i LC+ och LB CR på sin nya D-ponnyMasshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág).

Kumla RK. Vinst i LC kat C för Julia Åkerhielm på Bränntomts Wera (sto-03 hos Christina Cedermark e Garryhack Fredrick u Bränntorps Wilma e Myrens Wilbur). På 2:a plats Cornelia Persson Dickens – Allendara River Dancer (sto f-08 e Gentle Dancer – Quarteron Agile). 

Alleby RK. Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) kom på 2:a plats i LB kat D. I Sösdala avslutade Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) en fin säsong med 3:e plats i LB:1 67.857% bland storhästar.

Strömsholms RF. Meeting. Lördag. LB kat C vanns av Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) med Ella  Olsson – Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) på 4:e plats. I avd B gick Tea Skippare – Muckrim Ffion (sto f-12 e Rusheen Boy – Bobby Sparrow Blue) en felfri runda, och ekipaget upprepade sen prestationen i LA. Därför får de slinka med på bild här. I LB I kat D blev det en 5:e plats till  Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

I LA kat D segrade Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui). På både 4:e och 5:e plats Ebba Andersson med Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning) och med Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Vit rosett till Frida Törnblom – Rathcline Buachaill ”Bosse” (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Lördagen inleddes med LC och i kat B togs 2:a plats av Signe Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). I kat C 5:e plats Leah Rosén – Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar), och vit rosett till Julia Eriksson – Robe Rena (sto f-10 e Robe Earl – Thunderball). I kat D 3:e plats till a Ebba Henkel Pettersson – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney).  Grön rosett till Maja Österberg – Monroe Bob (val f-12 e Derravarragh Smithy – Coosheen Thyme), och vit till Emmy Brantmark – Maumturk Boy (val f-07 e Newbridge Oliver – Innellan Kestrel).

I LB kat B blev det ytterligare en rosett för Signe Olsson – Longhill Girl. En gul denna gång. I kat C togs 2:a plats av Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy), och Julia Eriksson –  Robe Rena fick en till vit rosett med sig hem till Gävle. LB kat D kom Frida Törnblom – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney). På 4:e plats 4:a Alva Nilsson Thell – BjennesbShania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion). På 5:e Estelle Gustafsson – Ryans Son(val f-07 e Sweetwall Captain Courageu – Earl of Castlefranch), och på 7:e plats Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

LA kat D vanns av Alva Nilsson Thell – Bjennesby Shania. Vita rosetter till Louise Galotta – Mulroy Dun (val f-10 Mulroy Bay – Tulira Robuck) och Theodora Solou – Springers Mountain Mist (val f-12 e Springers Golden Atlantis –  Poetic Justice). Båda debuterade i nationell LA på detta meeting. I den avslutande Msv B kat D togs 3:e platsen av Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). Pigg som en spigg trots ett långt SM-meeting bakom sig.

Hos Umeå RF visade Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice) prov på rasens storhet och goda lynne. Seger i LA och Msv B med ordinarie ryttaren Felicia Lundsten, och felfri runda i LD CR dagen efter med lillasyster Indra 9 år.

Tack alla som bidragit med bilder. Ett speciellt tack till Mi Ritzén – Bilder För Livet

Text: Gerd Erikson

Author: Nyheter