Tävlingssvep vecka 39

Ett axplock av placerade från några av helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden ses Ida Jansson och Derinograhn Kestrel (se nedan). Foto: Gerd Eriksson (juli 2019).

Fälttävlan. Flyinge RF. I P90 tog Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) 3:e platsen. Dressyr 66.43% (straff 33.6). Total straff 33.6. I P80 tom 13 red Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ) red in på 2:a plats. Fin upphämtning där. Låg på 7:e plats efter dressyren, men felfri hoppning & terräng och den totala straffen stannade på 40.2.  P80 14-20. 2:a plats för Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnny’s Pride). Dressyr 61.90% (straff 38.1). Total straff 38.1. P70 14-20. Julia Frising – Elektors Kazira (sto f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Dancing Belle e Brantshammar Bell Dara). På 10:e plats efter dressyren, men upp till 4:e platsen efter en felfri hoppning och terräng. Total straff 42.2.

Heby RF. LD kat B vanns av Signe Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). I LD kat D 2:a plats till Leah Rosén – Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar) med Nellie Göthberg – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) på 3:e plats.

LD kat D vanns av Ludvig Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), och på 3:e plats Elvira Scröder – Drummin Star Lad (val f-13 e Currachmore Lad – Castleside JJ). I LC kat B blev det en 2:a plats för Signe Olsson – Longhill Girl. LC kat D vanns av Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui), med Ludvig Lindholm – Crossowen Katie 4:a.

Alingsås RS. Dressyr. LC:1 kat D. På 2:a plats Ebba Bökman – Ballinahalla Boy (val f-08 e Ben Gawher -Little Joe) 67.593%. LB:1 kat C vanns av Saga Gyllenblad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) med 68.750%. Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) var bäst i sitt lag Tämta RK, som kom 2:a i sista omgången av div III Västra Götaland. Ekipaget var även 2:a i förklassen LB:1 69.821%, samt tog en individuell 3:e plats i lagklassen LB:1 66.964%. Hos Ryttarkamraterna Finspång kom Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) 3:a i LC kat C.

Strömsholms RF. Distriktsmästerskap Västmanland. Guld till Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) i kat D, och brons till Stella Lindqvist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) i kat C.

Kungsbacka RK. LC:2 kat D. Seger för 71.833% Alice Ekman – Northern Link Lad (val f- 07 e Murphy Rebel – Grey Dawn) med 71.833%. På 2:a plats med 68. 333% Tilda Göransson – Manninard Sir Ganty (val f-05 e Ganty Blazer – Aran Wild Wave). I LB:1 tog Louisa Ekman över tyglarna på Northern Link Lad, och red in på 2:a plats med 69.464%. Halmstads FRK vann sista omgången av div II Halland med Tilda Göransson – Maninard Sir Ganty i laget. Klubbmästare hos Kungsbacka RK blev Alice Ekman – Northern Link Lad före Louisa Ekman – Northern Link Lad. Så bra kan det gå när man delar!

Edsbro RF. LD kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Archer), och LD kat D vanns av Kat D vanns av Anna Cannier – Wal’s Rohanna (sto f-09 hos Märit & Helen Walfridsson e Gräns Roeson u Krathus Rebecca e Caraway).

Skogslottens RF. Meeting. Fredag. LB kat C. På 2:a plats Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival). LB kat D vanns av Izabelle Lundin – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág). Agnes Claesson – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) 4:a, och Nelli Galasso – Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) 5:a.

LA kat C. Blågul rosett till Lill Wismar – My Little Beauty (sto-10 e Murvey Benny – Coral Dun). På 3:e plats Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia), och 4:a Tilde Westin – Cavan De Treille (sto f-12 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff). I LA kat D kom Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) på 2:a plats.

Lördag. LB+ kat D vanns av Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva Magnusson Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). Frida Hahn – Padriano (f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go) 4:a.

Söndag. LC. Kat D. Blå rosett till Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance). I LB. Kat C. Vita rosetter till Ella Reinholdsson – Rory Torres och Eira Ottosson – Kewarra (f-03 hos Gudrun Lindvall e Poetic Justice u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak).

LA kat C vanns av Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ), och kat D vanns av  Jennifer Frost – Snowy Dawn (se ovan).  DM-brons i Västmanland på lördagen och seger i Msv B i Östergötland på söndagen för Stella Lindquist – Walnut (se ovan) i kat C. På 2:a plats Lova-Marie Möller – Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie).

Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter