Tävlingssvep vecka 38

Veckans vinjettbild är från en prisutdelninng i Msv A. Connemaror på 1:a och 2:a plats. Så ska det se ut! Vilka de är går att läsa här nedan. Foto: Ulrika Lundstedt.

Ljungby RK. Meeting med stora startfält. Vissa klasser/kategorier med 40-50 st. På fredagen kom Frida Levin –Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan) 3:a i LB (kat C). I kat D 5:e plats till Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen). Vit rosett till Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion).

LA kat C. 5:e plats för Lill Wismar – My Little Beauty (sto-10 e Murvey Benny – Coral Dun). LA kat D vanns av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). På 4:e plats Emma Åkesson – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove). Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) 5:a, och vita rosetter till Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova), Tilda Larsson – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket) samt Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy). 

Lördag. LA kat C. Unga fröken Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) knep 2:a platsen. 3:a Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). 4:a Filippa Juliusson – Derroe Lad (f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue). Vit rosett till Kajsa Berggren – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince). 

LA kat D. 3:e plats till Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad). Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector Of Loughfadda – Derrymore Duncan) på 4:e plats. Vita rosetter till Selma Staffare – Munsboro Meg, Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak), Ellen Thunberg –Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake), samt Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen). 

Msv B kat C. Vit rosett till Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island) Msv B kat D. På 4:e plats Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred). 5:a Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil. Vit rosett till Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob.

Msv A. kat D vanns av Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) före Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Det är dessa två ekipage som är veckans vinjettbild (segraren till vänster).

Söndag. LA kat C. 2:a plats för Mathilda Hansson – Ballywire Mirah. På 3:e plats Emelie Edvardsson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn – Surprise). LA kat D. Meja Eriksson – Ussherpark Andy 4:a, och Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob 5:a. Vita rosetter till Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby), Felicia Larsson – Loughnageer Shadow (val f-12 e Springfield Shadow – Rathcoona Cove) och Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil.

Msv B kat C. Efter uppvärmning i LA avd B på lördagen tog nu Lill Wismar – My Little Beauty (sto-10 e Murvey Benny – Coral Dun) en 3:e plats. Msv B kat D vanns av Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves). På 5:e plats Disa Johnson – Ruby Alex. I MsvB+ kat D placerade sig Filippa Lagergren på båda sina ponnyer. Reneharney Boy på 5:e plats och Pat’s Choice på 6:e.  

Väsby RK. H80. Bodil Olsson – Grey’s Lad (val f-10 e Robe Thunder Dun – Moy Hazy Cove) låg 3:a efter dressyren 67.17% (32.8 straff). En felfri hoppning och terräng och ekipaget avancerade till 2:a plats. Totalsstraff 32.8. P90. Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). På 5:e plats efter dressyren 62.14% = 37.9), felfri i återstående moment och en 2:a plats. Total straff 37.9. Ekipaget tog också silver i DM för Stockholms län.  P70 14-20. Astrid Sandström – Finding Nemo(val f-00 e Boden Park Finnard – Coral Prince) låg efter dressyren på 15:e plats 56.30% (straff 43.7). Hoppningen och terrängen gick som en dans, och upp till en 5:e plats. Total straff 43.7. Finding Nemo är rutinerad herre som gått CNCP** och som nu är en perfekt läromästare. Snäll, trygg och pålitlig i alla lägen. En drömponny enligt ägarfamiljen.

Tungelsta RK. Alma Matton Jansson – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). Seger i såväl LC:1 kat D med 67.593% som LB:1 kat D med 69.821%. På 2:a plats i LB:1 med 65% Moa Haist –Oliver III (val f-08 hos Helena Eriksson e Carnaby Patrick Hooligan u Sandy e Janus). En av många fina Connemaror som arbetar på ridskolor runt om i landet. Oliver III finns hos Tungelsta RK.

Torestorp Kristvalla RF. Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) kom på 2:a plats i LB:1 kat D 70.357%.

Gripens RF. LA:P1 67.368 1. Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) tycks nu ha hittat varandras knappar. Dubbelseger blev det. LA:P1 på 67.368% och i FEI Mästerskapsprogram 67.027% (kat C) och därmed är första kvalet till SM satt.

Tack alla som skickat in bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter