Ungponnyfinaler & championat Vetlanda 2019

Helgen 21-22 september var det dags för årets upplaga av ungponnyfinaler och championat i Vetlanda. Fyra treåriga connemaror kom till start, Holmtebo Galway Lad (f.2016 e. Drumbad Fletcher Moss u. Glensharrold Lady, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp) och Sylvester (f.2016 e. Backudden Mountain Haze u. Holmtebo Starlet, uppf. Tingstad Lantbruk HB) i gångartsfinalen samt Rollexia II (f.2016 e. Backudden Mountain Haze u. Hagens Lexi, uppf. Erica Wideström Lind) och Sylvester i hoppfinalen. Rollexia II hoppade till sig en seger i kat. D och blev därmed bästa treåriga hopponny kat. D. I fyraåringarnas gångartsfinal deltog connemarorna Bjennesby Ellie Lane (f.2015 e. Vox Pop de l’Aulne u. Bjennesby September Lane, uppf. Kerstin Johansson) och Quantix (f.2015 e. Starrhult Bossanova u. Hagens Lexi, uppf. Erica Wideström Lind).

Femårschampionatet i dressyr hade tre deltagande connemaror, Dalamöllans Red Love (f.2014 e. Idefix du Villon u. Önnarps Lovely, uppf. Susann Erlandsson), Gevas Hardy (f.2014 e. Bunowen Paddy u. Gevas Lady Hennessy, uppf. Eva Svensson) och Holmtebo Apple Blossom (f.2013 e. Gurteen Paddy u. Hagens Ayla, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp). I hoppning deltog Mr Felix Heartbreak (f.2014 e. Poetic Expression u. Kimberley, uppf. Susanne Kinhult), Holmtebo Marconi (f.2014 e. Starrhult Bossanova u. Hagens Morning Mist, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp) och Holmtebo Ladybird (f.2014 e. Black Shadow u. Ara Lass, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp), varav Mr Felix Heartbreak med Maria Kinhult i sadeln vann championatet kat. C och Holmtebo Marconi med Johanna Edvardsson kom på en hedrande tredjeplats kat. D.

I sexårschampionatet i dressyr deltog Whistling Dixie (f.2013 e. Gurteen Paddy u. Holmtebo Walzing Mathilda, uppf. Jennifer Carlegrim), Big’s Freestyle (f.2012 e. Coosheen Finbarr u. Lofty Abigail, uppf. Jette Hansen) och Lundby Daizy (f.2013 e. Gurteen Paddy u. Hagens Zunnie, uppf. Annette Tingvall), varav Whistling Dixie och Jennifer Carlegrim kom trea kat. D.

Stort grattis till alla inblandade!

Foton: Jenny Hagenblad

Author: Nyheter