Tävlingssvep vecka 37

En glad dubbelsegrare hos Mitt Hjärtas HSF. Tävlingen reds på Backens Hästsportcenter i Delsbo. Den vackra vinjettbilden från Hälsingland med Stömnesjön i bakgrunden är tagen av Linda Åhlberg.

Mitt Hjärtas HSF. Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Seger LA och MSv B kat D. Alva Adebäck – Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King). Ina som hon kallas till vardags är en populär medarbetare hos Gävle Ponnyklubb. Vinst LC kat D blev det. Vindels RK. Vinst för Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) i LB kat C. Ängelholms RF. Julia Vinkler – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) tog en gul rosett i LB kat D.

Föreningen Mantorpsryttarna. Triss i blågult för Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion). Efter segrar i LC, LC+ och LB kat D. Vinnare av Knölen Cup. I LD kat D kom Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn) 2:a. Moa Thyni – Classic Fionn (val f-10 e Castlestrange Fionn – Kenagh King) 3:a, och Dominique Bellerud – Gortroe Cailin (sto f-10 e Spiddal Willis Boy – Rathcoona Cove) på 4:e plats. Skultagårdens RF. LC+ kat C vanns av Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson-Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius). I LC+ kat D tog Alice Ekman – Northern Link Lad (val f- 07 e Murphy Rebel – Grey Dawn) hand om den blågula rosetten. 

Torslanda RK. Vinst i LA:1 kat C för Linnea Grapatin – Gentle Farm’s Seahorse (val f-06 hos Marie-Louise Rolf e Coosheen Finnbarr u Hagens Yulie e Hagens Ryan) med 69.583%. Distrikstmästare Göteborg-Bohuslän kat C blev Lina Appelqvist – Keemoon (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Chris e Nörlunds Stormy Meadow) efter segern i lagprogrammet (LA) med 68.788%

Finntorps RK. LB:1. Bodil Olsson – Grey’s Lad (val f-10 e Robe Thunder Dun – Moy Hazy Cove) segrade med 69.286%, före Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) med 68.393%. De tävlar bland ridhästar, och visade nu var skåpet skall stå! Åstorpsortens RF. LA:1 kat D vanns av Melvin Mårtensson – Kilfenora Debbie (sto f-13 e Riverside Rebel – Castle Squire) med 67.639%, före Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) 65.972%. Fagersta RK. LC:1 kat D vanns av Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) 72.222%

Trossnäc FRK. P90. Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) vann på total straff 30.0 (dressyr 70% = 30.0). I P80 14-20 kom Isa Modin – Lowerybane Barney val (f-09 e Mac’s Lad – Tulira Barney) på 2:a plats. Total straff 45.7 (dressyr 63.10% = 36,9). Dagstorportens RF. P90. Vinst här med! Ebba Persson – Cnoc na Greine Star (sto f-06 Kingstown Boy  Ardravinna Andy). Total straff 29.5 (dressyr 29.5 = 70,48%). Timrå HFS. P70 14-20. Alma Hansson – Söstholm Kidman (val f-95 e Pilgaards Kilroy – Öxenholm Topsider). Ekipaget låg på 8:e plats efter dressyren, men en fälttävlan är aldrig avgjord förrän tävlingen är avslutad. De klarade sig galant genom terrängen, och slutade på 3:e plats. Fick därmed även pris som bästa klättrare (i prislistan). 

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter