Tävlingssvep vecka 36

Ett axplock av placerade från några av helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. Vinjettbilden visar en liten släktträff i Frillesås. Mer om det lite längre ner. Foto: Ingela Hjält.

Ljuslingsbacken. P70 14-20. 2:a Alva Sätter – Miss Polite (sto-12 e I Love You Melody – Westside Mirah). Dressyr 70% (straff 30.0). Total straff 30.0. RK Styringe Stall. P70 14-20. Lovisa Norberg –  Glencairn Sandy(val-10 e Black Dandy – Slaney). Dressyr 67.39 (straff 32.6). Total straff 32.6. Det tycks poppa upp nya namn på var och varannan tävling, vilket är väldigt roligt! Connemaran har ju haft en del framgångar genom åren. Hela 35 SM-medaljer har tagits. Även internationellt har det blivit medaljer. Tex på EM i Tyskland 1995 då Sverige tog guld med tre Connemaror i laget: Cyrrano (f-85 e Rolls Royce u Coosheen Coriander e Coosheen Finn), Host (f-79 e Råcksta Janco u Fort Hostess e Thunder) och Stjärne (f-80 e Nice-n’-Easy u Fianne e Island King). Listan på framgångsrika ponnyer kan göras lång, men här tar turen längs Memory Lane slut för denna gång.

Kalmarbygdens FRK. Ronja Nilsson – Bernard II (val-12 hos Ing-Marie Arvidsson e  Calvin Klein u Talias Belleza e Shirley’s Thunderbell). Vinst i LC:1 (kat D) 69.333% och 3:e plats i LB:1 69.464%. Föreningen Linde Ridskola. Dubbelseger för Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac). LA:1 66.667% och L:A P1 63.421% (kat C).

Smedstorps RS. Seger i LB:1 kat C 68.393% till Elin Bodin – Edens Lexus (val f-06 hos Eva M Östergren e Janus u Bella e Brantshammar Julius). I LB kat D kom Hampus Edh – Lord Feiritéar (val f-06 hos Anneli Svensson e Coosheen Finbarr u Lady Wind e Clifden Wind) på 2:a plats med 65.893%.

Hos Stäketryttarnas HSF tog Emilia Lind – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion) en grön rosett i L:A P1 kat D 64.386%. Hos Grankärrs Gränsryttare red Ebba Paulsson – Gräns Tabasco (val f-04 hos Sigrid & Ylva Gahne e Grange Flynn Sparrow u Gräns Tussilago e Finney Master) in på en 6:e plats i i L:A P2 kat D med 68.500%.

Frillesås R & K. 2:a plats I LC:2 kat D med 68.667% till Hanna Nilsson – Wilmott (val f-94 hos Lotta Larsson e Myrens Wilbur u Symfoni e Pommac). En av dessa fantastiska gamla ponnyer. Hela 25 år och still going strong! 3:a klassen med 68.333%. Alicia Ekman – Northern Link Lad (val f- 07 e Murphy Rebel – Grey Dawn). I LB:1 kat D 2:a plats 71.250% till Matilda Torås – Holmtebo Walzing Mathilda (sto f-09 hos  Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Holmtebo Wait for Me e Ashfield Cathal Crobdhearg). På 3:e plats med 70.179% kom Tilda Göransson – Manninard Sir Ganty (val f-05 e Ganty Blazer – Aran Wild Wave), och 4:a med 69.821% Elin Hjält –Lough Melvin Brianna (sto f- 11 e Manninard Sir Ganty – Aran Flight). Det är de två sistnämnda som är släktträffen på vinjettbilden. Jag har således inte skrivit fel härstamning på stoet, utan det ÄR far och dotter.

Eskilstunaortens RF (Sundbyholm). Meeting fre-sön. LC kat B. På 2:a plats Ellen Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). 5:a Saga Norlander – Hectica (sto f-00 hos Therese Bardun e Rooar u Angina e Hummelbro Daf). En fin liten dam som börjar närma sig vuxen ålder nu! LB kat D vanns av Selma Näslund – Park Coco (sto f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom). På 3:e plats Agnes Claesson –Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). Sistnämnda ekipage åkte på lördagen vidare till Åby RK och bärgade DM-guldet i Östergötland.

På lördagen red Saga Norlander – Hectica in på 2:a plats i LB (kat C). I kat D blev det en 4:e plats till Ida Brolin –Glanstrasna Melody (val f-06 e I Love You Melody – Aille Hasty Bits), och 6:a kom Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti). LA kat D vanns av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Föregående veckas omslagspojke. 3:a My Kåberg –Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ).

Söndag. LC CR. I kat B red Ellen Olsson – Longhill Girl en felfri runda. I kat D Emma Waern – Lough Boy (val f-10 e Dunloughan Scot – Andy’s Pride), Filippa Kaltea- Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy) och  Saga Gunnarsson – Silver Strike (sto f- 11 e Funambule ll – Island Lad) likaså.  LB kat C 2:a plats igen för Saga Norlander – Hectica. Ekipaget vann också ERF-Ponny Cup.

LB kat D tog Selma Näslund – Park Coco sin andra blågula roett. Victoria Norrman – Aero’s Boy kom på 2:a plats. Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro) på 5:e.

Uppsala PK. I LD kat C. Nellie Göthberg – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) kom på 3:e plats. Deras debut i LC gav också en 3:e plats. I LC kat D kom Sofia Wennerholm – Catherine’s Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Windy’s Boy) på 5:e plats, och avslutade dagen på bästa sätt med en vinst i LB. 

Storvik Ovansjö RK. Vinst i LB kat D till Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Stäketryttarnas HSF. LB kat D 1:a Izabelle Lundin på Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág). 2:a Julia Haraldsson på Killernan Polly (sto f-10 e Westonhouse Straboe Bobby – Garryhack Frederick). 3:a Amanda Stowe – Penure Lad (f-10 e I Love You Melody – Tulira Robuck). LA kat D. DM-silver i Stockholm till Emelie Lacker – Snorkfröken (sto f-06 hos Eva Insulander e Grange Flynn Sparrow u Lilla My III Kamillo av Haga).

Gagnef RK. Meeting fre-sön. LB kat C. Blå rosett till Ella Olsson –   Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master). LA kat D vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star). I Msv B kat D red Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) in på 2:a plats.

Lördagen inleddes med LA och kat D vanns av Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred). I Msv B kat C en gul rosett till Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). 

Msv B kat D vanns av Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves), och på 2:a plats Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Ytterligare en 2:a plats blev det sen i Msv B+ för Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond.

Söndag. LA kat C. På 2:a plats Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) och på 4:e Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay). LA kat D. Gul rosett till Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby). Msv B kat D. Vann gjorde Tilda Sandstedt – Donnacha Ban. Ekipagets första seger i medelsvår klass. På 2:a plats Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox  Tulira Finn Mac Cool), som också passade på att sno åt sig DM-guldet i Dalarna.

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter