Tävlingssvep vecka 34

Ett axplock av placerade från några av helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden ses Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen). Meetingbäst kat D hos Mörrums RF. Seger + 3:e plats i LB samt seger i LA. Foto: Yvonne Svensson

Hudiksvall R o PK. Alice Jonsson – Rachra Lad (val f-10 e Gurteen Lad – Tynagh Miller). En seger och en 2:a plats i LB. Två segrar i LA (kat D). Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). En seger och en 2:a plats i LB, samt en 2:a plats i LA (kat C). Meetingbäst blev Alice och Rachra Lad, med Olivia och Önnarps Quattro som god 2:a. Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride), tog i vanlig ordning ett par rosetter. En blågul och en gul i LB (kat D) denna gång. 

Örebro Ryttarteam. LC:1. På 2:a plats Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) med 71.481%. LA:1 vanns av Melissa Tapper – Dollar Girl (stol f-01 hos Yvonne & Rebecca Drusian e Uranus u Dory-Nice e Nice-n’-Easy) med 66.111%. På 2:a plats Tindra Kampman – Tic Tac (val f- 01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) 63.889%. I LA:P2 segrade Tindra Kampman – Tic Tac med 65.500%.

Valdemarsviks Ryttarkamrater. Tyra Stenberg – Jacks Dawn RC 122 (hin f-13 e Dungimmon Knight – All Smoke) vann LB:1 kat D med 64.821%. Matilda Rolf – Hagens D’Arcy RC 101 (f-02 hos Gisela Helin e Hagens O’Chief u Hagens Morning e Tulira Highball) vann LA:1 kat C med 63.889%.


Älvdalens RK. Felfria i LD CR kat D. Wynja Aho – Ballyard George (val f-12 e Ballyard Prince – Village Boy), Emma Lind – Donghloon Lad (val f-12 e Rosscon Castle King – Ferdia), samt Malin Peterson – Lisduff Annie (sto f-09 e Carraig Galen Miller – Derrymore Duncan). LC kat D vanns av Wynja Aho – Ballyard George. På 3:e plats Nora Backe Björkegren – Most Wanted Mowgli (f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic). Sistnämnda ekipage red också i laget, Leksands RK, som vann första omgången av div II norra zonen. Därav den blågula rosetten på bilden. På söndagen tog Wynja Aho – Ballyard George ytterligare en seger i LC (kat D). På 2:a plats Linnéa Grannas – Nash (f-00 e Boden Park Finnard – Abbeyleix Owen).

Sörmons RK. Tävlingsdebut för Jessica Gustafsson – Holmtebo Milton (val f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorpe e Gurteen Paddy u Holmtebo Morning Mist e Hagens O’Chief). Seger direkt i LC:1 med fina 72.407%. Holmtebo Milton växte ur ponnyskorna redan som 3-åring, och mäter idag ca 160 cm. Hos Östra Sörmlands Lantliga RF vann Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) en LB:2 med 66.500%. Han är däremot ponny, kat D och tävlar bland storhästar.

Tranås RK. Placering även denna helg blev det för Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake). 2:a plats i LC kat C. På 3:e plats kom Rasmus Sandberg – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash).

Nygaards Fölfod (Følfod = Tussilago) är en av dessa fantastiska äldre ponnyer som förtjänar några extra rader. Hon har tävlat sen 2005, och det har blivit många segrar och placeringar tom Msv A genom åren. Den mest perfekta läromästaren för en ung ryttare. Bilden är från SM 2012.

Muskö HSF. P90. Andra försöket i den klassen för Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Låg 5:a efter dressyren 66.43%, 7:a efter hoppningen, och en felfri terräng tog dem upp till 3:e plats. Tjusningen med fälttävlan! Total straff 41.6

H80 vanns av Bodil Olsson – Grey’s Lad (val f-10 e Robe Thunder Dun – Moy Hazy Cove). Dressyr 68.04%, 4 fel i hoppningen. Total straff 37.6. Grey’s Lad är över ponnymått, ca 153 cm.

P70 vanns av Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). Dressyr 66.52% (33.5 straff). Total straff 33.5. 4:a Isabel Hafström – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred). Dressyr 62.83% (37.2 straff). Total straff 37.2

Tack alla som bidrar med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter