Tävlingssvep vecka 35

På vinjettbilden Frida Törnblom – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney), som vann en LB kat D hos Västerås RS & Loviseholms SHK. Med på ett hörn är ryttarens andra ponny, Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Ej placerad denna gång, men felfri precis nedanför strecket. Foto: Gisela Hinders. LD kat C vanns av Nellie Göthberg – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). LC kat C. 5:e plats till Vilda Norström – Cheeky Playboy (val f-08 e Rossaveal Playboy – Robe Earl).

Trolleholms RF. LC kat C. 2:a plats Beritan Tas – Backens Salsa (sto f-06 hos Berit Mansten Gustafsson e Öxenholm Mango u Virgilian Heather e Uranus). På 4:e plats Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). LC kat D vanns av Emma Jönsson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun – Seafield Pookhaun). 4:a Enya Andersson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince). 5:a Filippa Bengtsson – Ardmeenan Prince (val f-09 e Malbay Mist – Tulira Edward). I LB kat C. Tilda Ullatti – Marquessa på 2:a plats, Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) 3:a, och Frida Öjeblad – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) 5:a. Julius Bengtsson – Chapmans Lupo avslutade dagen med en 4:e plats i LA (kat C). 


Örebro FRK. P90. Seger igen för regerande Connemaramästarna Frida Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Total straff 28.3 (dressyr 71.67% = straff 28.3). Tätt följd av Maria Svane – Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood). Total straff 28.6 (dressyr 71.43 = straff 28.6).

Ockelbo RF. Duktiga fälttävlansekipaget Ellen Kling – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) startade dressyr i helgen. En 2:a plats i LA:1 med 66.806%, och bäst i sitt lag, Hofors RS, som vann 1:a omgången av div II Gävleborg. Sydslättens RF. Charlotte Rosendahl – Lisheen Boy (val f-10 Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove) segrade i L:A P1 RÅÖ med 66.974%.

Tingsryds Rid o Körklubb. DM för Småland. Silver i kat D till Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze), efter 69.583% i LA:1 och 68.182% i Lagprogrammet (LA). Ekipaget vann även LB:1 med 68.393%. Strömsholms RF. DM för Västmanland. Silver i kat C till Melissa Tapper – Dollar Girl (stol f-01 hos Yvonne & Rebecca Drusian e Uranus u Dory-Nice e Nice-n’-Easy). De red ihop 66.528% i LA:1.

Täby RS. LE CR kat D. Ella Pettersson – Judy’s Faire (sto f-11 e Robe Tunder Dun – Moy Hazy Cove). LD CR kat D. Vera Malmström – Seafield Silver Charlie (val f-08 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin), Matilda Nilsson – Dooleeg Lass (sto f-11 e Spiddal Playboy – Boden Park Finnard), Anna Cannier – Wal’s Rohanna (sto f-09 hos Märit & Helen Walfridsson e Gräns Roeson u Krathus Rebecca e Caraway), och Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy).

I LC kat D kom Anna Cannier – Wal’s Rohanna på 2:a plats. LB kat D. Grön rosett till Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). I LA kat D kom Emelie Lacker – Snorkfröken (sto f-06 hos Eva Insulander e Grange Flynn Sparrow u Lilla My III Kamillo av Haga) på 4:e plats. 

Högbo RK. Lördag. LB kat C. 5:a Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay). LB kat D vanns av Alma Wiss – Tibor of Carraghduff (val f- 97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy). En ponny av den så uppenbart slitstarka årgången -97. Han startade sin karriär redan som 4-åring hemma på Irland, och på den vägen är han fortfarande! Fantastiskt!

LA kat C. På 2:a plats Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och 5:a Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). På 6:e plats Julia Andersson – Coolkill Seamus. I LA kat D kom Tilde Elfwing – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) 2:a. Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) 5:a.

MsvB. Kat C vanns av 1:a Stella Lindquist – Walnut, och kat D vanns av Tilde Elfwing – Ballyerk Lightning. I söndagens LB kat D kom Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) 5:a. Ackompanjerad av blixt och dunder tog Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey en blå rosett i Msv B kat C. Ekipagets andra försök på medelsvår höjd.

Danish Derby – Baltic Cup. Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) placerade sig i 1.20. Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad), Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak) i 1.15, och  Cajsa Bergman – Westcliffs Grace  (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) i 1.10. GP 1.30 vanns av Josefine Sandgaard Mørup – Bebo Com reg Bebo.com (val-05 e Monaghanstown Fred – Canal Misty Fionn). 


Tack alla som bidragit med bilder. Fortsätt skicka in!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter