Tävlingssvep vecka 33

Ett axplock av placerade från olika tävlingar. Baserat på inkomna bilder. Hos Gävle Ponnyklubb reds på lördagen DM-hoppningen för Gävleborg. På vinjettbilden Tilde Elfwing och Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) som blev distriktsmästare kat D. Foto: Sofia Elfwing.

Mjölby RK. På lördagen tog Ebba Nathell – Lough Nippy (sto f-11 e Leág – I Love You Melody) 2:a plats i LC kat C. I kat D blev det 3:e plats till Märta Sandström – Inch Boy (f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). LB kat C. Vit rosett till Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ). LB kat D vanns av Ellen Sundbrandt – Craic of Dawn (sto f-12 e Celtic View – C.V. Cashel), med Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro) på 4:e plats.

I fredagens LA kat D togs 2:a platsen av Agnes Claesson – Corbeagh Starburst (sto f 09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). Nu upprepades bedriften och det blev ytterligare en blå till samlingen. På 3:e plats Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy). I Msv B kat D 4:e plats till Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard).

Söndagens LC kat C vanns av Ebba Nathell – Lough Nippy, med Ada Sernald – Ardoughan Boy (val f-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) på 2:a plats. LB kat C. Röd rosett till Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). Msv B kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f-08 e I Love You Melodi – Carra Cashel), och 3:e plats till Fredrica von Celsing – Carraig Donn.


Henriksdals RF. Vinst i LC kat D för Minna Buredal – Marchesi Tonto (val f-05 e Monaghanstown Fred – Seafield Fionn). I LB kat C. På 3:e plats Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride), som sen också tog en blå rosett i LA. Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) vann Msv A. Igen! Just nu på plats 9 i rankingen kat D.

Harbo-Ortens RS. Dressyr LC:1. Seger till Mikaela Ellesjö – Wal’s Chalmer (val f-10 hos Märit & Helen Walfridsson e Hagens Zephyr u China Girl e Janus) med 67.963%. På 2:a plats Ylva Blom – Carduus (val f-06 hos Therese Tisell e Grange Flynn Sparrow u Calendula e Önnarps Chateau) med 67.778%. Två ponnyer bland storhästar. En kat D och en kat C.

Åkerbo RoK. Fälttävlan. P90 14-20. Ännu en seger för Frida Hahn – Padriano (f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go), och märkligt nog exakt samma siffror som på Sporren senast. Total straff 31.9 (dressyr 68.10%/31.9 straff). Endast tiden diffade lite grann. P80 14-20 vanns av Tilda Lundstedt – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). Total straff 36.1 (dressyr 66.67%/33.3 straff). P70 14-20 vanns av Thea Hallerud Lindell – Clonberne Glen (val f-13 e Eagle’s Ledge – Laerkens Cascade Dawn). Total straff 28.5 (dressyr 71.52%/28,5 straff). Hos Hofors RS vanns P90 av 1:a Ellen Kling – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). Total straff 37.4 (dressyr 62.62%/37.4 straff).

Kungsörs RK. Triss i blågula rosetter till Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti). I LC, LC+, LB (kat D). Topplacering detta meeting blev för Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) en 3:e plats i LB+ kat D. Leah Rosén – Orchard Prince (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Castleside Carrig) kom 4:a i LC kat C. Hos Forserums RS vann Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) LD, och kom sen 3:a i LC (kat C). 


Ett hedersomnämnande till Wilma Nyhlén som på sin Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred), genomförde EM i Strzegom, Polen med stor bravur! Efter dressyrens något ojämna domarsiffror låg ekipaget på 31:a plats. På den maffiga terrängbanan gick ponnyn däremot som tåget och helt utan hinderfel. Jag kan rekommendera er att gå in på arrangörens sida och titta på ritten. En mäktig syn! Det blev avancemang till 23:e plats, och efter banhoppningen, där två bommar föll i en teknisk LA, slutade de på 19:e plats. Ett minne för livet och ett fin avslutning på deras tid tillsammans.
Lycka till i framtiden båda två!


Tack till alla som bidrar med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter