Tävlingssvep vecka 29

Var befann sig alla Connemaror som inte deltog på Riksen? Många laddade nog på hemmaplan inför SM-hoppning, kringklasser och ungponnyfinaler som nu dragit igång på Sundbyholm. Här ett axplock av placerade vid helgens tävlingar. Ett svep i ordets rätta bemärkelse…

RK Kumla. På vinjettbilden Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle) och Izabelle Åkesson. Första tävlingen med lillasyster i sadeln kunde inte ha gått bättre. Två felfria rundor i LD, 3:a i LC och slutligen seger i LC (kat C). Vinjettfoto: Lee Ekström.

Maja Bohlin – Drumcrave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince) kom 3:a i LC kat D. Ponnyn tog ytterligare en gul rosett i LC, fast på söndagen och med annan ryttare; Louise Wulff. Frida  Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan) placerade sig i en reg LB kat C, liksom Josefin Rosell – Duntally Princess (sto f-11 e Kenagh King – Quimper III) i kat D. Tilda Lundstedt och Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) kom 4:a i fredagens LA kat D. På söndagen kom My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) 3:a i LA kat D. Röd rosett till Engla Eljas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) i LB kat C.

Svärdsjö RK. Selma Näslund – Park Coco (sto f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom) tog en blågul och en blå rosett i reg LB kat D. Wynja Aho – Ballyard George (val f-12 e Ballyard Prince – Village Boy) vann LC kat D,  och gick också en felfri runda i LB avd B. 

Norrahammar-Tabergs RK. LC kat C. Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) red hem en 4:e plats. På 2:a plats Michaela Lindblad – Katitzi (sto f-10 e Hagens Ryan – Öxenholm Geronimo). Vid första anblicken ser hon härstamningsmässigt rasren ut, men hon är korsning 75% Connemara. My mistake! En fin ponny som därför får slinka med här ändå.

 

RK Udden. Fredagens LC kat C vanns av Ella Sjödahl på Krumelur (val f-04 hos Gudrun Lindvall e Rooar u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak RC 16). 3:a Tilda Ullatti – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). I den lokala LB som följde kom Annie Claesson på Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) också 3:a, med Lovisa Wallin – Perfekt Match (sto f-11 e I Love you Melody – Frederiksminde Hazy Match) på 5:e plats. I LA kat C segrade Amanda Wyckman och Roadside Belinda. LA kat D  vanns av Engla Brunstorp på Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne). 2:a Filippa Andersson – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara).

Lördag LC kat C. Gul rosett till Ellen Modig – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). LB kat C. Ytterligare en seger till Ella Sjödahl-Krumelur. På 3:e plats Ellen Modig – Liscarrow Lad. 

I LA kat C red Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) in som 3:a. I LA kat D kom Tove Andreasson – Dainty Rebel (val f-05 e Skyline Robin – Rosmuc Rebel) 2:a, och Emma Borgman – Grey Knight (val f-09 e Garryhinch Finn – New Beginning) 3:a. 

Söndag. LC+ kat C. Tredje vinsten för Lilly Sjödahl – Krumelur. På 2:a plats Ellen Modig – Liscarrow Lad. I kat D ytterligare en 2:a plats till Ellen Modig på Dabrian Dawn. I reg LB+ kat D. 3:a Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake), och Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) in på 4:e plats. Seger i LA+ kat C för Amanda Wyckman – Roadside Belinda, med Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey på 3:e plats. Samma placering blev det för Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star i kat D.

De olika rundorna togs samtliga hem av Connemaror i kat C. Lilla rundan: Krumelur. Stora rundan: Marquessa. Superrundan: Roadside Belinda (Ballydoolagh Abbey 2:a).


Västkusten hade två meeting. Båda på temat skaldjur. I Varberg kom Ellla Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) 2:a i ”Kräftcupen” final som gick i LA (kat D).

I Strömstad vann Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova) ”Räkanhoppet” kat D, efter placering i LA och seger i MsvB. Skribentens egen fundering: Var det räkor i hinken eftersom ponnyn grinar så illa?

Tack till alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter