SM hoppning 2019

SM-GULD! Stort grattis till Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna som red hem titeln i kat C. Det 10-åriga stoet är uppfödd av Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak. Redan på onsdagen reds första kvalet (MsvB). Agnes och Giovanna kom 4:a, med Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) på 8:e plats. Båda var felfria. SM inverkan reds i klassen. Det blev SILVER för Agnes – Giovanna, och 10:e plats för Stella – Walnut. Agnes & Giovanna pryder vinjettbilden. Foto: Malin O Idrizovic.

I första kvalet kat D red Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) in på 2:a plats. Delad 6:e plats för Josefin Torell – Kilrooskey Boy (val f-10 e Killaloe Buachaill Mor – Loobeen Larry) och Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Amanda Lindblom – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) 9:a, och Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) kom på 14:e plats. BRONSET i inverkan togs av Alva -Killegar Cloonisle Hope, med Tilda Lundstedt – Lowerbane Diamond på 5:e plats.

Lilla rundan kval 1 (LA). Kat C  vanns av Lovisa Korneliusson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). På 9:e plats Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay). Maja Brink Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel) på 12:e plats. Kat D vanns av Tilda Persson – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star). 3:a Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody -Sarsfield). Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) på 6:e plats. 

Så var det dags för 5-åringarna i SvRF Ungponny kval 1 (LB). Maria Kinhult – Mr Felix Heartbreak (val f-14 hos Susanne Kinhult e Poetic Expression u Kimberley e Värnbergs Neptunus) och Tilde Bengtsson – Birchgrove Magic (val f-14 e Templebready Bo´Sun – Walstead Cartier) felfria. Det var också Belinda Henriksson Proud Sally (sto f-14 e Clooncarra Fionn – I Love You Melody) i kat D.

I 6-åringarnas Ungponny kval 1 (LA) kat D blev det felfi runda för Emeliie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

På torsdagen reds SM-kval 2 (Msv B+). I kat C var Agnes och Giovanna ett av sju ekipage som gick felfritt. Av 58 startande från början gick 20 vidare till A-final.

Lilla rundan kval 2 (LA) vanns av Filippa Lagergren – Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa), med Maja Brink – Myshall Silver Lady 3:a. Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi) kom 6:a, och på 7:e plats Lovisa Korneliusson – Bellview Harbour. I kat D blev det 8:e plats för Tilda Lundstedt  – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck).

Ungpony 5-åringar kval 2. Felfria rundor igen för Maria Kinhult – Mr Felix Heartbreak och Tilde Bengtsson – Birchgrove Magic i kat C. En felfri runda även för Belinda Henriksson – Proud Sally i kat D. I Ungponny för 6-åringarna blev det tyvärr ett nedslag för Emelie Lundblad – Kilmurray Millie, som därmed tog med sig 4 fel in i finalen.  

Ungponnyfinalerna reds på fredagen. På 2:a plats i kat C Maria Kinhult – Mr Felix Heartbreak, som gick ytterligare en felfri runda. I kat D tog Belinda Henriksson – Proud Sally hand om 1:a platsen.

I Ungponny för 6-åringarna kat D blev det en fin felfri runda för Emelie Lundblad – Kilmurray Millie, men 4 fel totalt gjorde att de hamnade på 4:e plats. Lurgans Carrick Flame som kom 2:a i kat D är fö en Connemarakorsning. Moderns namn Lickeen Lurgans Breeze e Windy Day – Island Hurricane.

I lilla rundans final med bed A:1a kom Filippa Lagergren – Midight Star II på 2:a plats i kat C. Lovisa Korneliusson – Bellview Harbour 5:a. I kat D blev det en 2:a plats för Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) efter två felfria rundor.  

På lördagen reds SM-finalen (Msv A) för kat C. Agnes – Giovanna gick in och nollade igen på bästa tiden, och SM-guldet var ett faktum! En hedrande 10:e placering till Stella Lindquist och Walnut. En 12-åring som ridit sin ponny i ungefär ett halvår.

Meja Åhlberg och Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox  Tulira Finn Mac Cool) stannade tyvärr ut sig i SM-kval 1, och fick därmed inte fortsätta. De red B-finalen, där de vann kval 1 LA+ och kom 3:a i kval 2 MsvB. BRONS till dem. Deras sista tävling? Det vet man inte, men så småningom ska ponnyn säljas, och Meja gå över på stor häst. Jag önskar båda all lycka! 

På söndagen reds SM-finalen (Msv A) kat D. Inga medaljer till Connemarorna, men det var ganska nära. På delad 4:e plats Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope och Ängla Wegerstedt -Trendy Mirah. Den sistnämnda är en Connemara som före avresan till Sverige fick sitt gröna pass utbytt mot ett ISH-pass utan härstamningsuppgifter. Han är registrerad som Glenlo Grey hos CPSB och är e Westside Mirah – Spinway Keepsake. Lite kuriosa om härstamningen. Glenlo Grey är halvbror (mödernet) till Mac’s Lad, som är far till Lowerybane Diamond. Connemaravärlden är inte så stor! 

Förutom dessa två tog sig följande igenom den svåra finalbanan. Josefin Torell – Kilrooskey Boy, Filippa Lagergren – Reneharney Boy, Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f-08 e I Love You Melodi – Carra Cashel), Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride -Rynn Richard), samt Amanda Lindblom – Kee Pearl. Ett ekipage som också går skilda vägar nu, men vilket fint avslut de fick efter 5 år tillsammans. All lycka till dem också!

En stor eloge till er alla som visade upp Conemarorna på bästa sätt i SM-klasserna,  Lilla Rundan och Ungponny under den extremt varma helgen! Man kan bara lyfta på hatten!

Tack till alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter