SM fälttävlan & dressyr 2019

Stort grattis till Wilma Nyhlén – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred), som tog hem det Svenska Mästerskapet i fälttävlan hos Vinslövs RF. Nu väntar närmast EM i Polen i mitten av augusti för det duktiga ekipaget. 

CCN1*P öppen vanns av norska Julianne Rørvik Gamlem – Boy Leanna (val f-10 e Aughnanure Leo -Ardravinna Andy), straff 25.9 före Wilma och Lacken King, straff 30.6. På 4:e plats danska Siw Kaas – Hesteklewa Be My Best Smokey (val f-11 e Hohnhorst Jordan – Hesteklewa Wild Donovan), straff 36.8. Det danska och norska ekipaget är också uttagna av sina respektive förbund till EM.

Silvret i Stil-SM P80 togs av det norska ekipaget Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Cooldorougha Boy (val f f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove).  

P90 vanns av Thea Feuk på Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel). De gjorde en mycket fin dressyruppvisning som gav hela 72.14% = straff 27.9. Inga fler straff så det höll hela vägen in i mål. På 3:e plats kom Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad). Fin dressyr där också 67,14% (32.9 straff), och inga fler straffpoäng.

SM i dressyr gick hos Björbäcks RF. Det blev inga medaljer, men vilken resa dessa båda har gjort! Marika Yngvesson – Keemaree (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus), och Signe Sköldunger – Hagalyckans Breeze  (sto f-01 hos Kristina Blad e Öxenholm Bobby u Köhls Polka e Pommac). Att bara kvala in till SM är stort. Att kvala in till A-finalen är ännu större!

Kval 1. FEI Lagprogram. Signe och Hagalyckans Breeze på 10:e plats 65.381%. Marika och Keemaree på 14:e plats 64.571%. Kval 2 FEI Mästerskapsprogram.  Marika och Keemaree på 6:e plats 68.604%. Signe och Hagalyckans Breeze på 14:e plats 66.126%. Final. FEI Ponnykür. På 5:e plats Marika och Keemaree 68.250%. Signe och Hagalyckans Breeze på 13:e plats 65.375%.

I ungponnyfinalerna deltog två Connemaraekipage. Olivia Larsson – Dalamöllans Red Love (val f-14 hos Susann Erlandsson e Idefix du Villon u Önnarps Lovely e Backudden Mountain Haze), och Melvin Mårtensson – Kilfenora Debbie (sto f-13 e Riverside Rebel – Castle Squire). Ingen av dem blev placerade, men båda har gjort fina resultat under säsongen. Det gjorde de även i de två finalklasserna: Dalamöllans Red Love 72.400/75.200%, och Kilfenora Debbie 74.400/72.600%. Båda kommer säkerligen att låta höra talas om sig framledes. För Olivia – Dalamöllans Red Love väntar nu SPAF ungponnyfinal i september.

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter