Tävlingssvep vecka 23

På vinjettbilden Tilda Lindstedt och Lowery Diamond. De ingick i Örebro Ryttarteams lag som red hem guldet i SM-laghoppningen på Strömsholm. Foto: Ulrika Lundstedt

Bronset togs av Vindelns RK med Emmy Lundberg – Balleygraney i laget. En Connemarakorsning i deras lag också. Munsboro Blue Suede Shoes (sto f-08 e Captain Sparrow), riden av Tilde Lindgren.

På torsdagen reds en nationell LA och i kat C blev det en grön rosett till Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S1 (hin f-09 e Pady Melody D’Auxence u Skatholm Zoya e Cocum Jackpot). Kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f- 08 e I love You Melody – Carra Cashel), med Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny´s Pride – Rynn Richard) på 2:a plats. Vit rosett till Ida Koukila – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver).

I uppvärmningklassen LA kat C kom Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons) på 2:a plats. I kat D blev det en 2:a plats till Cajsa Bergman – Westcliffs Grace  (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) På 3:e plats Tilda Lundstedt och Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). 6:e plats till Ida Koukila – Harp Prince. Kat D vanns av ¾ Connemaran Bono (val f-07 e Emoe Berti – Aran Flight). Det är isabellen i bakgrunden på bilden av Harp Prince. Båda ingick i Södertäljes lag som slutade på 5:e plats.

Grattis till medaljörerna och till samtliga lag som tog sig hela vägen till final.

I Värnamo blev det en 3:e plats för Anielle Björk och Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) i Msv C:1 med 67.976%. I Stjärnholm red Åsa Johnsson och Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) in som 2:a i LC:1 68.889%. På Sigridsholm kom Mikaela Ellesjö – Wal’s Chalmer (val f-10 hos Märit & Helen Walfridsson e Hagens Zephyr u China Girl e Janus) 2:a i LC:1 66.667%. Tre kat D bland hästar.

I Umeå vann Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) FEI Lagprogram med 64.074%. Emmy Mörk Lundberg och Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce) var 2:a i LAP:1 på 62.105% och därmed kvalade till nationell tävlan. I Sollentuna tog Ebba Andersson på Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy) 3:e plats i LC:1med 70.741%, och i Tingsryd red Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) en godkänd LC:1 på 62.222%.

Hos Tranemoryttarna kom Nelli Eriksson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) på 2:a plats i LD kat C. Hos Hästhagens RF segrade Julia Winkler – Cronin´s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) både i LB och LA kat D.

Hos Göteborgs HSK blev det vinst i LD kat C och 3:e plats i LC kat C för Linnea Hedström – Doogra Beauty (sto -08 e Murphy’s Oscar – Leág). Ett ekipage som i år även rider Sugar Cup. Lovisa Korneliusson på Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) red till sig en 3:e plats i LA kat C. 

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla er till 2019:s connemarariks & mästerskap i dressyr samt hoppning. I år anordnas det 19-21 juli på Knivberga gård, Norrköping. Mer info finns HÄR.

Author: Nyheter