Tävlingssvep vecka 22

En framgångrik helg! Lång också då flera meeting startade redan på torsdagen, Kristi Himmelsfärd.

Runsten. På torsdagen vann Annie Hjertén och Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) Msv B kat C. På fredagen en blågul rosett till Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) i LA kat D. I Msv B kat C blev det en 2:a plats för Lova-Marie Möller på Kilgaravan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie), och i Msv B kat D kom Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) också 2:a. På 3:e plats Therese Wretlind – Rathcoona Johney. Msv A kat vanns av Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). Därmed klar för Falsterbo!

På vinjettbilden Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope som också fick fina 29.0p i inverkansklassen.

Spekeröds RK. Marika Yngvesson och Keemaree (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) kom 3:a 68.095% i FEI Lagprogram, och vann Mästerskapsprogrammet på 69.324%. Ekipaget är nu färdigkvalat till SM.  Det är också Signe Sköldunger – Hagalyckans Breeze  (sto f-01 hos Kristina Blad e Öxenholm Bobby u Köhls Polka e Pommac). 4:a I Lagprogrammet 67.571%, och red sen ihop 66.216% i Mästerskapsprogrammet. Stort grattis till båda!

I Skromberga vann Malin Sundberg på Big’s Freestyle (f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) LA:1 67.639%. I Malmö RK vann Minette Persson på helsystern Big’s Cha Cha Cha (f-10 hos Jette Hansen) LA:1 67.222%. Båda är D-ponnyer som tävlar bland ridhästar.

Malin Dahlqvist – Tango Rory (val f-00 hos Monica Scott e Juno Rory u Ulricedahls Tekla e Blue Chief) vann LA:P1 63.158% i Hudiksvall. I Hofors segrade Ellen Kling – Carrikleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) i fälttävlan P90. Straff 37.1

I Alingsås kom Lisa Lärnefjord – Hold Bob O’Bell (f-06 hos fam Holdhaus e Öxenholm Bobby u Hold Bellarina Skylark e Brantshammar Bell Dara) 2:a 68.289% i LA:P1. De ingick i Stannums Sportryttarför lag som vann både sista omgången i div 1 och totalen. Därav antalet blågula rosetter. Hos Hallsta RK red Leah Rosén sin nya C-ponny Orchard Prince (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Castleside Carrig), och tog en 4:e placering i LC. Flera fina rundor bådar gott. Lycka är som synes att hitta en perfect match!

Rotbrunna RF. Workinng Equitation. Anna Wiik och Inishowen Mist (val f-03 e Kingstown Boy – Coosheen Thyme) kom 3:a i WE LC. Totala poäng 15, varav 7p (66.33%) i teknikmomentet. Inishowen Mist är en Connemara över ponnyhöjd, ca 152 cm. Isabell Wiklund och Tubber Lad (val f-99 e Island Lad – Loughlum Sadat) kom 2:a i WE LB. Totalt 26p varav 11p (70.80%) i dressyrmomentet. Sistnämnda ekipage red också under helgen dressyr hos Harboortens RF. Resultat: 2:a i LC:1 67.037%, och 1:a i LC:2 73.667%.

Skogslottens RF. Meeting torsdag – söndag. I den inledande LD CR var följande ekipage felfria. Kat B Ellen Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). Kat C Alicia Johansson – Ballinaclough Quaver (sto f-12 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne), Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy), Matilda Rolf – Hagens D’Arcy RC 101 (hin f-02 hos Gisela Helin e Hagens O’Chief u Hagens Morning e Tulira Highball). Thea Jansson – Tara Willow (sto f-13 e Newgrange Oisin –  Smokey Finn), Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun), Emelie Misiura – Arda’s Aramis (val f-08 hos Marlene Näslin e Kulan Kavat u Hagens Nelina e Hagens Jaguar), Emma Reuterwall – Ardgaineen Pal (val f-12 e Camber Paddy – Abbeyleix Owen), Fina Reuterwall – Curlea Tim (val f-13 e Learkens Cascade Dawn – Kilduffahoo) samt Eva Lindén – Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match).

I LC kat C kom Ada Sernald – Ardoughan Boy (se ovan) 2:a. I LB kat C också en 2:a plats för Saga Norlander och Hectica (sto f-00 hos Therese Bardun e Rooar u Angina e Hummelbro Daf), och en vit rosett till Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi). LB kat D vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) med Ida Brolin – Glanstrasna Melody (val f-06 e I Love You Melody – Aille Hasty Bits) på 5:e plats.

LA kat C vanns av Stella Lindqvist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). Klassen var öppen endast för deltagarna i Pony Challenge, så övriga som ville rida LA gick avd B. Felfria var Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ) och Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S1 (f-09 e Pady Melody D’Auxence – Cocum Jackpot).

Fredag. I LB blev det vita rosetter till Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival) och Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi). I kat D kom Tilda Sandstedt – Donnacha Ban 2:a, Nellie Romfelt – Salix Justice (f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy) 5:a, och Ida Brolin – Glanstrasna Melody 8:a. I LA+ kat C kom Stella Lindqvist – Walnut 5:a.

Lördag. LB kat C vanns av Ella Reinholdsson – Rory Torres. I LB kat kom Hedda Törnquist – Drumcollogher Queen (sto f-10 e Ardwholihane Starling – Abbeyleix Fionn) 3:a, och Ebba Malmkvist – Blackfield Mar Tin (val f-11 e Kirrin Malachi – Atlantic Raven) 6:a. I LA kat C 4.e plats för Sanna Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). Msv B kat C. Stella Lindqvist och Walnut red in på 6:e plats, och i kat D  kom Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny´s Pride – Rynn Richard) på 2:a plats.

Söndag. LC kat D. Vit rosett till Emelie Misiura – Arda’s Aramis. I LA kat C blev det 5:e plats för Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia), och i LA kat D en 6:e plats för Nelly Galasso – Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning). Stella Lindqvist och Walnut avslutade med en 2:a plats i Msv B. Samt en fin 4:e plats i meetingpriset Majpokalen.

Halmstad. På torsdagen kom Emeliie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector Of Loughfadda – Derrymore Duncan) 2:a i LB kat D. På 4:e plats Filippa Andersson – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara). I LA kat D segrade Cajsa Bergman och Westcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice). På 2:a plats Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy). I Msv B kat D red Amanda Lindblom på Kee Pearl (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) till sig en blå rosett.

Fredag. LB kat D. Röd rosett till Minna Dottori på Killawalla Boy (val f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy). I LA kat C blev det 2:a plats för Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island), med Ellla Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 3:e plats. Msv B kat C vanns av Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). I Msv B kat D kom Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) 2:a.  Cajsa Bergman – Westcliffs Grace 3:a, och Amanda Möller –  Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel) 6:a.

Lördag. Ytterligare en seger i LA för Cajsa Bergman – Westcliffs Grace. Amanda Lindblom – Kee Pearl tog ännu en blå rosett, och denna gång i Msv A.

På söndagen reds en LD bed A:0/A;0. Kat C vanns av Ida Hallgren – Cahergowan Boy (val f-10 e Rickamore Crusheen Rebel – Cloonisle Cashel). Alissa Ericsson Dyhre – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples) 3:a. I LC kat D 4:e plats för Ida Hallgren – Cahergowan Boy, och i kat D kom Ida Claesson – Beezies Revel (val f-08 Coral Mistys Bobby – Abbeyleix Owen) på 3:e plats. 

Vetlandaortens RF. Fredag. LB kat C Amanda Wyckman – Roadside Belinda (f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) 3:a. LB kat D Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) 2:a. LA kat B/C vanns av Filippa Hallgren – Camber Star (sto f-06 e Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie of Ard), och i LA kat D kom Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) 3:a.

Lördag. LB kat D. 2:a plats till Paulina Wallin och Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). I LA kat C kom Clara Lilja – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy) 2:a. Msv B kat C vanns av Filippa Hallgren – Camber Star. Ekipaget vann även inverkansklassen på 24.5p

På söndagen vanns LB kat C av Clara Lilja – Sun Wind. I LB kat D 2:a plats till Lisa Ståhl – Menlo Flyer (val f-09 e Coral Misty’s Comic – Abbeyfort). I LA kat B/C blev det en 2:a plats för Nova Nilsson – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice), och på 3:e plats Amanda Wyckman – Roadside Belinda.

Ytterligare en gul rosett till Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star i LA kat D. Filippa Hallgren kom 2:a i Msv B kat B/C, och från Halmstads tävlingar på lördagen kom Filippa Lagergren – Pat’s Choice, och red hem segern i Msv A kat D. Därmed klar för Falstebo!

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla er till 2019:s connemarariks & mästerskap i dressyr samt hoppning. I år anordnas det 19-21 juli på Knivberga gård, Norrköping. Mer info finns HÄR.

Author: Nyheter