Tävlingssvep vecka 24

Ett axplock av helgens placerade Connemaror. På vinjettbilden: Ebba Ek – Lofty Rowena och stallkamraten Aya. Foto: Anita Ek.

Hos Anebyortens RK reds ett meeting fredag – söndag med klasser från LE tom LA+.  I LD kat D kom Frida Nylander – Faithful Princess (sto f-13 hos Malin Trofast-Gunnarsson e Coosheen Finbarr u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen) 2:a. Elin Lindén och Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match) fick med tre rosetter hem. En 2:a och 5:e plats i LD/LD+ avslutades med seger i LC (kat D). Samma antal rosetter till Hedda Johansson – Arda’s Tullamore (sto f-05 hos Marlene Näslin e Calvin Klein u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Placerad i LD, LD+ och LC (kat C).

Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion) kom 2:a i en LC kat C. I samma klass kat D segrade Ebba Ek – Lofty Rowena (f-06 hos Nina och Anders Gustafson e Coosheen Finbarr u Lofty Romilly e Poetic Justice), med Frida Östberg – Rynn Pondi (val f-12 e Dexter Leam Pondi – Rynn Richard) på 3:e plats. 

Segrade i en LB kat D gjorde Annie Claesson på Bjennesby Will.i.am (f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Seger i en LB A:1a kat D blev det för Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake), och i samma klass kat C kom Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) 4:a.

Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) tog flera placeringar under meetinget, som topp en 2:a plats i LA+ kat C. I LA kat D segrade Klara Trofast och Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad).

Ätrabygdens RK. Dubbelseger LB/LA kat D för Emmie Bengtsson och Poetic’s Cherry Pie (f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin). 3:e plats i LB kat D togs av Ellla Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen). 

Hos Föreningen Rengsjöhästen vann Linn Sjöström och Bastubackens Norah (sto f-10 hos Ing-Marie Bringholm e Gräns Roeson u Lindens Myrna e Frederiksminde Hazy Chance) LB+ kat D. Felicia Forsgren – Inishturkbeg Bright Dawn (sto f-09 e Walstead Cartier – Atlantic Prince of Peace) vann LB kat C och kom 2:a i LB+ kat C. Lite kuriosa här. En avkomma till detta sto har också hittat till Sverige. Birchgrove Magic (val f-14 e Templebready Bo’Sun). Han är kvalad och klar för ungponnyfinalen på Sundbyholm. 


Hos Salaortens RF tog Emmy Brantmark – Maumturk Boy (f-07 e Newbridge Oliver – Innellan Kestrel) två segrar i LB:1 kat D. På lördagen 63.571%. Till söndagen hade de gjort hemläxan och fick 68.393%.

I Nynäshamn blev det en 2:a plats i P80 14-20 för Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Straff 39.3. Hos Rid och Körsällskapet Sporren reds stilterräng. I STP90 kom Mira Fermskog – Cullintra Collumbcille (f-12 e Springfield Shadow – Catamaran) på 2:a plats med 7,6p. I STP70 14-20 blev det också en 3:e plats för Lova Colliander Nelson – Mullamara Kyle Caeser (val f-10 e Shannon Prince – Matty’s Rock) med 7,6p. På 4:e plats Emma Pettersson och Bjennesby Kid Rock Klein (val f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein RC 89 x Värnbergs Orion RC 27) 7,5p.

Lysekils RF. Seger i LB kat D för Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). Ekipaget har sen tidigare felfria rundor i LA och är klara för ungponnyfinal. På 2:a plats i LB kat D Minna Dottori på Killawalla Boy (val f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy). Låneponny som verkar trivas mycket bra med sin ryttare. I LA kat C tog Selma Hansson – Shanbo Lucy (sto f-10 e Clonberne Boy – Glencarrig Prince) en 2:a plats.

Umeå RF. Systrarna Meja och Mathilda Bäckström delar på Rocklands Wendy (f-08 e Header’s Dino – Rathcoona Cove). För Meja blev resultatet två felfria rundor i LD kat C, och Mathilda tog blå rosetter i både LC och LC+. I LC kat D tog Selma Staffare och Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) sin första rosett tillsammans. De ser lika glada ut båda två! I en LB A:1a kom Vilja Nordström – Golden Island Rose (sto f-10 e Cloughill Island – Monaghanstown Flonn) 3:a.

Ella Andersson – Caveran Hill Queen (sto f-06 e Burren Rocket – Monaghanstown Fred) kom 2:a i LA kat D. Tilde Lindgren på An Gadaí Álainn (f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) vann en annan LA kat D. I MsvB kat C kom Emma Stenberg – Kilmac Boy (val-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight) på 2:a plats. Det gjorde även Ella Hallnor och Farran Earl (val f-10 e I Love You Melody – Robe Earl) i kat D. 

Båstad. Meeting med klasser från LB tom Msv A. Wilda Altnäs på Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) tog en 4:e plats i LB kat D. I LB+ kat D blev det en 3:e plats för Lovisa Anding –  River Road Beauty (sto-11 e I Love You Melody – Aran Flight). Alma Lennartsson och Doon Hillary (f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) tog en grön rosett.

LA kat D vanns av Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) med Tilda Larsson – Kilmacduagh Lady (f-07 e Coral Lad – Burren Rocket) på 2:a plats. Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy) 5:a.

Lördagens LA kat C vanns av Filippa Lagergren på Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Skousboe Honey e Hedehusets Chan-Roa). Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) 3:a. Norskfödd ponny med svenskfödd far. I LA kat D segrade  Anja Persson – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy. På 3:e plats Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella  (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti). 

Msv B kat D vanns av Filippa Lagergren – Reneharney Boy (f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy). På 3:e plats Ida Selin – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney). På 5:e plats Maja Williamsson på Boltown Angelina (sto f- 08 e I love You Melody – Carra Cashel), och Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) 6:a. Inverkan reds som en klass i klassen och den vanns av Ida Selin – Oldrock Megan 27p, före Maja Williamsson – Boltown Angelina 25.5p.

Söndagens LA kat D vanns av Tilda Larsson – Kilmacduagh Lady. Vita rosetter till Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella och Therese Wretlind – Rathcoona Johney. Seger i sista Msv B kat D till Ida Selin – Oldrock Megan, och i Msv A kom Filippa Lagergren – Reneharney Boy 2:a. Ekipaget tog hem meetingpriset kat D med god marginal. De är också uttagna till NM. Lycka till!

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla er till 2019:s connemarariks & mästerskap i dressyr samt hoppning. I år anordnas det 19-21 juli på Knivberga gård, Norrköping. Mer info finns HÄR.

Author: Nyheter