Tävlingssvep vecka 20

Fälttävlan Botkyrka RS. Ellen Kling och Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) tog hem segern i P90. Straff 34.5. I P70 14-20 red Madeleine Marion och Edens Jade (val f-03 hos Eva M Östergren e Janus u Edens Grace e Spinway Corona) in på 2:a plats. Straff 34.5. På 5:e plats Emilia Lind – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion). Straff 37.7.



Fälttävlan Hermanstorp RK. P80 14-20. 2:a med straff 25.0 kom Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad). På 4:e plats Majken Mossbrant – Lackaroe Gwennic (val f-13 e Gwennic de Goariva – Townrath Pride). Straff 35.2. 

Dressyr. Knivberga. Maria Fagerberg och Slieve Bloom Olive (sto f-10 Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) kom 3:a i en LB:1 på 67.143% och vann LC:2 på 66.500%. D-ponny i ridhästklass.

I Skedala vann Malin Sundberg och Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) LB:2 med 69.167%, och kom 3:a i LB:1 med 70.357%. D-ponny i ridhästklass.

Skedala Ponny. LC:2 kat D vanns av Tilda Göransson – Manninard Sir Ganty (val f-05 e Ganty Blazer – Aran Wild Wave) med 66.833%. I LB:1 kat D segrade Molly Berglund-Rosén och Amurella (sto f-10 hos Karin Ottosson e Uranus u Lidens Ametist e Juno Rory med 66. 964%. 

I Ronneby vann Lina Johansson och Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) en regional LB:1 med 65.179%. I Piteå startade  Alma Eriksson på Gräns Thelma (sto f-06 hos Sigrid Gahne e Grange Flynn Sparrow u Gräns Tussilago e Finney Master) i två regionala LA:1. Resultat en 1:a plats med 64.583% och en 2:a med 65.197%.

Ett omnämnade också till Anielle Björk som på D-ponnyn Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) red ihop 67.381% i Msv C:1 hos Grankärrs Gränsryttare. Det blev ingen placering, men väldigt fina procent!

Kållereds RF. I LC kat D kom Saga Albinsson – Rathlee Mairtin (val f-11 e Oxhill Mairtin – Slaney) 3:a. LB kat D en gul rosett till Maxine Vikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince), röd till Lovisa Anding – River Road Beauty (sto f-11 e I Love You Melody – Aran Flight), samt vita rosetter till Minna Dottori -Killawalla Boy (val f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy), och Ella Ramnegård -Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

I LA kat D blev det en 2:a plats för Maxine Vikström – Mount Carmel Mist, 4:e plats till Amanda Möller –  Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel) och på 5:e plats kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob.

Jump Club. I lördagens LC kom Thelma Bergström – Jazz De Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary) på 2:a plats, med Rebecka Malmborg – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen) på 3:e och Louise Galotta – Mulroy Dun (val f-10 Mulroy Bay – Tulira Robuck) på 4:e plats. 

LB kat D. På 2:a plats Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen -Coral Star). Tilde Elfving – Ballyerk Lightening  (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) 4:a, och Ebba Malmkvist – Blackfield Mar Tin (val f-11 e Kirrin Malachi – Atlantic Raven) red in på 5:e plats.

I LA kat C blev det 3:e plats för Stella Lindqvist och Walnut (sto f- 04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och i LA avd B gick Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) en felfri runda, och är därmed klar för ungponnyfinalen på Sundbyholm.

Så var det dags för Elitallsvenskan slutomgång Zon Nord. På vinjettbilden fr vänster Tilda Lundstedt på Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) och Ella Olsson på  Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master). Båda ingick i Örebro Ryttarteams lag som vann och går vidare till finalen på Strömsholm.

Söndag. Msv B kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f- 08 e I love You Melody – Carra Cashel). LB kat D vanns av Meja Åhlberg – Devlish Grey fox (f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira finn Mac Cool), och LA kat D vanns av Frida Törnblom – Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney), med Hanna Lif – Birchgrove Diamond (f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory) på 2:a plats.

Runsten Equestrian. I LC kat D kom Alexandra Bååth – Carnaween Roisin (sto f-10 e Glenayre Mystical Bobby – Ashfield Bobby Sparrow) på 2:a plats, och på 4:e Isabel Hafström – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred). LB kat D en grön rosett till My Hagert – Abbeyside Fletcher (f-08 e Cosheen stormboy –  Carraroe Handy Andy). Tyra Grönroos – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) fick två rosetter med sig hem. Seger i såväl LA som LA+ kat C. LA kat D kom Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy) på 4:e plats. 

I MsvB kat D blev det en 2:a plats för Alva Nilsson Thell – Bjennesby Shania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion), med  Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) på 3:e plats. Runstens lag till final på Strömsholm, och i laget red Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

Vännäs RF. Fredagens LC kat D vanns av Love Laine- Ladys Star (sto f-10 e Earlson – Dunlewey Go Charlie Go). I LB kat C kom Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) 3:a. I kat D 5:e plats för Ella Andersson -Caveran Hill Queen (sto f-06 e Burren Rocket – Monaghanstown Fred). 

I lördagens LC kat C kom Agnes Bertilsson – Hill Dusk (val f-05 e Robe Thunder – Abbeyleix Fionn) på 4:e plats. LA kat C vanns av Emma Stenberg – Kilmac Boy (val-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight), och i kat D kom Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) 3:a. 

Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). De vann även inverkansklassen, och i den blev det en 4:e plats för Emma Stenberg – Kilmac Boy.

I söndagens LB kat C kom Selma Pålsson – Currabawn Honey Bee (f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight) på 3:e plats. I LA kat D segrade Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn, med Ella Andersson – Caveran Hill Queen på 2:a plats. I Msv B kat C red Emma Stenberg – Kilmac Boy in på en 2:a plats. 

Elitallsvenskan Zon Polar vanns av Vindelns RK med Emmy Lundberg – Balleygraney i laget. Stöcke PF kom 2:a med två Connemaror i laget (Blackwoodland Jackdaw och Ängaskogs Fiona). Båda lagen vidare.

Det blev många ärevarv för ekipaget detta meeting!

Sist men inte minst! Elithoppningen Zon Öst vanns av Värnamobygdens RF med två Connemaror i laget. Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy och Cajsa Bergman – Westcliffs Grace.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter