Tävlingssvep vecka 19

På vinjettbilden Wilma Nyhlén – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred) som vann CCNP1* på Mantorp i söndags. Straff 32.8. Foto: Hanna Heinonen.

I P90 kom det norska ekipaget Cornelie Haavik Fuglaas och Josephine’s Pride (val f-06 e Fiona’s Man – Burren Rocket) på 2:a plats. Straff 38.6. I P80 upptill 13 blev det 2:a plats för Filippa Wennerholm – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Straff 48.3.  P70 14-20 vanns av Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) straff 27.3. Tuva Löfstrand – Bjennesby Cher (sto f-10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion) på 4:e plats, straff 35.4.

På Springtouren i Drammen gjorde de svenska ekipagen mycket bra ifrån sig. Det svenska laget vann nationshoppningen (kat I), och i laget red Josefin Torell – Kilrooskey Boy (val f-10 e Killaloe Buachaill Mor – Loobeen Larry) och Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy). Filippa Lagergren var också framgångsrik på sin andra ponny Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) med bla en 5:e plats i GP.

Tvära kast. Lokal tävling Färingsö. LD kat C vanns av Nellie Göthberg – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). I LD kat D segrade Maja Österberg – Monroe Bob (f-12 e Derravarragh Smithy – Coosheen Thyme) med Emma Oscarsson – Ballycar Lad (val f-10 e Murvey Benny – Gloves Misty Owen) på 2:a plats. Morfadern är en halvbror till Poetic Justice, undan det legendariska stoet Gloves Misty. LC kat C vanns av Elsa Åhlin – Silfverrose Heaman (val f-95 hos Stuteri Silfverrose e Möllans Crazy u Rosita e Holens Ingolf). LC kat D togs ytterligare en blågul rosett av Maja Österberg – Monroe Bob.

I Aneby gick 2:a omgången av div 3 hoppning distrikt Småland. Vann gjorde Grännnabygdens RF och i laget red Nelli Eriksson på Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake).


Brunflo RS Meeting fredag- söndag.  I LC kat C kom Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi) 3:a. I kat blev det en 2.a plats för Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride). LB kat C vanns av Maja Brink – Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel). I LB avd B en felfri runda för Emmy Lundberg – Coshla Bob (val f-14 e Vestonhouse Straboe Bobby x Abbeyleix Owen).  I LA kat C red Sanna Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield) in på en 2:a plats.

I lördagens LC blev det en till blå rosett för Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride). På 4:e plats Moa Lundberg – Crannard Fushia (val f-05 e Gentle Dancer – Andravinna Andy), 5:a Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred), och en vit rosett till Ella Engström – Leamore Axel (val f-10 e Woodfield Sammy – Oisin). I LB kat D blev det en grön rosett till Selma Näslund – Park Coco (f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom). Ytterligare en felfri runda i avd B för Emmy Lundberg – Coshla Bob, som därmed är klar för Unngponnyfinalerna. I LA kat D kom Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 2:a plats.

På söndagen kom Sanna Löfstrand – Dolan Tina Lass 3:a i LA kat C, och LA kat D vanns av Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn. I Msv B kat D segrade Ella Hallnor och Farran Earl (val f-10 e I Love You Melody – Robe Earl). Ekipaget var dagen innan utanför placering i Msv B, men 2:a i inverkan som reds i den klassen.  

Dagens avslutades med två lokala klasser. LC kat D vanns av Vilma Hedlund och Glentrasna Girl. Vit rosett till Nellie Roos – Roswat Champion (val f-09 e Dunloughan Scot – Sweetwall Captain Courageous).

I Kumlas nationella dressyr tog Signe Sköldunger – Hagalyckans Breeze  (sto f-01 hos Kristina Blad e Öxenholm Bobby u Köhls Polka e Pommac) två placeringar i FEI Mästerskapsprogram. En 2:a plats 66.126% och en 3:e 67.252%. Ett kval till SM avklarat!

Marika Yngvesson och Keemaree (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) fortsätter att ha framgångar. I Klippan red de in på 2:a plats i FEI Lagprogram med 66.619%. Olivia Larsson och Dalamöllans Red Love (val f-14 hos Susann Erlandsson e Idefix du Villon u Önnarps Lovely e Backudden Mountain Haze) red ihop 71% i Ungponnyklassen på samma tävling.

Fler som siktar på Ungponnnychampionaten. Tilda Winge – Holmtebo Apple Blossom (sto f-13 e Gurteen Paddy u Hagens Ayla e Spinway Corona) och Isa Hedqvist – Holmtebo Ladybird (sto f-14 e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke). Båda stona uppfödda av Elisabeth och Johan Ljungstorp.

I Stora Ekeby blev det 4:e plats i LA:P1 med 60.526% för Emilia Lind – Bjennesby September Lane (sto f- 11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion). Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) tog hos Hallands Equestrian en 4:e plats i en lokal LB:2 med 68.333%. Ekipaget tävlar bland stora hästar.

I Norrköping blev det en 2:a plats med 61.250%  i reg LA:1 för Matilda Rolf – Hagens D’Arcy RC 101 (hin f-02 hos Gisela Helin e Hagens O’Chief u Hagens Morning e Tulira Highball). I Åsebo tog Simone Lagerlöf och Tullahyland Rock (valf-09 e Fiona’s Man – Kenagh King) en blå rosett i lokal LB:1 på 67.679%. I Finntorp red Lovisa Wistrand – Newgrange Tom (f-06 e Wings of Justice – Coole Lad) ihop 70% i LC:1 vilket räckte till en 3:e plats. På 4:e plats med 69.444% Anna Brändemar – Önnarps Strauss (val f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Bonnie e Rolls Royce).

Wermland Equestrian Games, Hammarö RK. Meeting torsdag-söndag. Ella Ekenberg – Flowerhill Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom) 3:a i LB kat C. LB+ kat C vanns av Tilde Westin – Cavan De Treille (sto f-12 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff), och i LB+ kat D kom Nicole Wasmuth – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning) på 4:e plats med Felicia Larsson – Loughnageer Shadow (val f-12 e Springfield Shadow – Rathcoona Cove) på 5:e.

LA+ kat C vanns av Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy). Msv B kat D vanns av Ängla Wegerstedt – Trendy Mirah (val f-04). En Connemara som tyvärr fick sitt gröna pass utbytt mot ett ISH-pass utan härstamningsuppgifter innan resan till Sverige. 

På lördagen vann Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) LA kat C med Tilde Westin – Cavan De Treille 3:a. LA kat D vanns av  Julia Hansson – Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo), och 3:a kom här Nicole Wasmuth – Ballylee Breeze.

I MsvB kat C segrade Filippa Hallgren – Camber Star (sto f-06 e Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie of Ard) och 6:a kom Nellie Martini – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince). I kat D blå rosett till Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy. Ekipaget kom också 2:a i inverkan på 26.9p. Placerade i klassen även Änga Wegerstedt – Trendy Mirah, samt Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Två ganska närbesläktade ponnyer.

Söndagen inledde med LA och i kat D kom Elina Månsdotter Kjerstensson och Goulane Prince (val f- 08 e Cashelbay Prince – Rosenaharley Laughris) in på 3:e plats, före Tilda Lundstedt på Kate’s Cream Boy (f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). Nicole Wasmuth på Ballylee Breeze red till sig en vit rosett. I nästa klass Msv B kat C tog Ella Olsson och Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) 3:e plats, och kat D blev det ytterligare en rosett, en röd sådan till Ängla Wegerstedt och Trendy Mirah. Den avlutande Msv A med kval till Falsterbo vanns av Tilda Lundstedt och Lowerybane Diamond före Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool).

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter