Tävlingssvep vecka 21

Fälttävlan Åkerbo. P70 14-20 vanns av Tilda Winge – Holmtebo Umbrella (sto f-11 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ultra e Frederiksminde Hazy Chance). Straff 31.1, före Doris Tollmar Thempo – Messi (val f-11 hos A-M Widerström e Hagens Zephyr u Hagens Yandora e Frederiksminde Hazy Chance). Straff 36.7. Tuva Löfstrand – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion) red in på 4:e plats. Straff 41.7.

Tungelsta RK. Moa Haist – Oliver III (val f-08 hos Helena Eriksson e Carnaby Patrick Hooligan u Sandy e Janus) 2:a i LB:1 kat D med 68.393%. Oliver III (vinjettbilden) arbetar till vardags på ridskolan i Tungelsta. Enligt utsago en viljestark ponny som är mycket trevlig att rida, och som kan ridas av alla. Från mindre barn som precis börjat rida till mer vana ryttare, som också får chansen att tävla honom ibland.

Kils RF. Jessica Gustafsson – Långarnö Jessiebell (sto f- 03 hos Lotta Sjöberg e Janus u Innellan Alice e Oisin) kom på 2:a plats i LA:3 65.286%. En D-ponny som tävlar bland ridhästar.


Grankärrs Ryttare. Slutomgång för ponnyallsvenskan div III Småland zon 1. Grännabygdens RF vann,  och för laget red Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake). Ekipaget placerade sig även på 3:e plats i LD kat C.

Traume RS. Malte Andersson och Rovalds Zantonia (sto -02 hos Ing-Marie Johannesson e Gunne Anton u Daisy e Golden Rover) vann både LB och LB+.

I Hudiksvall kom Tilde Jonsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) 2:a i LB kat D. I LB+ kat C blev det en 2:a plats för Felicia Forsgren – Inishturkbeg Bright Dawn (val f-09 e Walstead Cartier – Atlantic Prince of Peace). I kat D ytterligare en blå rosett till Tilde Jonsson och Oatfield Thunder. Vann kat D gjorde Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride).


Orsa RK. LC kat D blev det en grön rosett till Emma Kandre på Drimwillow (sto f-08 e Drimcong Owen – Ballinaboy Tom) . I LC+ kat D samma rosettfärg till Nellie Roos – Roswat Champion (val f-09 e Dunloughan Scot – Sweetwall Captain Courageous). I LA kat C kom Engla Eljas – Silfverrose Safira (sto f-1 hos R-M Norin & Marit Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) på 2:a plats. Det gjorde också Molly Wetterberg – Hillside Joseph (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Village Boy) i kat D.

Derbyklassen LA kat D vanns av Frida Törnblom på Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). En fantastisk prestation av en så ung ponny. Enda felfria på en krävande bana som även går en slinga på gräs med bl a pullmangrav och bank. Duktig pilot också förstås. På sin andra ponny Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney) var hon 3:a i LB kat D, och avslutade sen meetinget med ännu en seger i LA på Rathcline Buachaill.

Perstorps K & RF. LC kat D. Selma Nielsen – Zithowra van de Zonnehoeve (sto f-04 e Hatatitla van de Leliaard – Abbeyleix Finn) kom 3:a, med Agnes Eriksson – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze) på 4:e plats. LB kat D vanns av Julia Winkler – Cronin´s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). På 3:e plats Anja Persson – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy), och 4:a igen Agnes Eriksson och Önnarps Smaragd. LA kat D vann Anja Persson – Gentle Alice före Julia Winkler – Cronin´s Dream. I söndagens LB kat D kom Moa Lindersson – Aille Prince (val f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning) 2:a.

Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) vann såväl Msv B som Msv A kat C. Msv A kat D vanns av Filippa Lagergren och Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy).

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter