Tävlingssvep vecka 16

Tågarpsortens RF. Fälttävlan. CCNP1* toppades av två danska ekipage. 1:a Siw Kaas – Hesteklewa Be My Best Smokey (f-11 e Hohnhorst Jordan – Hesteklewa Wild Donovan) 30.6 straff, och 2:a Freya Engmann på AC- Star Quickie af Engvang (f-10 e Skatholm Thunder Ball – Skousboe Morning Rock) 32.6 straff.

P80 14-20. På 4:e plats Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride), 32.1 straff, och på 8:e plats Julia Lidbeck – Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey), 35.4 straff. På vinjettbilden ses Adams Boy på väg ut i terrängen. Foto: Lisa Lidbeck. I P70 14-20 tog Ebba Tellner – Battlestown Buster (f-07 e Kingstown Boy – Carra Cashel) en 3:e plats, straff 29.6.


Sundsvalls RK. Söndag. LC kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride). Matilda Ytterström – Laragh Hill (f-07 e Maam Hill – William’s Boy) kom 6:a. Ekipaget tog även en 3:e plats i LC på måndagen.

LB kat D. Vita rosetter till Linnea Söderholm – Lightening Tomás (f-06 e Knockillaree Tomás – Little Joe), och  Lova Karlsson – Liljegårdens Hazy (f-11 hos Kerstin Liljgren e Frederiksminde Hazy chance u Dayana Rose e Möllans Crazy). LA Kat C. Emma Stenberg – Kilmac Boy (f-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight) blev 6:a. LA kat D vanns av Felicia Lundsten och Ängaskogs Fiona (f-08 hos e Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). Molly Wetterberg – Hillside Joseph (f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Village Boy) kom på 2:a plats.

Msv B kat C. Emmy Lundberg – Balleygraney (f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons) 3:a i klassen, 2:a i inverkan med fina 26.0 poäng. Ingick även i laget Vindelns RK som vann omg 2 Elit zon Polar.

LA kat D. Maja Williamsson – Boltown Angelina (f-08 e I love you Melody – Carra Cashel) kom 2:a, och Molly Wetterberg -Hillside Joseph 3:a. Felfri i LA avd B var Tilde Lindgen – An Gadaí Álainn (f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves). En ponny som varit i Sverige förut, men då under annat namn. Nu är han tillbaka, och glädjande nog med sin rätta identitet. Namnet betyder ”The Beautiful Thief”.

Msv B kat C. Emma Stenberg – Kilmac Boy (se ovan) kom 2:a. En av dessa fantastiska Connemaror som finns runtom i landet. Till vardags arbetar Kilmac Boy på Vindelns RK. Hans nuvarande ryttare rider honom två dagar i veckan, och för övrigt ingår han i den reguljära lektionsverksamheten. Bilden till vänster är från SM på Sundbyholm 2017. 


Gripens RF. Dressyr. I LC:1 kat D blev det en 4:e plats för Lovisa Wistrand – Newgrange Tom (f-06 e Wings of Justice – Coole Lad) 66.111%. I LB kat D kom Felicia Tanner – Brookfield Ruby (f-11 e Rosscon Castle King – Captain Miller) 3:a på 63.750%. i LA:1 kat D blev det en 3:e plats för Emilia Lind – Bjennesby September Lane (f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein  u Gipsy Lane e Värnbergs Orion) 66.250%.

Kalmar Hästsportklubb. LA kat D. Gul rosett till Lilly Landgren – Dabrian Dawn (f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). Msv B kat D. Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) tog en 2:a plats och säkrade även första SM-kvalet. På lördagen vanns Msv B kat D av Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad). Ett omnämnande till Nova Nilsson – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice), som under helgen debuterade i Msv. Första klassen 4 fel. I nästa felfri utanför placering, men 6:a i inverkan på fina 26.0 poäng.

Helsingborgs FRK. Fredag. LC kat C. En 2:a plats till  Emelie Boberg och Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur). I kat D en 5:e plats till Isabel Hafström – Burren Lad (f-06 e Oisin – Westside Fred). I LB kat C tog Tilda Ullatti  och Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) en vit rosett, och i LB  kat blev det en gul rosett för Tilde Arrhagen och Mahurna Shamra Anella (f-12 e Spiddal Willis Boy – Emoe Berti).

I LA kat C kom Liam Nilsson och Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) 2:a, Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) 3:a, och Emelie Edvardsson – Young Dylan (f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) 5:a.

Lördag. LB kat C. Ytterligare en blå rosett till Emelie Boberg – Jeros Amber (se ovan). I LA kat kom Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (se ovan) på 5:e plats. LA kat D vanns av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Anja Persson och Gentle Alice (f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) på 4:e plats. Både ryttare och ponny fyllde år och firades med födelsedagsgehäng och godis. På 5:e plats Cajsa Bergman – Westcliffs Grace (f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice). 

I Msv B kat C segrade Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), och Emelie Edvardsson – Young Dylan (f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) kom på 7:e plats. I Msv B kat D kom Linneá Gustafsson – Galway CJ (se ovan) 4:a. 

Söndag. LA kat D. Blå rosett till Emma Åkesson – General Lee (f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove). Msv B kat C blev det likaledes en blå till Emelie Edvardsson – Young Dylan (se ovan). Debut i Msv A för Filippa Lagergren – Pat’s Choice (f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), och de tog en 2:a plats direkt. 

Föreningen Sportryttarna. LD CR kat C/D. Felfri runda för Jessica Tholås – Stenebackens Dezibelle (f-08 hos Maria Johansson e Hagens D’Arcy u Lynnita Öxenholm Moskito). I LC CR kat D samma för Tyra Stenberg på Jacks Dawn RC 122 (f-13 e Dungimmon Knight  All Smoke. Dagens dubbel Ebba Brakel och Trevelle Storm (f-09 e Oxhill Mairtin – Matchmakers Lad), segrade i såväl LB som LA kat D.

Msv B kat C vanns av Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta (f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory RC u Molly e Ballydonagh Cassanova), och Msv B kat D vanns av Jennifer Frost – Snowy Dawn (f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy). Carl Philip gehäng och fina täcken till båda. 

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter